Den Haag

Jongen of meisje? – Zwangerschapsupdate Kelsey #2

Ik ben het eerste trimester gepasseerd, één derde van de zwangerschap zit er al op! In deze zwangerschapsupdate van week 14 & 15 vertel ik hoe we een drukke week hadden, hoe het de eerste Vaderdag was voor mijn pasgeboren dochter én of we een jongen of een meisje verwachten!

De eerste papa dag voor Stephanie was aangebroken! Met allemaal knutselwerkjes van de kinderen en een cadeautje kon papa zijn ochtend met ontbijt op bed niet meer stuk. Djenoah had op de peuterspeelzaal een sleutelhanger geknutseld van hout en via Pinterest kwam ik een leuk voorbeeldje tegen van een voetjes raket met tekst. Creatief ben ik niet, dus lang leve Pinterest op dit soort momenten!

Het is een rot week geweest, boordevol ziektekiemen. Papa en Stephanie hebben beide een week gekwakkeld met hoestbuien, niet willen eten en spugen. Ik daarentegen had eetbuien en wou alleen maar slapen. Wat een verhoudingen.

Ik heb de afgelopen weken alle kleding en babyspullen van Stephanie en Djenoah op een stapel gegooid en dit voor nu gesorteerd op unisex, meisje en jongen, totdat we de geslachtsbepaling hebben gehad. Dit is de eerste zwangerschap waar ik nu vooraf veel uniseks kleding koop in de winkels. De afgelopen weken kon ik het niet laten en hebben we al wat kleding en nieuwe lakentjes aangeschaft. Ik kon me aardig uitleven voor neutrale kleding bij Baby-Dump. En HEMA heeft voor lakentjes en dergelijke ook een hele leuke collectie.

Dat weekend zijn we een middag naar Scheveningen geweest om bij de vishandel een hapje te gaan eten. Normaal gesproken vind Djenoah haring ontzettend lekker om te eten. Tot wij thuis kwamen… We hadden ons helemaal gereed gemaakt voor een verjaardag van een vriendin die ’s avonds op de planning stond en dat was het moment dat meneer besloot de hele kamer onder te spugen. Dat werd dus een feestje voor mama alleen! Papa was wat minder blij want die mocht alles gaan opruimen…


Begin deze week hebben we eindelijk een doorverwijzing voor Stephanie voor de kinderarts gekregen. Ik heb er de afgelopen maanden geen groot ding van gemaakt bij het consultatiebureau dat mevrouw nog steeds maar 150cc drinkt per keer en op goed geluk 600cc op een dag. Het advies is dat baby’s 1 liter per dag aan vocht binnen krijgen. Ze groeit gelukkig goed, maar de huisarts vond het na een controle toch noodzakelijk dat ze doorgestuurd werd. Helaas woon ik in de grote stad en heb ik pas een afspraak voor halverwege augustus staan. We keuvelen dus nog even door en met elke cc meer zijn wij natuurlijk hartstikke trots op haar.

Die week heb ik nog wat vriendinnen op bezoek gehad waarmee wij lekker met alle kinderen naar de speeltuin in zijn geweest. IJsjes mochten natuurlijk ook niet ontbreken want wat was het warm zeg de afgelopen dagen!

Mijn vriend tikte woensdag de 28 jaar aan en dat werd goed gevierd. Met slingers, taart, nasi en bara’s is het een geslaagde middag en avond geweest. Met de cadeautjes van al het bezoek was hij al super blij, maar het grootste cadeau kreeg Richard in de avond. We gingen met aanhang naar ‘Meer Echo’s 4 Fun’ in Maassluis voor een geslachtsbepalende echo. Omdat hij jarig was kregen we er als verrassing nog een mini 3D-echo bij. Wat niemand verwacht had, komt toch uit: we verwachten in december een…

Meisje!

Alhoewel, ik geloof er na het zien van de beelden eigenlijk niks van! Vanaf het moment dat ik onzeker de deur uit liep, begon ik enorm te twijfelen of het wel klopt. We wachten het maar af. Nog een paar weken wachten en dan staat de 20-weken echo op de planning. We zullen dan zien of het ‘nog steeds’ een meisje is of zoals ik vermoed, toch een jongetje.

Voor de rest hebben we een rustige week gehad. Dat is volgende week wel anders. Dan staan er veel controles en afspraken op de planning. Nu nog even van het mooie weer en de rust genieten dus!

Wat gaan jullie de komende dagen allemaal doen met dit lekkere weer?

    Add Comment

    Welke bos bloemen koop je voor welke gelegenheid?
    Daniëlle wordt ingeleid vanwege HG en een verhoogde bloeddruk – Bevallingsverhaal #4