de leukste romantische kerstfilms

6x de leukste romantische kerstfilms | Go, Christmas, Go

Posted In: Go Christmas Go | Kerst

Wat is er deze dagen nou fijner dan samen met een vriendin of je partner op de bank te ploffen onder een plaid met een drankje, hapje en fijne film? Wat mij betreft niet veel! Ik ben niet vies van een romantische film, want het kijkt vaak zo lekker weg. Hierbij dus mijn lijstje met de leukste romantische kerstfilms zodat jij de komende feestdagen even vooruit kan!

The Holiday

Hoewel Amanda Woods (Cameron Diaz) uit Zuid-Californië en Iris Simpkins (Kate Winslet) van het Engelse platteland mijlenver van elkaar wonen, bevinden ze zich in dezelfde situatie: Vlak voor Kerst hebben ze het helemaal gehad met hun mannen en willen ze het liefst de feestdagen ontvluchten. Via een internetsite voor woningruil komen de twee met elkaar in contact. Spontaan besluiten Amanda en Iris de halve wereld over te reizen en voor twee weken in elkaars huis te trekken. Kort na haar aankomst in het zonnige L.A. raakt Iris bevriend met scenarioschrijver Arthur (Eli Wallach) en filmcomponist Miles (Jack Black). Ondertussen, in het besneeuwde Engeland, komt Amanda in contact met de knappe broer van Iris, Graham (Jude Law).

Love Actually

Tien liefdesverhalen in één: Een minister-president (Hugh Grant) die verliefd wordt op een medewerkster. Een schrijver (Colin Firth) die zijn wederom gebroken hart verzorgt in Frankrijk. Een gelukkig getrouwde vrouw (Emma Thompson) die haar man (Alan Rickman) ziet vervreemden. Een nieuwe bruid (Keira Knightley) en de beste vriend van de bruidegom. Een weduwnaar/stiefvader (Liam Neeson) die zijn zoon probeert te leren kennen. Een junior manager (Laura Linney) die haar kans grijpt met haar kantoorliefde. En een oude “heb-alles-gezien-maar-herinner-me-vrij-weinig” Rocker (Bill Nighy) werkend aan een come-back.

New Years Eve

Terwijl iedereen zich opmaakt voor de meest feestelijke avond van het jaar in de bruisende stad New York, kruisen de liefdesverwikkelingen van een aantal mensen zich. Deze geliefden en singles zijn allemaal op een bepaalde manier met elkaar verbonden. Het wordt een avond vol liefde, hoop, vergiffenis, tweede kansen en een nieuw begin.

Bridget Jones’s Diary

Dertig plusser Bridget Jones (Renée Zellweger) is vrijgezel en alsof ze dat zelf niet erg genoeg vindt, wordt zij daar constant aan herinnerd door mensen in haar omgeving. Ze wil verandering in haar leven brengen. Haar goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn onder andere: afvallen en op zoek gaan naar een aardige, verstandige man. De onhandige Bridget wil meer grip op haar leven krijgen, maar natuurlijk bereikt ze haar doelen niet moeiteloos. Ze koopt een dagboek waarin ze al haar belevenissen beschrijft. Haar baas Daniel Cleaver (Hugh Grant) is een aantrekkelijke man. Ze flirt met hem, maar twijfelt. Als ze zich aan haar voornemens wil houden lijkt de keuze niet zo moeilijk, maar toch…

Serendipity

Het is bijna Kerst. In de warenhuizen van New York struikel je over de mensen. Bij de handschoenenbalie lopen Sara (Kate Beckinsale) en Jonathan (John Cusack) elkaar tegen het lijf. Direct springt er een vonk over. Tussen de lichtjes en de sneeuwvlokken van Manhattan hebben ze de avond van hun leven. Ze hebben ook allebei een relatie en Sara wil dan ook het lot hun toekomst laten bepalen. Dan zien Sara en Jonathan elkaar tien jaar niet. Na tien jaar staan ze allebei op het punt om te trouwen en de twijfel slaat toe: Zijn ze misschien toch bestemd voor die vreemdeling van tien jaar terug? Beiden beginnen een race tegen de klok om de ander te vinden.

The family Stone

De familie Stone is een zeer hechte en ruimdenkende familie. De oudste zoon Everett nodigt zijn nieuwe vriendin en toekomstige bruid Meredith uit voor de kerstvakantie, om haar kennis te laten maken met zijn familie. Meredith valt echter totaal niet in de smaak door haar tegenstrijdige karakter: hypernerveus, werkverslaafd en tot in de puntjes gemanicuurd. De familie Stone doet er alles aan om te voorkomen dat Everett de fout van zijn leven maakt door met haar in het huwelijk te treden. De komst van Merediths zus Julie moet wat meer rust in huize Stone brengen, maar zorgt uiteindelijk voor nog meer verwarring.

Bron: Film1.nl

Wat is jouw favoriete kerstfilm?

  • Margriet
    24 december 2015

    Leuke tips. Een aantal van de films ken ik niet. Maar the Holliday is ook echt een van mijn favorieten.

Add Comment

De kerstboom | Go, Christmas, Go
De kerstoutfit van Maxim | Go, Christmas, go