Lingerie tijdens de zwangerschap

Lingerie tijdens de zwangerschap

Inmiddels is het voor mij alweer een poos geleden dat ik op zoek moest naar zwangerschapskleding, maar ik wil aanstaande moeders het volgende toch graag meegeven: investeer in zwangerschapslingerie! Je zult jezelf later dankbaar zijn. Goed ondergoed is erg belangrijk als je zwanger bent, omdat je lichaam in die periode volop aan het veranderen is. Wat extra ondersteuning kan dan geen kwaad. Maar vanaf wanneer is het verstandig om zwangerschapslingerie te kopen en waar moet je tijdens het kopen op letten?

Wanneer je zwanger bent, zal je vanzelf merken dat je beha’s op een gegeven moment niet meer fijn zitten. Je favoriete beha die je bij Peter Hahn of Marlies Dekkers kocht, gaat ineens knellen of het materiaal begint te irriteren. Dit is het moment waarop je zwangerschapslingerie nodig hebt. Meestal vindt dit moment na zo’n drie à vier maanden plaats, maar ieder lichaam is anders. Natuurlijk kun je dan ook een grotere maat beha kopen, maar je zult merken dat deze alsnog niet erg comfortabel zit.

Zwangerschapsbeha’s kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën: meegroeibeha’s en voedingsbeha’s. Beide type beha’s zijn geschikt voor de zwangerschap, maar voedingsbeha’s hebben als voordeel dat deze ook na de zwangerschap erg praktisch zijn. Deze beha’s bevatten namelijk een cup die kan worden losgemaakt voor het voeden van de baby. Zwangerschapsbeha’s zijn zodanig ontworpen dat ze je borsten voldoende ondersteuning geven en dat groeiende melkklieren niet afgekneld worden. Daarnaast bevatten ze vaak flexibele cups, extra haakjes om de omvang te verstellen, een zachte binnenvoering die snel droogt en blind afgewerkte naden. De bijbehorende slips zijn meestal van elastisch materiaal gemaakt, en bevatten een hoge, zachte band aan de voorzijde en een stevige band aan de achterzijde.

Net zoals bij het kopen van gewone lingerie, is bij het kopen van zwangerschapslingerie de pasvorm het belangrijkst. Kies tijdens je zwangerschap altijd voor een beha met stevige naden en bandjes. Dunne bandjes bieden namelijk niet genoeg ondersteuning. Of je wel of geen beha met beugel neemt, maakt niet uit. Vroeger werd er nog wel eens het advies gegeven om tijdens de zwangerschap geen beha met beugel te dragen, maar dat advies is achterhaald. Daarnaast hoor je vaak dat zwangere vrouwen klagen over gevoelige tepels. Om zoveel mogelijk irritaties te voorkomen, kun je het beste een beha van zacht materiaal (bijvoorbeeld katoen of een mengsel van katoen en synthetische stof) kopen.

 

Wat zijn jouw ervaringen met zwangerschapslingerie?

    Add Comment

    DIY: maak een tuinsproeier van een fles
    Werktijden