Luiertaart DIY stappenplan

Posted In: Baby & Kind | DIY | Go, mommy, go

Als vrouw zijnde zul je er ongetwijfeld ooit één voorbij hebben zien komen; een luiertaart. Misschien omdat je zelf in verwachting was en een taart cadeau kreeg of omdat een vriendin zwanger was en je er één zelf in elkaar hebt geknutseld. Een luiertaart maken is niet moeilijk als je weet hoe je het moet doen. Met deze DIY maak ook jij een prachtige taart van luiers!

Diaper Deluxe

Een aantal weken geleden heb ik me voor het eerst gewaagd aan het maken van een luiertaart. Samen met mijn jongere zus wilden we graag een mooie exemplaar voor mijn tweelingzus maken, die dat weekend een babyshower kreeg. Ik had zelf al twee keer eerder een taart ontvangen en vond het een nuttig en leuk cadeau.

S. en ik bedachten een thema voor de taart (botanical/ rustiek) en kochten op voorhand wat leuke kleine cadeautjes die op de luiertaart zouden passen, mooi lint en uiteraard luiers. Onderaan het artikel zal ik een overzichtje plaatsen met al onze aankopen.

Benodigde materialen

Voor een luiertaart met drie lagen heb je het volgende nodig:
– Minimaal 80 luiers in maat 1 en 2
– Een taartplateau
– Elastiek
– Touw (bijvoorbeeld jute)
– Papier of wc-rolletjes om op te vullen
– Lange satéprikkers
– Mooi lint om te versieren
– Kleine cadeautjes

Stappenplan

De eerste laag

1. Leg het taartplateau neer en plaats hierop een blik/ vaas/ pot of iets anders ronds waar je de luiers omheen kunt gaan wikkelen.

2. Leg de luiers met de print naar boven op een rij neer en laat ze voor 1/3 overlappen. Pak de rij op (dit gaat het beste met twee paar handen) en wikkel hem om het blik. Bind er vervolgens een elastiek omheen, zodat het geheel bij elkaar blijft.

3. Leg nog een rij luiers klaar en leg deze op dezelfde manier om het blik heen en bind het geheel weer vast. De diameter van je luiertaart wordt zo steeds groter. Doe dit totdat het taartplateau bedekt is.

4. Bind strak een touw om de luiers heen. Haal vervolgens het blik er voorzichtig uit. Als het goed is blijven de luiers mooi staan.

5. Vul de binnenkant van de taart met papier of wc-rolletjes. Je kunt hem ook opvullen door rolletjes te maken van luiers (dan moet je er meer dan 80 hebben) en deze rechtop in het midden te zetten. Let wel op dat je genoeg luiers over hebt!

De tweede laag

6. Volg voorgaande stappen om de tweede laag te maken. Gebruik dit keer een smaller blik in het midden. Het is de bedoeling dat de diameter van de tweede laag minder groot is als de eerste laag.

De derde laag

7. Voor de laatste laag rol je drie luiers in de lengte op en bind je er een elastiekje omheen. Zet drie rolletjes bij elkaar en bindt dit geheel met een touwtje of elastiekje aan elkaar vast.

8. Leg wederom een laag luiers met de print naar boven klaar en rol ze om de rolletjes heen. Zorg dat deze derde laag qua diameter weer wat minder groot is als de tweede laag.

De taart opbouwen

9. Je kunt nu de lagen op elkaar gaan stapelen. Om ervoor te zorgen dat ze niet gaan schuiven, kun je lange satéprikkers in de onderste laag prikken en de tweede laag er voorzichtig bovenop zetten. Let wel op dat ze niet door de luiers heen prikken, want dat is natuurlijk zonde!

10. Doe hetzelfde bij de tweede laag en zet de derde laag er voorzichtig bovenop. Je taart blijft zo stevig staan.

Decoreren

11. Versier de taart door er mooi lint omheen te binden of er bloemen of takjes eucalyptus in te steken, zoals wij hebben gedaan. Alles is mogelijk!

12. Zet bovenop de taart een leuke knuffel of een ander groter cadeautje. Op de taart zelf kun je allerlei leuke cadeautjes leggen zoals sokjes, slabbertjes, speentjes, een klein boekje, rammelaartje, verzorgingsproducten etc.

13. Pak de taart in cellofaanfolie en sluit hem met een strik van bijvoorbeeld mooi lint. Je luiertaart is klaar om cadeau te geven!

Onze aankopen

Pampers maat 1 en 2 – Etos | Taartplateau – Pipoos | Jute touw – Hema | Jute lint – Solow | Kanten lint – Solow | Mosgroene lint – Solow | Donkergroene lint – Sostrene Grene | Verzorgingsproducten – Naïf | Sokjes – H&M| Lampje ster – A Little Lovely Company | Speentje – Difrax | Mutsjes – H&M

    Add Comment

    Uit de kast: ik ben een langvoedster
    Angelina kreeg een keuze: doorlopen of inleiden – Bevallingsverhaal #8