Hiervan had je nooit verwacht dat je het kunt leasen!

Posted In: Go, mommy, go | Lifestyle

Wist je dat mijn bed mijn favoriete plek in huis is? Noem me een weirdo, maar het is écht waar! Sinds ik moeder ben merk ik pas hoe belangrijk slaap en daarmee rust is. Ik heb inmiddels al 6 jaar gebroken nachten en door die (negatieve) ontwikkeling in mijn leven, trek ik me maar al te graag terug op mijn slaapkamer. De afgelopen maanden zelfs nog wat sneller dan eerst. Ben je benieuwd waarom? Ik zal je het geheim verklappen…

Een aantal weken geleden ontving ik een nieuw matras! Hoewel onze slaapkamer nog een make-over verdient omdat het nu maar een saaie bedoeling is, is het met stipt op 1 mijn favoriete ruimte in huis. Mijn oudste zoon is altijd al een nachtbraker geweest, maar sinds onze jongste in een peuterbed slaapt en heeft ontdekt dat hij ‘s nachts gezellig bij papa en mama kan gaan liggen, is een goede nachtrust weer ver te zoeken. Mede dankzij mijn nachtuiltjes én een matras wat gewoon te hard was, werden mijn vriend en ik elke ochtend uitgeput wakker. Het aanbod van Club 9 om een nieuw matras te testen was dus echt een godsgeschenk!

Club 9

Club 9? Ik zie het je denken. Het kan zijn dat je er net als ik nog nooit van hebt gehoord, want Club 9 is dé nieuwe manier van slapen. Bij dit merk koop je namelijk niet je matras, maar lease je hem. Net zoals bijvoorbeeld je auto of bakfiets.

Het concept van Club 9 werkt als volgt:

  1. Je neemt een abonnement bij Club 9 voor minder dan een tientje per maand, in plaats van een matras te kopen;
  2. Elke 5 jaar krijg je een nieuw matras en word je oude matras weer meegenomen;
  3. Je mag dan zelf bepalen wat voor matras je neemt;
  4. Club 9 breekt de oude matrassen milieuvriendelijk af door middel van hun circulaire systeem. Hun ambitie is 100% recycling.

Klinkt goed! Toch? Toen ik na begon te denken over waarom je je matras elke 5 jaar wil vervangen, kon ik wel wat redenen bedenken. Zo is het wel eens voorgekomen dat de luier van een van mijn kinderen is doorgelekt op ons matras. Er is al een keer een glas cola overheen gegaan (kinderen zijn zo leuk…) en met zomernachten waarbij het nog +30 graden is, lig je in je bed weg te zweten. Club 9 kwam met nog wat feitjes waar je niet echt vrolijk van wordt als je bedenkt dat je al +5 jaar op je matras ligt…

Kans op vocht is 100%

Na 5 jaar heeft je matras zo’n 450 liter vocht moeten verwerken. Zonder dat je daar iets speciaals voor hoeft te doen. Vocht betekent schimmels.

Huidschilfers

Was afvallen maar zo makkelijk. Je verliest namelijk kilo’s per jaar met gewoon slapen. Helaas geen vetrolletjes maar vieze huidschilfers. Voeding voor bacteriën!

Schimmels

Dat hier geen Kamer-vragen over zijn gesteld is een wonder. Maar na 5 jaar is de kans groot dat er schimmels groeien in je matras. Niet goed voor je gezondheid.

Gezondheid

Dit alles zorgt ervoor dat je klachten krijgt. Doorzakken, vochtplekken, geurtjes, bacteriën, schimmels, noem maar op. Als je niet tijdig je matras vervangt gaat de oorspronkelijke kwaliteit vanzelf achteruit.

Unpacking

Mede door deze feitjes besloot ik me aan een matras van Club 9 te wagen. De matrasmakers hebben drie soorten matrassen samengesteld waaruit je kunt kiezen als je een abonnement neemt; een matras voor de rugslaper, draaier of buikslaper.

Als rugslaper heb je behoefte aan een zachter matras. Als draaier heb je een matras nodig wat ondersteuning geeft. Als buikslaper heb je het meeste baat bij een harder, stevig matras. Uiteraard zijn de matrassen in verschillende formaten verkrijgbaar; van 90 cm breed tot 180 cm breed en 200 of 210 cm lang.

Omdat mijn vriend vaak op zijn rug slaapt en ik op mijn buik en zij, besloten we een compromis te sluiten en voor het matras voor draaiers te gaan.

Het matras werd gratis bezorgd in een kekke doos. Leuk, want het oog wil ook wat en ik ben die saaie matrasverkopers wel een beetje beu! De doos was binnen no time geopend en nadat het plastic van het opgerolde matras was gehaald, kreeg het matras al snel zijn uiteindelijke vorm. Dat ging soepel!

Wist je dat je thuis 100 nachten mag proefslapen op je Club 9 matras? Mocht het niet bevallen (wat ik me niet kan voorstellen!) halen ze het matras gratis op en de tot dan toe betaalde maanden krijg je netjes terug.

Testing, testi… Zzzzz

Inmiddels zijn we zo’n 8 weken verder en kan ik een eerlijk oordeel geven over ons matras van Club 9. Over het slaapcomfort kan ik kort zijn: het ligt super! Ik heb sinds we het nieuwe matras hebben veel minder vaak pijn in mijn nek & rug en lig lekkerder. Als ik wel rug- en nekklachten heb, wijt ik dat aan het feit dat ik in een rare houding heb gelegen doordat mijn jongste zoon veel ruimte op eist als hij bij ons in bed kruipt ;)

Wat ik een groot voordeel vind aan dit matras, is dat je de hoes die eromheen zit eraf kunt ritsen en kunt wassen of stomen. Zo blijft het matras lekker fris. Ook vind ik het idee van elke 5 jaar een nieuw matras totaal niet gek meer, maar eerder logisch als je naar het hygiënische oogpunt kijkt. Ik zit er zelfs aan te denken om voor mijn kinderen ook een abonnement voor matrassen af te sluiten. Vooral kindermatrassen zijn sneller aan vervanging toe omdat ze sneller vies worden. Bijvoorbeeld door ongelukjes bij het ‘s nachts zindelijk worden of niet zo frisse taferelen als ze ziek zijn.

Loont het?

Ik vind een lease matras een top idee en echte aanwinst, maar mocht je nog twijfelen, dan helpt dit rekensommetje je misschien overstag.

Stel ik koop een matras van een bekend A-merk. Als ik een 160×200 latex matras neem van 18 cm met daaromheen een hoes die ik los kan ritsen om hem te wassen, ben ik voor de goedkoopste variant €1490 euro kwijt.

Kies ik voor een Club 9 hybridefoam matras van 160×200 cm neem met een dikte van 25 cm, met hoes die ik kan los ritsen, dan betaal ik €18,99 per maand voor 5 jaar lang. In totaal ben ik dan €1140 euro kwijt én dan krijg ik een nieuw matras.

Psstt!

Vanwege Black Friday ontvang je nu gratis een hoofdkussen per slaapplaats t.w.v. 129 euro als je je aanmeld bij Club 9. Slaap lekker!

    Add Comment

    Aziatische plaattaart – het favoriete recept van Laura
    9 ideeën voor een alternatieve kerstboom