Gezonde en verfrissende watermeloen aardbei ijsjes

Gezonde en verfrissende watermeloen aardbei ijsjes

Posted In: Koken | Lifestyle | Zomer

Met deze warme dagen kunnen de kleintjes (en jij stiekem misschien ook wel) wel wat verfrissend gebruiken zoals een ijsje. De ijsjes uit de supermarkt zitten echter vaak vol met suiker. No worries! Deze ijsjes zijn 100% van fruit gemaakt en dus gezond, in een handomdraai te maken en het is geoorloofd om er meerdere op een dag te eten. Maxim is er inmiddels gek op!

 

Ik kwam op het idee toen ik een watermeloen aan het snijden was als snack. De helft laten liggen trekt immers alleen maar mieren met deze warmte. Ik had nog wat aardbeien en citroenen over en een ijsjes mold van Hema in huis. Maxim zeurt met deze warme dagen de hele dag om ijs (can’t blame him), maar ik stop hem liever niet vol met suiker. Fruit is een goede vervanger en in 100 gram watermeloen zitten slechts 37 kcal. Het fijne is dat je zelfs de meeste kleine kindjes dit ijsje kunt geven. Doordat je het fruit met een staafmixer pureert zitten er geen stukjes in en lijkt de structuur op een gewoon waterijsje.

Nodig voor 6 ijsjes

– De helft van een mini watermeloen
– Stuk of 10 aardbeien
– Citroen of limoen
IJsjes mold
– Staafmixer

Bereiding

1. Halveer de watermeloen. Snijd de helft vervolgens in repen en dat weer in blokjes. Halveer de aardbeien. Voeg de stukken watermeloen en aardbeien bij elkaar in een kom en pureer dit met een staafmixer goed glad. Wil je een super gladde puree hebben? Druk de puree dan door een fijne zeef.

2. Knijp wat sap uit een citroen in het watermeloen/aardbei mengsel. Je kunt het zo zuur maken als dat je zelf wilt. Zijn je kinderen niet zo gek op zuur? Dan kun je ook het sap van een limoen gebruiken. Dit is iets minder zuur als citroensap.

3. Verdeel het fruitpuree over een ijsjesmold. Zorg dat je aan de bovenkant minstens een halve centimeter overhoudt, want het vocht zet nog uit zodra het bevriest. Zet de mold in de vriezer voor 4 tot 5 uur.

4. Je ijsjes zijn klaar om op te smikkelen! Houd de mold even onder de warme kraan als de ijsjes goed vast blijven zitten.

 

Eet smakelijk!

 

Add Comment

8 zwangerschapsjurkjes die een feestje waard zijn
De ultieme no-nonsense baby uitzetlijst