De babykamer: moodboard

De babykamer: moodboard

Posted In:Babykamer
Ze zeggen wel eens dat je met een tweede zwangerschap minder gehaast bent alles op orde te krijgen voordat de baby arriveert en dat kan ik alleen maar beamen! Had ik bij mijn eerste de meubels en bijna alle items van de baby uitzetlijst al in huis rond 20 weken, zo doe ik nu alles op het dooie gemakje. Waar ik echter de laatste weken wel mee bezig ben geweest is hoe de babykamer eruit moet komen te zien en vandaag geef ik jullie een idee met het moodboard wat ik heb gemaakt!
Ben je benieuwd waar alle meubels en spullen van het moodboard vandaan komen? Klik dan op het desbetreffende product in de afbeelding en je ziet gelijk de details + link!

 

Kleuren: gender neutral

Aan het begin van mijn zwangerschap ging ik gelijk Pinterest afstruinen om ideeën op te doen hoe de babykamer van ons tweede kindje eruit moest komen te zien. Ik wist al snel dat – of het nou een jongen of een meisje zou zijn – ik niet in het standaard roze of blauw wilde terugvallen. Mintgroen is me te populair op het moment en monochrome vind ik erg gaaf, maar ook dit zie je ontzettend veel tegenwoordig. Al een hele tijd geleden schreef ik een artikel over gender neutrale babykamers en toen leek me dit al wat voor als ik in de toekomst nog eens een babykamer mocht gaan inrichten en decoreren. Na wat geslachtsneutrale kamertjes aan Willem getoond te hebben vond hij dit ook een leuk idee en zo begon ik afbeeldingen op het Pinterest bord voor onze baby te pinnen – al voordat we wisten of het een jongen of een meisje zou worden.

Nu weten we inmiddels al heel wat weken dat we in september een zoontje verwachten. Het kleurenpalet wat ik in gedachten heb bestaat uit blauwtinten, groentinten en okergele details. De muren van de babykamer zijn heel lichtgrijs geschilderd zodat hier in principe alles bij staat. Doordat het een lichte kleur is, is het net wat anders dan witte muren, maar straalt het wel een zachtheid uit. Als was gebleken dat we een meisje zouden krijgen, dan had ik met behulp van wat decoratiespulletjes waarscQua meubels was het voor ons wel even wikken en wegen waar we voor zouden gaan. De meubels die ik voor Maxim had waren donkerblauw en prima derdehands, maar ik had weinig zin om weer alles te moeten schilderen. Gelukkig had ik wel een witte baby kledingkast van Maxim en mocht ik het witte ledikant van mijn ouders hebben, waar Maxim heeft in gelegen bij mijn ouders. Het enige wat dus nog ontbrak was een commode. Na in wat babyzaken te hebben gekeken en toch niet helemaal tevreden te zijn over de kwaliteit-prijs verhouding van de commodes daar, besloten we voor een Ikea Hemnes te gaan. Een ontzettend ruime ladekast met veel opbergruimte die de perfecte hoogte heeft om je kindje te verschonen. We gaan er andere knopjes op zetten om het net wat unieker te maken.
hijnlijk wel wat roze toegevoegd, maar niet teveel.

Meubels

Naast de grote meubels wil ik graag een fijne stoel om de babykamer. Om eventueel in te voeden en later verhaaltjes in voor te lezen voor het slapengaan. En eerlijk gezegd is een stoel ook gewoon altijd een handige opbergplaats voor kleren en dergelijken! We hebben nog geen stoel gekocht, maar ik denk dat we waarschijnlijk een leuk schommelstoeltje van Leen Bakker gaan kopen. Die is niet te groot – want dat is de babykamer ook niet – en past qua kleur bij de rest van de babykamer.

Aankleding

Dan tot slot de aankleding en decoratie. Voor het raam hangen we een wit verduisterend rolgordijn en witte overgordijnen. Omdat de meubels, muren en gordijnen erg neutraal zijn, is het wel zo leuk de babykamer op te fleuren met wat kleurtjes en dit gaan we doen met decoratieve spulletjes en textiel. Ik heb al wat leuke hebbedingetjes gekocht bij Wibra die ik laatst spontaan tegenkwam, maar verder hebben we eigenlijk nog een aankleding in huis. In de komende weken ga ik waarschijnlijk enkele dingetjes van het moodboard aanschaffen om de kamer aan te kleden en verder kijk ik gewoon lekker rond of ik iets tegenkom wat leuk staat.

Wil je ook inspiratie opdoen voor de babykamer? Bekijk dan vooral eens mijn Pinterestbord. Dit staat vol met originele en unieke kamertjes!

 


    Add Comment

    Zwanger! – Week 23 & 24 – Verhuizen & pff wat een hitte
    Dit kan je beter niet tegen een vrouw met HG (extreme zwangerschapsmisselijkheid) zeggen