Très Jolie: de 20 mooiste Franse namen

Posted In: Baby & Kind

Je kunt je baby natuurlijk een lekkere korte Hollandse naam geven. Helemaal hip, helemaal van nu! De kans dat je dochter of zoontje met naamgenootjes in de klas of op de voetbal zit, is dan echter wel vrij groot. Wat je ook kunt doen is voor een Franse naam gaan. De Franse taal bevat namelijk tal prachtige namen. Ik zette een aantal pareltjes op een rijtje!

Bron

Bron

Élodie

Élodie is waarschijnlijk een vorm van de Germaanse naam ‘Alod’. De betekenis van de naam is ‘buitenlandse rijkdom’. Deze meisjesnaam staat in de top 100 van Franse meisjesnamen, sinds 1946.

Zoé

Zoé stond in 2016 in France in de top 10 van meest populaire meisjesnamen. De betekenis van de naam is ‘leven’

Aveline

Deze mooie naam is een variant op de Engelse naam Evelyn. De betekenis van de naam is ‘hazelnoot’.

Fleur

Een wat bekender naam die tijdloos is. De betekenis van de naam is, zoals je waarschijnlijk al weet, ‘bloem’.

Lilou

Lief en schattig is deze naam die op dit moment in de top 10 staat in Frankrijk. De naam won populariteit door de film ‘The Fifth Element. De betekenis van de naam is ‘zacht, vriendelijk’.

 

Amelie

Misschien ken je deze mooie meisjesnaam wel door de gelijknamige film waar dit prachtige nummer in voorkomt. De betekenis van de naam is ‘harde werker’.

Chloé

De nummer 1 naam in Frankrijk op dit moment. Officieel is de naam afkomstig van “Chloeia”, wat ‘jong groen’ betekent. Zou deze naam zou populair zijn door de lekker luchtjes die verkocht worden onder dezelfde naam?

Aimée

Deze prachtige naam heeft een nog mooiere betekenis, namelijk: geliefd.

Vivienne

Deze meisjesnaam stamt af van de Engelse naam Vivian. De betekenis is ‘vol met leven’.

Christophe

De naam Christophe is in Frankrijk al decennia lang erg populair en staat dus in de top 100 Franse jongensnamen. De betekenis van deze, van origine christelijke naam, is ‘aangewezene’.

Luc

Dat niet alle Franse namen klassiek en vrij lang zijn, bewijst deze stoere korte naam. Hij stamt af van ‘Lucas’, wat ‘licht’ en ‘afkomstig uit Lucanië‘ betekent.

Julien

Julien is afkomstig van Julian. De betekenis achter deze jongensnaam is ‘jeugdig’.

Maël

Deze aparte jongensnaam is op dit moment erg populair in Frankrijk. Hij stamt eigenlijk af van de Keltische naam ‘Mael’, wat ‘prins’ betekent.

Benjamin

Deze klassieke naam wordt in Nederland vaak gebruikt om de jongste telg van het gezin aan te duiden. Hij komt oorspronkelijk uit het Hebreeuws en betekent ‘zoon van het zuiden’,

Bron

 

Gabriel

Gabriel is zo’n naam die al decennialang wordt gegeven en op dit moment weer veel populariteit wint. De betekenis is ‘kracht van God’.

Nathan

Weer zo’n naam die uit het Hebreeuws komt en veel wordt gegeven aan Franse baby’s. De betekenis is ‘Hij gaf’.

Romain

De naam Romain is in Frankrijk een naam die je niet veel hoort en toch is het een echte Franse naam. De betekenis is ‘Romein’. Je weet wel, dat volk wat een gigantisch rijk stichtte in Italië.

Maxime

Maxime is een naam die in Frankrijk veel aan jongens wordt gegeven terwijl het in Nederland eigenlijk altijd aan meisjes wordt gegeven. Vandaar dat mijn zoontje Maxim heet. De betekenis van de naam is ‘beste’.

Noël

De betekenis van deze naam is ‘Kerst’. Niet gek dat jongetjes die vlak voor of na kerst werden geboren, Noël werden genoemd.

 • Desiree
  17 november 2016

  Romain ♡ vind ik zo mooi maar dan denk ik meer aan die mooie franse jongen uit de tijd dat ik daar op vakantie ging

  • Odile
   Desiree
   18 november 2016

   Haha! Ach.. memories!

Add Comment

Win een lief warm berenmutsje – Sinterklaas winweek #3
Win een shoptegoed van Project-3 Shop – Sinterklaas winweek #4