Kamperen met kleine kinderen een gedoe? Welnee!

Kamperen met kleine kinderen een gedoe? Welnee!

Posted In: Lifestyle

Nog steeds kijk ik met fijne herinneringen terug op de vakanties met mijn ouders en zusjes. Elke zomer gingen wij met het gezin in Frankrijk kamperen, daar mijn vader een echte francofiel is, zoals je dat zo mooi noemt. We hebben vele departementen aangedaan en stiekem ontstond tijdens die drie weken per jaar wel mijn liefde voor de Franse taal, evenals voor het land zelf.

[TS-VCSC-Spacer el_file=”10″]

– Dit is een advertorial –

Ik herinner me de ochtenden dat ik met 25 graden in een bloedheet, klein tentje wakker werd naast mijn zus. De geur van vers gezette koffie die me tegemoet kwam van alle campinggasten om ons heen. Mijn vader die ‘s ochtends croissantjes of pain du chocolat ging halen bij de boulangerie. Hele dagen in de speeltuin van de camping spelen, bij het zwembad hangen op latere leeftijd. Mee gaan om boodschappen in de enorme hypermarches (supermarkten) en niet te vergeten stalagmieten en stalactieten (blijft een vreemd woord…) bekijken in plaatselijke grotten.

[TS-VCSC-Spacer el_file=”30″]
Kamperen met kleine kinderen een gedoe? Welnee!
Kamperen met kleine kinderen een gedoe? Welnee!
Kamperen met kleine kinderen een gedoe? Welnee!
Kamperen met kleine kinderen een gedoe? Welnee!
Kamperen met kleine kinderen een gedoe? Welnee!
Kamperen met kleine kinderen een gedoe? Welnee!
[TS-VCSC-Spacer el_file=”30″]

We hebben vele campings in Frankrijk bezocht en wat mij in al die jaren is opgevallen is dat de keuze reuze is. Tegenwoordig is het aanbod alleen maar groter geworden. Zo kan ik me voorstellen dat je, als je kleine kinderen hebt, niet gelijk staat te springen om in een eenvoudig tentje te gaan zitten. Je kunt er dan voor kiezen om een stacaravan te boeken maar je kunt ook van camping -> glamping maken. Het laatste is een manier van kamperen die steeds populairder wordt: wel kamperen maar toch de luxe van thuis hebben. De accommodaties worden safaritenten genoemd en zijn als het ware tenten met vaak ingebouwde bedden, een keukenblok, koelkast en soms zelfs een badkamer.

Ik zou het wel zien zitten om met mijn zoontje een aantal weekjes in zo’n leuke tent te zitten! Wat jij?

    Add Comment

    H&M Sweet Secret Garden collectie voor kids
    Nieuw in het team: Tineke