Mama musthave: Carriwell Gelwire BH

Tijdens je zwangerschap en na de bevalling veranderen je borsten. Zo kan het zomaar zijn dat je buste van het gezellige formaat mango, naar maatje meloen gaat. Het laatste wat je wilt, naast sommige ongemakken van de zwangerschap, is je voorgevel in een bh proppen die niet comfortabel zit. Been there, done that! Gelukkig heb nu een bh die goed zit én die ik in de borstvoedingsperiode kan dragen.

 

BH’s tijdens de zwangerschap

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van de shop PrettyMum of ik het zag zitten een product uit hun collectie te testen. Omdat ik toen nog in het eerste trimester zat en mijn borsten ONTIEGELIJK veel pijn deden (herkenbaar?) besloot ik voor de Carriwell Padded Gelwire BH te gaan. Ik had namelijk nog maar 1 voedingsbh liggen uit de periode dat ik Maxim borstvoeding gaf die nu goed pastte en mijn gewone bh’s waren allemaal al te klein geworden.


Carriwell Padded Gelwire BH

Wat deze Beha zo uniek maakt, is dat er geen metalen beugels in zitten, maar een beugel gemaakt van siliconen gel. Hierdoor knelt hij niet en zit hij zelfs prettig als je borsten zo’n pijn doen in het eerste trimester, terwijl hij ook steun biedt. Dat is erg fijn als je geen kleine cupmaat hebt.

Daarnaast heeft de BH uitneembare foampads die ervoor zorgen dat je de tepels er niet doorheen ziet (opzich wel prettig als je het koud hebt…), maar bijvoorbeeld ook geen zoogcompressen. Groeien je borsten tegen het einde van de zwangerschap nog flink, dan kun je de bh groter maken met behulp van de extender.

Wat deze BH het geld helemaal waard maakt is dat hij ook na de zwangerschap gedragen kan blijven worden doordat het tevens een voedingsbeha is. Met stuwing is het ZO fijn dat er geen harde beugels in zitten, maar zachte gelwires die zich naar je lichaam vormen. Als je je kindje wilt voeden kun je de cup helemaal openen en omvouwen waardoor er optimaal huid-op-huid contact is. Ik heb gemerkt dat er niets irritanters is tijdens het voeden, als een cup die niet lekker omvouwt en steeds in de weg zit!

De bh is gemaakt van 92% Polyamide en 8% elastane. Hij heeft bandjes die precies breed genoeg zijn om goede steun te geven, die verstelbaar zijn en op de gewenste hoogte blijven zitten. Wat ook fijn is, is dat de beha verkrijgbaar is van maat M tot en maat XXL. In dit maattabelletje kun je precies zien welke maat je nodig hebt.

Dit vind ik ervan

Inmiddels draag ik de BH al een aantal weken en ik kan zeggen dat ik erg tevreden ben! Ik heb meerdere voedingsbh’s gehad en deze zit het meest comfortabel. Hij knelt niet, bied steun en is lang door te dragen. Ook schijnt hij niet door en staat hij mooi onder een shirtje. Het enige puntje van kritiek wat ik heb is dat het misschien niet de meest sexy bh is om te dragen en dat het jammer is dat hij maar in twee kleuren verkrijgbaar is, maar tijdens de zwangerschap verkies ik toch liever comfort boven iets wat sexy & mooi staat. Al met al kan ik hem dus iedere zwangere en borstvoeding gevende vrouw aanraden!

De Carriwell Gelwire Padded Voedingsbh is te koop voor €49,95 bij PrettyMum en verkrijgbaar in zwart en wit.

Add Comment

Hyperemesis Gravidarum: wanneer het niet blijft bij gewone zwangerschapsmisselijkheid
Help! Welke naam moeten we onze zoon geven?