Maxim zijn originele én goedkope kinderfeestje

Posted In: Baby & Kind | Persoonlijk

Een kinderfeestje organiseren… Het was iets waar ik zowel naar uit keek, als tegenop zag. Ik keek er naar uit om Maxim een groot plezier te doen met een leuk feestje, maar zag ook wel weer op tegen het organiseren en iets leuks bedenken. Zeker nu het tegenwoordig allemaal groot en bijzonder moet zijn. Althans, zo komt dat soms op mij over. Uiteindelijk vond afgelopen weekend Maxim zijn allereerste kinderfeestje plaats en het was een succes! Het was origineel, het paste bij de leeftijd en het was bovendien goedkoop Wil je weten wat we voor zijn kinderfeestje hebben gedaan? Lees dan vooral verder!

Thuis of ergens anders?

Wat ik het lastigste vond, was een keuze maken om het thuis te doen of ergens anders. Op zih vind ik het leuk om thuis spelletjes te doen of iets te knutselen, maar aangezien alles me de laatste tijd een beetje teveel was en ik weinig stress kan hebben, leek me dit toch niet zo verstandig. Ik ging op zoek naar locaties om een kinderfeestje te houden en kwam al snel uit bij Monkey Town, bowlen of iets in die trant. Wat me echter gelijk op viel, was dat het allemaal aardig aan de prijs is. Oké, misschien vind een ander het meevallen, maar 9 euro per kind voor spelen in een binnenspeeltuin met een frietje of voor 13 euro per kind bowlen met een frietje, vind ik best wel duur. Bovendien is dan de vraag wat je de jaren erop gaat doen.

Pizza’s bakken

Vorige maand ging ik met mijn zus een hapje eten bij Happy Italy in Breda en toen ik zag dat ze ook kinderfeestjes organiseren en dat de prijs slechts 6,50 per kind was, was de beslissing snel gemaakt. Ik vertelde mijn idee aan Maxim en die was als pizzaliefhebber gelijk verkocht!

Voor die 6,50 kun je met de feestgangers 2 uur lang terecht bij Happy Italy op verschillende locaties in NL. Ze hebben dan de mogelijkheid om aan tafel hun pizza te beleggen/ versieren en terwijl deze gebakken worden, kunnen de kinderen spelen in de leuke speelruimte. Eenmaal klaar, kunnen de pizza’s opgesmuld worden en krijgen de kinderen een bekertje ranja.

Maxim zijn kinderfeestje

Wij hielden Maxim zijn kinderfeestje op een zaterdag. De kinderen waren om 12 uur welkom bij ons thuis. De kinderen kregen allemaal een plak cake die ze zelf mochten versieren met slagroom en taartdecoratie. Je kunt je vast wel voorstellen wat voor succes dat was, haha! Daarna werden de cadeautjes verstopt en mocht Maxim ze zoeken en openmaken. Het was nog wat te vroeg om naar Breda te rijden en dus gingen de kinderen op Maxim zijn kamer spelen. Ik draaide de discolamp erin en zette kindermuziek aan, waardoor het net een minidisco was. De kinderen vonden het geweldig!

Om 2 uur werden we verwacht bij Happy Italy. De kinderen doken gelijk de speelruimte in, wat met wat klimtoestellen, glijbanen en een ballenbak net een mini binnenspeeltuin was. Ondertussen werd de tafel gedekt en werden de ingrediënten om de pizza’s mee te versieren op tafel gezet. Een aardige ober legde uit wat de bedoeling was en toen was het alleen nog een kwestie van kijken wie de meeste lekkere, mooie pizza kon maken.

De jarige job mocht uiteraard een kijkje in de keuken nemen en hij en de andere kinderen konden toekijken hoe hun pizza in no time gebakken werd in een enorme oven. Aan tafel werd er genoten van de heerlijke pizza’s en wat ik echt top vond, was dat wat over was gewoon in een pizzadoos mee naar huis mocht, zodat ook papa en mama konden proeven!

Terwijl de kinderen opnieuw hun energie kwijt konden in de speelruimte, konden ik, Willem en mijn zus (die ook mee was) rustig onze eigen pizza’s opeten die we van de kaart hadden besteld. Tegen het einde kregen we nog een pizza met Nutella om met zijn allen te delen en toen was het weer tijd om naar huis te rijden.

Daar speelden de kinderen nog wat tot hun ouders ze kwamen ophalen en zoals het ‘hoort’ kregen ze een snoepzakje mee naar huis. Maxim was moe, maar voldaan en had een geweldig eerste kinderfeestje gehad en dat was voor ons het belangrijkste!

In totaal waren we voor 5 kinderen 32,50 kwijt en daar kwamen de kosten van onze maaltijden en drankjes nog bij. Dat vind ik best goedkoop voor een kinderfeestje en goed te doen!

Hieronder zie je nog een impressie van het kinderfeestje.

 • Bo
  10 december 2018

  Cake versieren ga ik ook onthouden voor over een paar jaar! Heel leuk :) De pizza’s vind ik ook echt een geweldig idee, heel misschien een optie als de allergieën ooit verdwenen zijn.

 • Whit Ney
  Whit Ney
  30 november 2018

  Hoe leuk! Ik kwam er niet uit dus heb het voor dit jaar maar ff alleen familie, morgen hahha. Maar voor de pizzaliefhebbers is dit zeker gaaf! ?

 • Larissa D
  Larissa D'Errico-Kalmeijer
  30 november 2018

  Super leuk he! Hebben wij ook gedaan voor Giulia! Kids vonden t allemaal geweldig.

  • Go, mommy, go
   Go, mommy, go
   Larissa D’Errico-Kalmeijer
   30 november 2018

   Larissa D’Errico-Kalmeijer super leuk!

 • Tiek
  30 november 2018

  Superleuk, maar hoe krijg je de kinderen naar het restaurant en weer thuis?

  • Odile
   Tiek
   30 november 2018

   Met de auto ;)

 • Annefleur Westmaas-Voorhoeve
  Annefleur Westmaas-Voorhoeve
  30 november 2018

  Adrie Slats-van Der Schoor

 • marjonS
  30 november 2018

  Zeker origineel ook. Bij onze kinderen id meestal binnenspeeltuin, frietjes, bowlen, glow in the dark golf enz
  Pizza maken nog niet eerder gezien of gedaan. En 6,50 is zeker een mooie prijs!

Add Comment

Zo maak je je kind mediawijs en hou je controle over het mediagebruik van je kind
Volgend jaar gaan we Sinterklaas en pakjesavond anders vieren!