De liefde van een moeder

Posted In:Odile | Persoonlijk
Normaal gesproken schrijf ik niet echt zoetsappige teksten, maar soms heb je nou eenmaal van die dagen dat je een sentimentele ‘trut’ bent. Op het moment van schrijven ben ik in zo’n sentimentele bui. Vanochtend kwam ik de knuffel met muziek tegen die maanden aan de kinderwagen was bevestigd en Maxim tot rust bracht. Ik keek naar Maxim terwijl hij zoet aan het spelen was en realiseerde me hoe snel de bijna 2 jaar dat hij er is voorbij zijn gevlogen. Voor ik het wist stond ik met een brok in mijn keel en bedacht ik me: wat hou ik toch ontzettend niet-in-woorden-uit-te-drukken veel veel van hem![themeone_spacer height=”22px”]
11884715_10153124440902219_1465430269276791212_o
[themeone_spacer height=”22px”]

Over de liefde van een moeder voor haar kind zijn ontzettend veel woorden gesproken en waarschijnlijk zullen de meeste ouders het met me eens zijn dat de Nederlandse, noch buitenlandse, taal niet genoeg woorden bevat om dit allesomvattende gevoel samen te vatten.

Mij wordt wel eens door mensen zonder kinderen gevraagd hoe dat voelt, de liefde voor een kind. Ik doe vaak een omslachtige poging om het uit te leggen maar slaag daar meestal niet in.Ik moet dan ook vaak ietwat lachend bekennen dat je het pas weet als je zelf een kind krijgt. Vandaag ga ik een poging doen.

[ultimate_heading heading_tag=”h3″ spacer=”line_only” spacer_position=”bottom” line_height=”2″ line_color=”#ffc3a8″ line_width=”450″]

 

De liefde voor mijn zoontje houdt in…

[/ultimate_heading]
[themeone_quote color=””]

dat ik me geen leven zonder hem kan voorstellen.

dat ik mezelf soms wegcijfer omdat ik het belangrijker vind dat hij een gelukkig & blij kind is wat er netjes en gezond bij loopt.

dat het lijkt alsof mijn leven voor hem min of meer niet zoveel voorstelde.

dat de gedachte dat hem iets zou overkomen mij een scherpe pijn in mijn borst (of hart?), tranen in mijn ogen en een brok in mijn keel bezorgen.

dat ik waarschijnlijk nooit meer van een man zou kunnen houden dan van mijn kind.

dat zijn lach en geklets elke dag mooi maakt.

dat ik mezelf niet los van hem of zonder hem kan zien.

dat een knuffel of kus van Maxim mij het gelukkigst maakt.

dat ik er altijd voor hem ben en zal zijn.

dat iets nooit belangrijker zal zijn dan hij.

dat alles wat ik doe (hoe zwaar ook) voor hem is, zodat hij het goed zal hebben.

dat ik mijn leven met liefde in stel op hem.

dat ik nooit zonder hem zou kunnen.
[/themeone_quote]

[themeone_spacer height=”53px”][themeone_icon_txt title=”Als jij de liefde voor je kind in woorden zou moeten uitdrukken, hoe zou je dat dan doen? Laat het me weten in een reactie.” position=”center” size=”fa-5x” color=”#EDEFF2″ icon=”fa fa-quote-left”][/themeone_icon_txt][themeone_spacer height=”53px”]

Odile bloglovin

 • Marloes
  20 augustus 2015

  Soms ben je idd in zo’n sentimentele bui hè! ? Je hebt goed je best gedaan om het te verwoorden en toch klinkt het nog als een understatement. Het is echt zo: ondanks al het geklaag (over geen broccoli willen eten, niet goed slapen, twee =nee etc) is het zo mooi! En hoe mooi dat weet je alleen als je zelf moeder of vader bent. Overigens wil ik toch ook eens zeggen dat ik het bewonderenswaardig vind hoe goed je voor Maxime zorgt! Als ik een weekje zonder man voor onze zoon zorg hangen de wallen al op de knietjes. Dus petje af voor jou!
  – X Marloes

  • Marloes
   Marloes
   20 augustus 2015

   *Maxim natuurlijk ;)

  • Odile
   Marloes
   20 augustus 2015

   Wat lief! Dankjewel! Iedere moeder (ouder) doet wat nodig is, toch? :)

 • Zus ziet
  20 augustus 2015

  Jaaaa niet te doen! Kan niet met woorden omschreven worden. Het is overweldigend dat gevoel dat ik voor mijn kinderen heb. Ik noem het altijd een “hartenband” innig in elkaar verweven en misschien wel in elkaar gegroeid. Zie je? ik kan het ook niet uitleggen, maar ik zou het voor geen GOUD willen missen.

  Zus (voorheen Mama’s Goud)

 • Joyce
  20 augustus 2015

  Onvoorwaardelijk idd! Mooi geschreven Odile en wat zie je site er leuk uit :D

 • Malou
  20 augustus 2015

  Wauw, heel mooi geschreven!

 • Angelique
  20 augustus 2015

  Prachtig geschreven! De liefde voor mijn kind is inderdaad niet te beschrijven! Hij is het allerbelangrijkste in mijn leven en ik zou niet weten wat ik zonder hem zou moeten. Hoe erg ik hem soms ook achter het behang kan plakken, ik kan niet lang boos zijn op hem. Zijn lach is de enige die mij echt gelukkig kan maken en de enige oprechte ‘ik hou van jou’ is die van mij naar hem en andersom.

 • Daniëlle
  20 augustus 2015

  Onvoorwaardelijk!!

Add Comment

Volg tip: Batdad Blake
Mama voelt zich schuldig