ehbo voor kinderen

EHBO voor baby’s en kinderen #1

Posted In: Baby & Kind | Ouderschap

Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat Maxim het ongeluk met kokend water had waardoor hij derde- en tweedegraads brandwonden opliep. Gelukkig wist ik toen adequaat te handelen en de schade te beperken, maar enkele weken daarna begon ik me steeds vaker af te vragen: weet ik eigenlijk wel exact wat ik moet doen als een kind schoonmaakmiddel inslikt of als een kind een ernstige bloeding krijgt? Extra blij was ik daarom toen ik het aanbod kreeg EHBO voor baby’s en kinderen te volgen.

[TS-VCSC-Spacer height=”35″]

– Binnenkort volgt er een update over hoe het nu met Maxim gaat, 1 jaar na het ongeluk. –


[TS-VCSC-Spacer height=”35″]

De laatste keer dat ik EHBO heb gehad, was in groep 8 van de basisschool. Natuurlijk blijft er een hoop hangen en krijg ik af en toe wat mee doordat mijn vader arts is, maar een hoop zakt logischerwijs ook weg. Daarnaast veranderen de ‘regels’ ook om de zoveel tijd doordat er nieuwe bevindingen zijn.

[TS-VCSC-Spacer height=”20″]

Ik liep na het ongeluk met het idee om een EHBO cursus te gaan doen, maar mijn zorgverzekering vergoedt dit niet en helaas had ik er geen geld voor. Als je aanvullend verzekerd bent is er een kans dat je zorgverzekeraar deze cursus wel vergoedt, dus dat zou ik zeker even nakijken!

[TS-VCSC-Spacer height=”20″][TS_VCSC_Lightbox_Gallery content_images=”7579,7581,7580″ content_style=”PWGSlideshow” pagawa_autoplay=”true” lightbox_social=”false” lightbox_nohashes=”false” el_file2=””][/TS_VCSC_Lightbox_Gallery][TS-VCSC-Spacer height=”20″]

Het fijne aan deze EHBO cursus is dat je hem online kunt doen. Iedereen EHBO heeft een online campus waar je op jouw tempo de theorie doorloopt. Heel handig als je een gezin hebt en tussendoor steeds een stukje wilt doen, zoals ik doe. De onderdelen die aan bod komen zijn: vitale functies, bloedingen en shock, reanimatie, de trap, de keuken, de woonkamer, de tuin en de badkamer. De meeste ongelukken met kinderen gebeuren binnenshuis dus vandaar deze onderdelen.

Elk onderdeel start met een inleiding. De theorie krijg je via audiofragmenten te horen en tegelijkertijd kun je de tekst ook meelezen. Links staat altijd een afbeelding die bij het onderdeel past en soms wordt er een video getoond. Dan laat een instructeur bijvoorbeeld zien hoe je een kind in stabiele zijligging legt of hoe de rautek uitgevoerd moet worden. Heb je de stof een keer niet zo goed opgenomen doordat je kind aandacht vroeg? Geeft niets! Dan speel je het audiofragment gewoon nog een keer af. Overigens kun je zo vaak door de stof heen bladeren als je wilt.

Wanneer je een onderdeel hebt afgerond wordt met een tussentoets getest of je de theorie onder de knie hebt. Uit de resultaten kun je dan gelijk lezen welke onderdelen je nog eens moet bekijken. Heb je alle onderdelen afgerond, dan kun je het theorie-examen maken.

Nadat je geslaagd bent voor het theorie-examen, ga je de theorie toepassen in een praktijktraining van 4 uur die bij jou inde buurt wordt gegeven. Wanneer je ook daarvoor slaagt krijg je de Nationale EHBO pas en een digitaal certificaat van het Nederlandse Rode Kruis.

[TS-VCSC-Spacer height=”30″ el_file=””]
[TS-VCSC-Pricing-Table style=”2″ plan=”EHBO voor kinderen” cost=”€89,95 ” link_type=”none” graphic_type=”icon” graphic_icon=”ts-awesome-medkit” graphic_color=”#dd0000″ shadow_featured_default=”rgba(0,0,0,0.15)” shadow_featured_hover=”rgba(255,132,61,0.5)” shadow_standard_hover=”rgba(255,132,61,0.5)”]
 • Leer in 4 uur de theorie, gewoon thuis
 • Inclusief één praktijktraining van 4 uur
 • Op meer dan 200 plaatsen in Nederland
 • Met 2 jarig certificaat van het Nederlandse Rode Kruis
 • én nationale EHBO Pas
 • Cursus werkt ook op tablet en iPad met wifi

[/TS-VCSC-Pricing-Table]

[TS-VCSC-Spacer height=”30″ el_file=””]

Vooralsnog ben ik erg tevreden over de cursus. Je begint echt bij de basis en dat wordt uitgebreid met informatie die toegespitst is op het adequaat handelen bij (ernstige) ongevallen bij kinderen. In een volgend artikel vertel ik wat ik de plus- en minpunten (als die er zijn) van de EHBO voor kinderen cursus wat mij betreft zijn en hoe de praktijkcursus was. Ook heb ik dan een leuke aanbieding voor je!

[TS-VCSC-Spacer height=”30″]

Bron afbeelding: Maternity & Infant

 • Riz
  13 januari 2016

  Staat al een hele poos op m’n to do list, zeker nu het wordt vergoed door m’n zorgverzekering.. Zal d’r morgen direct over bellen en inschrijven. Thnx voor de reminder en duidelijke uitleg :)

 • Marit
  13 januari 2016

  Ik vind het een heel goed iets als mensen een EHBO cursus hebben gevolgd en zeker als je kinderen hebt. Ik heb nog geen EHBO cursus gevolgd, ik zou dit wel willen, maar voorlopig nog geen tijd voor vanwege afstuderen, maar het is zeker iets wat ik wil doen in de toekomst.

Add Comment

7 dingen die ik tegen mijn ouders moet zeggen nu ik moeder ben
1 jaar na het ongeluk waarbij mijn zoontje brandwonden opliep