Preview: de nieuwe Maxi Cosi Nova kinderwagen

Exclusief getest: de nieuwe Maxi Cosi Nova kinderwagen

Posted In:Baby & Kind | Review
Nog toen ik zwanger was kreeg ik een leuk mailtje in mijn inbox van Maxi Cosi met daarin de vraag of ik exclusief hun nieuwste kinderwagen, de Maxi Cosi Nova, wilde testen. Daar hoefde ik uiteraard niet twee keer over na te denken: graag! Ik heb inmiddels een eerste indruk opgedaan van de kinderwagen en vertel jullie graag wat ik er tot nu toe van vind!

Maxi Cosi Nova

De Maxi Cosi Nova is verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren met 4 of 3 wielen, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Ik koos voor de kleur ‘Sparkling Grey’. De stof is grijs met subtiele witte stipjes en de accenten zoals de duwstang zijn van cognackleurig lederlook. Wat mij betreft een tijdloze combinatie die geschikt is voor jongens en meisjes en waar zowel de mama als papa zich achter kan vertonen. Overigens vind ik dit van alle kleuren waarin de Nova beschikbaar is!

Het in elkaar zetten van de kinderwagen ging mij heel makkelijk af. Je hoeft maar weinig handelingen te doen en hij staat. Wat gelijk opvalt is dat het een solide systeem is en dat de kinderwagen prachtig is afgewerkt. De zitting is extra goed gevoerd op een manier die ik nog niet eerder heb gezien. Je ziet bij voorbaat al dat je kindje er lekker zacht in zal zitten. Hij kan voorwaarts of achterwaarts op het frame geklikt worden zodat je kindje naar jou of naar de wereld kan kijken. Daarnaast kan de bekleding van het zitje verwijderd worden zodat je hem kunt wassen. Een groot pluspunt wat mij betreft!

Ook de wielen vallen op. Deze zijn namelijk groot en schokdempend met anti-lek banden. Mocht je niet zo’n grote auto hebben dan kun je de voor- en achterwielen makkelijk verwijderen.

Het mooiste snufje aan deze kinderwagen is toch wel het handsfree-inklapsysteem wat de Maxi Cosi Nova heeft. Hiermee zijn ze de eerste in hun markt. Er is slechts een duwtje met je voet nodig en de Nova klapt zichzelf in als compact pakketje wat in de meest kleine auto past. Ideaal!

De basis kinderwagen bevat het onderstel en het zitje wat je vanaf zo’n 6 maanden kunt gebruiken. Je betaalt hier €599 voor, ongeacht de kleur. Kies je het frame met 3 wielen, dan ben je twee tientjes goedkoper uit. Bij de basisset krijg je tevens een regenhoes, adapters om het autostoeltje op het frame te klikken en een adapter om een paraplu op het frame te bevestigen.


Oria reiswieg

Wil je de kinderwagen al vanaf geboorte gebruiken? Ook dat kan! De Maxi Cosi Oria reiswieg past namelijk op het Nova frame en is in dezelfde stoffen verkrijgbaar als de Nova. Door de aanschaf van een wieg (en bijvoorbeeld ook een autostoel) ben je gelijk klaar voor de komende jaren!

De Oria reiswieg klik je snel en makkelijk op het Nova frame, maar hij is ook te gebruiken op alle andere wandelwagens van Maxi Cosi. De wieg is erg licht (slechts 4 kg), ruim en het ergonomische matrasje ziet er comfortabel & stevig uit. Het wiegdekje en de kap beschermen je baby goed tegen zon, wind en regen.

De bijpassende Oria reiswieg kost €199. Bij de Oria reiswieg krijg je tevens een regenhoes, muggennet en schaduwapplicatie die je in de zonnekap kan bevestigen. Bij verschillende winkels kun je de Maxi Cosi Nova inclusief reiswieg kopen voor een setprijs van €748.

Conclusie na eerste indruk

Mijn eerste indruk is zoals je kunt lezen behoorlijk positief. Ik vind het een prachtige wagen en na wat korte stukjes lopen vind ik hem lekker wandelen. De setprijs van €748 vind ik zeer reëel. Je krijg echt waar voor je geld. Waar je bij andere merken accessoires voor een flinke duit bij moet kopen, zitten hier de essentiële accessoires bij. Je kunt er natuurlijk een tas, voetenzak et cetera bij kopen, maar met deze aankoop kun je er al prima op uit met je kleintje.

Ik ga de komende tijd de Nova verder uitproberen en zal binnenkort meer vertellen over de voor- en (eventuele) nadelen van deze kinderwagen nadat ik hem uitvoerig heb kunnen testen. Waar ik heel erg benieuwd naar ben is het gebruik van de boodschappenmand. Omdat ik vaak veel boodschappen haal (ik heb geen rijbewijs) moet ik alles in de boodschappenmand kwijt kunnen. Hij lijkt me nu wat laag en klein, maar we zullen zien! Ook ben ik benieuwd naar hoe de Nova op andere ondergronden rijdt dan bestrating, zoals bijvoorbeeld in het bos. Ik laat het jullie weten!

Wat vind jij van de Maxi Cosi Nova?

  • Olga // Daar Was Eens
    7 november 2017

    Ik vind hem zo op het eerste oog erg mooi qua kleur. Veel plezier met je nieuwe wagen!

  • Nathalie
    2 november 2017

    Ik heb hem ook mogen testen en wij waren er heel tevreden van :-))) Hij is ook mooi.

Add Comment

Ilona bewaarde haar doodgeboren baby in een bakje water in de koelkast
Een kraamfeest in plaats van kraamvisite; de voor- en nadelen