Mama musthave: Carriwell Gelwire BH

Tijdens je zwangerschap en na de bevalling veranderen je borsten. Zo kan het zomaar zijn dat je buste van het gezellige formaat mango, naar maatje meloen gaat. Het laatste wat je wilt, naast sommige ongemakken van de zwangerschap, is je voorgevel in een bh proppen die niet comfortabel zit. Been there, done that! Gelukkig heb nu een bh die goed zit én die ik in de borstvoedingsperiode kan dragen.

 

BH’s tijdens de zwangerschap

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van de shop PrettyMum of ik het zag zitten een product uit hun collectie te testen. Omdat ik toen nog in het eerste trimester zat en mijn borsten ONTIEGELIJK veel pijn deden (herkenbaar?) besloot ik voor de Carriwell Padded Gelwire BH te gaan. Ik had namelijk nog maar 1 voedingsbh liggen uit de periode dat ik Maxim borstvoeding gaf die nu goed pastte en mijn gewone bh’s waren allemaal al te klein geworden.


Carriwell Padded Gelwire BH

Wat deze Beha zo uniek maakt, is dat er geen metalen beugels in zitten, maar een beugel gemaakt van siliconen gel. Hierdoor knelt hij niet en zit hij zelfs prettig als je borsten zo’n pijn doen in het eerste trimester, terwijl hij ook steun biedt. Dat is erg fijn als je geen kleine cupmaat hebt.

Daarnaast heeft de BH uitneembare foampads die ervoor zorgen dat je de tepels er niet doorheen ziet (opzich wel prettig als je het koud hebt…), maar bijvoorbeeld ook geen zoogcompressen. Groeien je borsten tegen het einde van de zwangerschap nog flink, dan kun je de bh groter maken met behulp van de extender.

Wat deze BH het geld helemaal waard maakt is dat hij ook na de zwangerschap gedragen kan blijven worden doordat het tevens een voedingsbeha is. Met stuwing is het ZO fijn dat er geen harde beugels in zitten, maar zachte gelwires die zich naar je lichaam vormen. Als je je kindje wilt voeden kun je de cup helemaal openen en omvouwen waardoor er optimaal huid-op-huid contact is. Ik heb gemerkt dat er niets irritanters is tijdens het voeden, als een cup die niet lekker omvouwt en steeds in de weg zit!

De bh is gemaakt van 92% Polyamide en 8% elastane. Hij heeft bandjes die precies breed genoeg zijn om goede steun te geven, die verstelbaar zijn en op de gewenste hoogte blijven zitten. Wat ook fijn is, is dat de beha verkrijgbaar is van maat M tot en maat XXL. In dit maattabelletje kun je precies zien welke maat je nodig hebt.

Dit vind ik ervan

Inmiddels draag ik de BH al een aantal weken en ik kan zeggen dat ik erg tevreden ben! Ik heb meerdere voedingsbh’s gehad en deze zit het meest comfortabel. Hij knelt niet, bied steun en is lang door te dragen. Ook schijnt hij niet door en staat hij mooi onder een shirtje. Het enige puntje van kritiek wat ik heb is dat het misschien niet de meest sexy bh is om te dragen en dat het jammer is dat hij maar in twee kleuren verkrijgbaar is, maar tijdens de zwangerschap verkies ik toch liever comfort boven iets wat sexy & mooi staat. Al met al kan ik hem dus iedere zwangere en borstvoeding gevende vrouw aanraden!

De Carriwell Gelwire Padded Voedingsbh is te koop voor €49,95 bij PrettyMum en verkrijgbaar in zwart en wit.
 • Joyce Norder-Kaldijk
  Joyce Norder-Kaldijk
  19 mei 2017

  Handige tip! ik moet ook nog op zoek naar voedingsbh’s! eerst maar eens zien hoe groot ze worden haha

 • Channa Döll-de Vries
  Channa Döll-de Vries
  19 mei 2017

  Klinkt ideaal, knellende bh’s zijn echt ellende!

 • Marijke Mulder-de Leur
  Marijke Mulder-de Leur
  18 mei 2017

  Een fijne BH is dan echt fijn ja. Als hij maar niet knelt.

 • Dewi van Eyk-Uneputty
  Dewi van Eyk-Uneputty
  18 mei 2017

  Ha klinkt goed & praktisch vooral praktisch…?

 • mamasliefste
  18 mei 2017

  Als je er niet niet bij kan gebruiken is het wel een knellende BH

 • Fleur Veldkamp
  Fleur Veldkamp
  18 mei 2017

  Als je iets er niet bij kan gebruiken is het wel een knellende BH.

 • Fleur Miller
  Fleur Miller
  18 mei 2017

  Mooie voedingsbh’s blijft toch lastig blijkbaar en al helemaal in een kleine cupmaat, dat vind ik jammer (als langvoedster). Die siliconen beugels klinken wel goed!

 • Nicole Adelaars
  Nicole Adelaars
  18 mei 2017

  Hmm ik heb geen bh voor borstvoeding nodig (helaas) maar kan toch wel een goede EN mooie nieuwe bh gebruiken. Dank je voor de tip!

 • Malou Rouwhof-Beld
  Malou Rouwhof-Beld
  18 mei 2017

  Klinkt goed!

 • Joyce Van de Pas
  Joyce Van de Pas
  18 mei 2017

  Haha, sommigen zijn blij met maatje meloen ?

 • Shirin Molijn
  Shirin Molijn
  18 mei 2017

  Handig!! ???

 • Rory Blokzijl
  Rory Blokzijl
  18 mei 2017

  Hilarisch, ik moet weer aan het boekje van Claudia de Breij denken (‘Krijg nou tieten’) waar ze de oorlog verklaart aan de monsterlijke voedings bh’s. Zij kocht geloof ik Victoria’s Secret-beha’s waar ze de beugel uitrukte. Ik denk dat jouw suggestie beter is voor de borsten ;)

 • Marguerita Suddaby
  Marguerita Suddaby
  18 mei 2017

  Fijn dat ie niet knelt!

 • Gerdi Atema-Alkema
  Gerdi Atema-Alkema
  18 mei 2017

  Wat een ideale bh!

 • Minke Vd Eijk-vd Bij
  Minke Vd Eijk-vd Bij
  18 mei 2017

  Ik had idd ook een goede bh voor tijdens de zwangerschap gekocht die ik ook met bv kon gebruiken. Ideaal.

Add Comment

Hyperemesis Gravidarum: wanneer het niet blijft bij gewone zwangerschapsmisselijkheid
Help! Welke naam moeten we onze zoon geven?