De leukste ideeën voor maandelijkse foto’s van je baby

Leuke ideeën voor maandelijkse foto’s van je baby

Posted In: Baby & Kind

Als je recentelijk moeder bent geworden of als je op dit moment zwanger bent is je misschien wel een trend opgevallen: het maken van maandelijkse foto’s van je baby. Hartstikke leuk natuurlijk voor nu maar vooral voor later om te zien hoe je kindje groeide en veranderde in het eerste jaar van zijn of haar leven. Ik laat je de meest schattige en leuke manieren zien om je baby maandelijks op de gevoelige plaat vast te leggen.

[TS-VCSC-Spacer height=”45″]

[TS-VCSC-Spacer height=”20″]

Wat is dit idee lief en schattig! Deze moeder maakt elke maand een foto van haar baby met verse bloemen. Dat is erg mooi, maar het kost je wel wat. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de foto’s met nepbloemen te maken, die zijn tegenwoordig in tal van winkels te koop en waarschijnlijk ziet het er net zo leuk uit!

[TS-VCSC-Spacer]
[TS-VCSC-Spacer height=”20″]

Voor deze maandelijkse foto wordt een bedrukt laken gebruikt wat door een Amerikaanse webshop wordt verkocht. Zelf maken is ook niet zo moeilijk want het enige wat je nodig hebt is een laken, textielverf of textielstickers en uiteindelijk bijvoorbeeld een leeg fotolijstje om over het getal heen te leggen. Je hoeft er geen knutselwonder voor te zijn en het is erg origineel!

[TS-VCSC-Spacer height=”20″]

Wat het leuke aan dit idee is, is dat je vooral de verandering in het gezichtje erg goed kunt vastleggen. Het is simpel uit te voeren want het enige wat je nodig hebt is een witte ondergrond en houten lettertjes & cijfertjes of van die ouderwetse koelkastmagneetjes die we waarschijnlijk allemaal wel kennen.

[TS-VCSC-Spacer height=”20″]

Eenvoud is soms het mooiste en dat is te zien in deze foto’s. Het enige wat je nodig hebt is jezelf, je baby en een camera. Wat ik mooi vindt aan deze versie is dat bij elke foto hetzelfde filter is gebruikt en dat de moeder steeds kleding aanheeft die bij elkaar past. Zo krijg je het mooiste effect.

[TS-VCSC-Spacer height=”20″]

Doet deze maandelijkse fotoserie je ergens aan denken? Mij aan The Lion King! Dit is weer zo’n simpel idee wat makkelijk uit te voeren is maar wel een erg leuk resultaat heeft. De mooiste foto’s krijg je als je een rustige achtergrond gebruikt en om de foto’s consistent te houden kun je je kindje proberen elke keer in dezelfde kleurencombinaties te kleden. Ik kan me trouwen wel voorstellen dat je armen lekker verzuren bij de 12 maanden foto ;-)

[TS-VCSC-Spacer height=”20″]

Een vaak uitgevoerd idee en op dit moment erg populair: het gebruiken van een krijtbord. Deze versie vind ik leuk omdat de maker van de foto’s om het kindje heen tekening heeft gemaakt. Als je een mooi handschrift hebt kun je de tekst gelijk op het krijtbord schrijven maar je kunt er ook voor kiezen – als je handig bent met fotobewerkingsprogramma’s – om de tekst en tekening later toe te voegen.

[TS-VCSC-Spacer height=”20″]

Hoe schattig is deze fotoserie?! Het enige jammere aan deze versie vind ik dat er een weegschaal is bij geplakt. Ik zou zelf of alleen maar echte attributen gebruiken of alles met een fotobewerkingsprogramma toevoegen. Het gewicht zou je kunnen weergeven door een keukenweegschaal erbij te zetten of bijvoorbeeld ouderwetse gewichtjes. Je kunt het eigenlijk invullen zoals jij het wilt.

[TS-VCSC-Spacer el_file=””]

Welk idee vind jij het leukst?

[TS-VCSC-Spacer height=”40″]

Wil jij op GMG schrijven?

We zijn op zoek naar enthousiaste schrijvers! Bezit jij wat schrijftalent en denk je dat je bij dit blog past? Aarzel dan niet en stuur een mailtje!

 • Mona - Vandaagismooi.nl
  15 maart 2016

  Ik vind vooral die met het krijtbord leuk, lekker speelse stijl :D

 • Margriet
  14 maart 2016

  Wat een leuk idee! Ik ga deze post absoluut bewaren op bloglovin. Optie 2, 4 en 7 vind ik heel leuk.

 • Cindy
  14 maart 2016

  Wauw, wat een leuke ideeën! Met mijn dochter heb ik dat niet gedaan, maar in mei verwacht ik ons tweede kindje en het lijkt me erg leuk om dan wel zoiets bij te houden. Ik vind idee 1, 2 en 4 persoonlijk de leukste. Bedankt voor het delen!

 • Jennifer
  14 maart 2016

  Wat een opgave, sommige maandfoto’s. Alsof die koelkastmagneetjes blijven liggen, haha. Ik had al moeite met zo’n Milestonekaart op het laatst: of hij werd half opgegeten of dubbelgevouwen en verkreukeld. Desondanks natuurlijk wel hartstikke leuke ideeën. Ik ben in ieder geval wel heel blij met de maandelijkse milestones zonder er hele kunstwerken van gemaakt te hebben, maar gewoon een lekkere doorsnee foto. :)

  • Odile
   Jennifer
   14 maart 2016

   Haha, absoluut! Ik heb helaas nooit zulke foto’s gemaakt van Maxim maar anders had ik waarschijnlijk ook voor Milestone kaarten gekozen of met photoshop dingen toegevoegd.

Add Comment

Nieuw in het team: Milou
Als je me echt zou kennen, dan zou je weten dat ik kamp met depressies