Kelsey gaat jullie meenemen in haar zwangerschap

Het is inmiddels ruim 9 maanden geleden dat ik ben bevallen en nog langer geleden dat er zwangerschapsupdates verschenen. Het gaat bij mij niet meer voorkomen dat ik in verwachting raak, maar toch wil ik mijn lezers graag de mogelijkheid bieden hier ook zwangerschapsgerelateerde artikelen tegen te komen. Om die reden ben ik op zoek gegaan naar een paar dames die pril zwanger zijn en jullie graag willen meenemen in het avontuur dat de zwangerschap heet. Ik vind het helemaal spannend en hoop dat jullie het leuk het een leuke nieuwe terugkerende rubriek gaan vinden.

Eén van de mama’s die vanaf nu om de week lief en leed met jullie gaat delen is Kelsey. Morgen komt haar eerste zwangerschapsupdate online, maar eerst stelt ze zich graag aan jullie voor. Take it away Kelsey!

Mijn naam is Kelsey.Ik ben 23 jaar oud en heb een relatie met mijn vriend Richard. Ik ben mama van 2 kinderen en mijn vriend is papa van ook 2 kinderen. Allebei hebben wij een kindje uit een eerdere relatie.

Het liefst ga ik op reis. Zo heb ik Europa al van vele kanten al mogen zien. Vorig jaar zijn wij voor het eerst buiten Europa naar Egypte geweest en mijn hart is gestolen door dat land. Verder ga ik graag winkelen voor mijn kleine draken en als mijn gezondheid het toelaat ga ik graag op pad met mijn gezinnetje en/of vrienden om wat te ondernemen.

Momenteel zijn mijn dagen niet meer dan fulltime moederen. Want voor nu ben ik arbeidsongeschikt door een ongeluk wat ik in Egypte heb gehad doordat ik ben uitgegleden bij het zwembad. Als resultaat heb ik een meniscus-scheur in mijn heupkom gekregen. Mijn heupkom gewricht staat ietsje gekanteld en voor de rest zitten er ook nog wat breuken en scheuren op diverse plekken van mijn been, heup en rug.

Ik loop bij de GGZ en de POP-poli voor een mogelijke postpartum depressie (postnatale depressie) die ontstaan is uit mijn laatste zwangerschap van mijn dochtertje, die momenteel bij schrijven van deze blog 5 maanden is. Door het ongeluk heb ik deze zwangerschap als heftig ervaren. Alle mankementen toentertijd heeft mijn aan huis laten kluisteren sinds 15 weken zwangerschap en heb ik onwijs veel pijn gehad. Deze bevalling is in een fluxus postpartum geëindigd met meer dan 1,5 liter bloedverlies. Ik ben na de geboorte van mijn dochter onder narcose gebracht om mijn placenta te verwijderen. Daardoor heb ik de eerste 4 uur na mijn bevalling in een waas beleefd. Helaas hebben ze een grof foutje gemaakt en mijn geen bloedtransfusie gegeven, waardoor ik ook later nog klachten ondervond.

Een week later stopte mijn dochter met ademen op een avond en na een comité van politie- en ambulancepersoneel over de vloer bleek ze in het ziekenhuis een volledige longontsteking op haar rechterlong te hebben. Ze is toen voor 9 dagen opgenomen geweest. Een mogelijke postpartum is dus eigenlijk niet zo vreemd door alles wat voorgevallen is in een kraamtijd, terwijl het eigenlijk rozengeur en maneschijn moet zijn.

Bij mijn zoontje Djenoah uit mijn vorige relatie met mijn ex-vriend is de zwangerschap eigenlijk heel goed verlopen. Vanwege privé omstandigheden ga ik hier alleen niet meer over uitweiden. Ik ben wel fulltime mama over dit vrolijke druktemakertje van 2,5 jaar oud. In 2016 heb ik met mijn huidige vriend met 8 weken zwangerschap een vlindertje verloren. En in totaal heeft het met deze miskraam een jaar geduurd voordat ik in verwachting raakte van Stephanie.

Ik had een combinatiefunctie als huishoudelijk medewerkster en helpende 2+ bij een klein particuliere thuiszorginstantie, waar ik al sinds 2013 met veel plezier werk. Daarbij werkte ik tot het ongeluk ook als schoonmaakster in het ziekenhuis op verschillende afdelingen. Ik hoop mijn combinatiefunctie weer op te kunnen pakken nadat ik van nummer drie ben bevallen. Dan kan de MRI gemaakt worden en kom ik in aanmerking voor een mogelijke operatie aan mijn heupkom. Mijn vriend is dakdekker en loodgieter en heeft het heel erg naar zijn zin in dit vakgebied.

Toen mijn dochter 12 weken oud was, had ik tot grote verrassing een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Wat onze reactie daarop was, zul je morgen in de eerste zwangerschapsupdate lezen. Eind december verwachten we ons nieuwe wondertje. Ons geluk kan niet op, twee kinderen in 2018!

Ik hoop dat jullie mijn updates met plezier zullen lezen! Mochten jullie iets willen weten, laat dan vooral een reactie achter!

    Add Comment

    Recept: sandwich cake met gerookte zalm
    Het prille begin – zwangerschapsupdate Kelsey #1