Trap de zomer letterlijk af bij het FOX Sports voetbalfestival + win kaartjes!

Posted In: Baby & Kind | Opvoeding | Winactie
Zoals vele mannen (en iets minder vrouwen) is mijn vriend een echte voetbalfan. Als trouwe supporter van NAC Breda heeft hij een seizoenskaart en probeert hij naar alle thuiswedstrijden te gaan. Speelt NAC niet thuis, dan staat FOX Sports aan zodat zijn lieve vriendin en zonen kunnen meegenieten van het spel. Als je het spelletje snapt – doe ik nog niet helemaal, maar dat terzijde – is voetbal best een leuke sport. Ik kan er daarom in komen dat vele jongens en meisjes zodra ze oud genoeg zijn, lid worden van een voetbalvereniging en hun eerste kicksen kopen.

Opgroeien met voetbal

Is NAC dan aan de bal, ja dan hoor je overal, Hee Hee Hee Hee, Hup NAC, Hup NAC! Ik hoor het Maxim regelmatig zingen als hij iets van voetbal voorbij ziet komen of als papa een avondje NAC heeft. Ja, dat liedje zat er snel in! Maxim had als jongen die de eerste jaren door een vrouw is opgevoed (moi) niet per se gelijk interesse in de bal toen hij eenmaal kon lopen. En balgevoel? Nee, dat was er ook niet echt. Maar toen kwam toch dat moment waarop hij overstag ging en voetbal steeds leuker begon te vinden. Echt de invloed van zijn vader! Als hij 6 jaar is, zal hij als het aan hem en zijn vader ligt, lid worden van de plaatselijke voetbalclub.

Om een degelijk potje te kunnen voetballen over een paar jaar, al vind ik dat niet het belangrijkste. Het belangrijkste vind ik dat hij de sport met plezier zal beoefenen, dat hij leert wat teamgevoel is, dat hij lekker veel zal bewegen en in de buitenlucht komt. Maar ook: dat hij leert respectvol met teamleden en tegenstanders om te gaan. Daar ontbreekt het soms nog wel eens aan, maar gelukkig besteed de KNVB hier steeds meer aandacht aan!

Dromen

Vele jongens en meisjes dromen ervan om later professioneel voetballer te worden. Voor jongens is dit al decennialang mogelijk en gelukkig begint het vrouwenvoetbal steeds populairder te worden. Te danken aan de dames van het vrouwenvoetbalelftal, die doordat ze in 2017 en WK wonnen, voetbal echt op de kaart hebben gezet bij meisjes!

Om je skills te verbeteren werken de trainers en coaches zelfs bij de kleinste voetballers keihard. Elke week wordt er door vele vrijwilligers ontzettend veel inzet getoond om de voetballers op hopelijk topniveau te krijgen. Scouts gaan langs bij voetbalclubs om te kijken of ze verborgen talenten kunnen ontdekken en jonge voetballers kunnen meedoen aan talentdagen voor jong oranje.

Voetbalfestival

Sinds vorig jaar organiseert FOX Sports in samenwerking met Eredivisie een heus voetbalfestival voor kinderen. Het FOX-sports & Eredivisie voetbalfestival vind dit jaar op 7 juli plaats in jaarbeurs Utrecht. Die dag staat alles in het teken van de jonge voetbalfan. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar kunnen die dag hun voetbalskills sterk verbeteren en nieuwe tricks leren. Dit is er onder andere te doen:

 • Je kan wedstrijdjes tegen elkaar spelen op de voetbalveldjes die klaarliggen. Bijvoorbeeld 2×2, 4×4 of 6×6.
 • Check de moves van de beste straatvoetballers van Nederland tijdens het KNVB straatvoetbal NK 4×4 en doe inspiratie op.
 • Bekijk welke gasten FOX Sports presentatoren Hans Kraay jr. en Hélene Hendriks ontvangen. Stel je vragen aan eredivisiespelers en Youtubers FC Roelie, DNPNL en LucykyGraafNL. Wat is nou toffer dan je favoriete YouTuber te ontmoeten van wie je altijd alle vlogs kijkt? Of om een eredivisiespeler het hemd van zijn lijf te vragen?
 • Bij de Fun Games kun je met wel 30 spelletjes meedoen die uiteraard allemaal met voetbal te maken hebben. Doe bijvoorbeeld mee aan een potje levend tafelvoetbal of schiet de bal zo hard mogelijk en kijk hoeveel kilometer per uur je haalt!
 • Als je liever voetbalt in de online wereld kun je tips & tricks leren van echte pro’s en wie weet mag je het opnemen tegen één van de eredivisiespelers.
 • Beleef voetbal via een virtual reality experience.
 • Zie de beste freestylers in actie bij de Freestyle Knock Out Championships en volg workshops van bekende freestylers TomV en Nasser el Jackson.
 • Neem deel aan het Open NK Panna Knock Out en wie weet bemachtig jij wel een plek voor het Elite Panna Tournament powered by Puma en Aktiesport.
 • Trap een balletje op een echt Cruyff Court.

En natuurlijk niet geheel onbelangrijk: ouders kunnen meedoen aan de derde helft! Zo hoef je niet heel de dag achter je kind aan te slenteren, want die redden zich met zo’n dag vermaak natuurlijk prima. Daarvan in de plaats kun je in de ‘voetbalkantine’ een hapje en drankje doen terwijl je je kennis deelt in een spannende voetbalquiz, een potje tafelvoetbal speelt, dart of live beelden van belangrijke voetbalmomenten bekijkt.

Al met al is het voetbalfestival dus een geweldige dag om de zomer letterlijk af te trappen en de liefde voor de bal te delen met vele gepassioneerde voetballers.

Kom jij ook? Win kaartjes!

Lijkt dit een geweldige dag voor jouw kind(eren)? Kom dan ook naar het voetbalfestival! Wie weet zie je ons wel rondlopen en kunnen we een potje tafelvoetbal doen (het echte voetballen laat ik aan een ander over). Ik mag namens FOX-sports en Eredivisie 6 tickets weggeven! Om meerdere kinderen blij te maken, kun je per persoon kans maken op 2 tickets.

Zo doe je mee:

– Volg Go Mommy Go op Facebook
Like de post die bij dit bericht hoort en laat weten dat je graag kans maakt.
– Tag 2 andere voetbalfans die ook blij zouden zijn met de tickets.
Extra kans: plaats in een reactie een voetbalfoto van jouw kleine voetballer

(Deze winactie loopt van zaterdag 9 juni 06:30 tot en met maandag 11 juni 20:00)

Het Voetbalfestival van FOX sports en Eredivisie vindt plaats op 7 juli in de Jaarbeurs in Utrecht van 10:00 tot 17:00. Het is voor jongens en meisjes van 6 tot 14 jaar oud én hun ouders, trainers en begeleiders. Voor kinderen van 6 t/m 14 jaar kosten tickets €14,-, vanaf 15 jaar is het €10,50 en kinderen tot en met 5 jaar mogen gratis naar binnen. Als je met je voetbalteam van 7 tot maximaal 16 kinderen wilt gaan kun je gebruik maken van een teamkaart. De prijs per kaart is dan €9 en je krijgt 2 gratis tickets voor begeleiders.
 • Elise Vd Geer
  Elise Vd Geer
  9 juni 2018

  Tineke echt iets voor Roos en Guus?! En Irene Duivenvoorde voor Dex?!

Add Comment

Recept: Hollandse asperges op boeren wijze met botersaus
Karlijn wordt ingeleid als bij een controle alarmbellen afgaan – Bevallingsverhaal #3