Mama heeft een baan

Mama heeft een baan!

Posted In: Persoonlijk

Sinds ik moest stoppen met mijn studie heb ik heel wat uurtjes thuis doorgebracht. Handig was het niet (financieel), maar fijn wel want in de maanden heb ik van mijn zoontje kunnen genieten en hem verder zien opgroeien. Je kunt wel zeggen dat we afgelopen jaar niet van elkaars zijde zijn geweken. Daar gaat in augustus echter verandering in komen want mama heeft een baan!

Ondanks dat ik afgelopen maanden wel wat uurtjes per week heb gewerkt, moesten die uren gewoon uitbreid geworden. Een bijstandsuitkering is namelijk echt geen vetpot en bovendien is het toch fijn om zelfstandig te zijn en niet afhankelijk van instanties. Ik ging in gesprek met de jobcoach van mijn gemeente en hij had een leuke functie liggen waarvan hij dacht dat die bij mij zou passen. Hij koppelde me aan het bedrijf en na een telefonische ‘intake’ mocht ik op gesprek komen. Daar moest ik eerst wat testen afleggen zoals een kleine taal- en rekentoets, typetest en persoonlijkheidstest. Ik was hier overigens wel verbaasd over want ik heb dit nooit eerder meegemaakt bij een sollicitatie! Gelukkig waren de resultaten goed en het motivatiegesprek positief.

Wat ik ga doen? Ik ga als klantadviseur voor het UWV werken. Dit houdt in dat ik voornamelijk achter de pc zal zitten en telefonisch vragen zal gaan beantwoorden van uitkeringsgerechtigden. Om alle regels omtrent de uitkeringen te kennen moet ik eerst 6 weken, 32 uur per week, een cursus volgen. Na een halfjaar heb ik de kans om op kosten van het bedrijf een MBO3 opleiding te volgen en wellicht op een later moment nog een MBO4 opleiding. Helemaal super dus, daar ik alleen nog maar een propedeuse in de pocket hebt. Het is misschien geen universitaire opleiding, maar het zal mijn CV wel wat opkrikken voor als ik in de toekomst van baan wil switchen.

Het zal voor mij en Maxim best een hele verandering zijn, waar ik het stiekem best moeilijk mee heb. Raar, ik heb immers eerder ook gestudeerd en was hier toen ook veel tijd al kwijt. Ik zal zoals gezegd de eerste 6 weken 32 uur per week werken en daarna 24 tot 32 uur. Afhankelijk van hoe de werktijden verdeeld worden, zal ik toch al snel 4 dagen per week van huis zijn. Dit betekent dat Maxim vanaf augustus ook 4 dagen naar de opvang zal gaan.

Eigenlijk weet ik niet eens waar ik het precies moeilijk mee heb. Misschien het feit dat ik en Maxim niet meer zoveel samen zullen zijn als eerst, misschien omdat ik bang ben dat ik belangrijke momenten van hem ga missen, maar misschien ook omdat ik bang ben dat het voor Maxim teveel zal zijn: 4 dagen op de opvang. Hoe dank ook: this is going to happen en we zullen beide waarschijnlijk (hopelijk) vast snel gewend zijn aan de nieuwe situatie!

Hoe combineer jij je werk met je kind(eren)? Heb je nog tips?

 • Mil0u21
  23 juli 2016

  Ik moet mijn studie combineren met mijn dochtertje van 8 maanden. Ik ben eerst 2 dagen naar school gegaan. Zodat ik kon wennen. En vanaf september ga ik eem jaar lang 5 dagen per week naar school en vanaf november 2 dagen school en 3 dagen stage. Best wel ff pittig! Ons dochtertje gaat 2 dagen naar oma en 3 dagen naar het kdv. De 3 dagen kdv zijn wel slopend voor haar. Daarom houden we meestal het weekend wel rustig en blijven we thuis voor haar slaapjes. Als ik straks klaar ben vind ik 3 dagen genoeg. Ik ben ook wel ergens bang voor… Of het het missen van belangrijke gebeurtenis is of de tijd samen is.. Geen idee. Maar ik ben haar moeder en het is iets van de natuur waardoor ik dit voel, heel normaal lijkt mij ;)

 • justanotherdaybyanne
  12 juli 2016

  Gefeliciteerd! Ik werk in de zorg onregelmatig maar minimaal 34 uur per week. Mijn man werkt 40 uur per week dus ons meisje gaat 2 dagen per week naar het KDV en 1 dag naar oma. Ze vind het bij beide adressen super dus ik kan met een gerust hart aan het werk. Ik voel me naast mama ook nog heel erg collega. Ik geniet heel erg van het contact op mijn werk maar vind het ook heerlijk om naar huis te rijden om min meisje weer te zien! Veel succes!

 • kleineatlasvandewerkelijkheid
  4 juli 2016

  Ja, super!! Ben blij voor jullie!! Qua tips: voor iedereen werken andere dingen. Ik probeer er met mijn aandacht ook echt bij te zijn als mijn zoon en ik samen zijn, cliché, maar waar.

 • Margriet
  2 juli 2016

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ik snap dat het echt ook wel even slikken is om ineens vier dagen te gaan werken en je kind, aan anderen te moeten overlaten.

 • Ester
  2 juli 2016

  Proficiat met je nieuwe job! Ik versta dat je piekert over opvang e.d., maar het zal ook veel nieuwe wegen voor je openen, die Maxim’s toekomst positief zullen beïnvloeden :). Al valt wel in zn plooi. Xx

Add Comment

De tofste waterschoentjes voor deze zomer
7x de leren luiertas waarmee je fashionable voor de dag komt