Dating Diary van een alleenstaande moeder

Dating diary van een alleenstaande moeder: Tinder #1

Ages ago toen ik nog geen moeder was, was ik een jonge dame die het vaak niet aan aandacht van mannen ontbrak. Niet dat ze in katzwijm vielen als ik een café betrad, ik was en ben namelijk geen Doutzen, maar echt moeite doen om leuk contact te krijgen met iemand van het andere geslacht, dat hoefde ik eigenlijk niet. Het feit dat ik moeder werd en misschien 1 keer in het halfjaar een kroeg in ga, gooide roet in het eten en heeft als resultaat dat ik alweer 2 jaar ‘s avonds in mijn uppie op de bank zit.

Dit wordt geen sob party want dat er in twee jaar tijd nog niet eens een date aan te pas is gekomen is puur mijn eigen keuze geweest. In het begin moet je nog wennen aan het moederschap en was er de emotionele schade en toen Maxim 9 maanden oud was ging ik studeren waardoor ik er simpelweg geen tijd voor had.

Inmiddels ben ik om precies te zijn 2 jaar en 2 maanden vrijgezel. Een tijdje geleden zat ik er eens over te kletsen met een vriendin en toen realiseerde ik me ineens: ik ben als de dood om te gaan daten en de drempel wordt alleen maar hoger als ik blijf wachten tot ik een keer tijd heb. Omdat de kans dat ik iemand in de supermarkt tegen kom niet zo groot is, bedacht ik dat de app Tinder (waar ik altijd fel tegen was) misschien een optie was om een beginnetje te maken. Ik besloot dat ik de app toch maar eens wilde gaan ontdekken, maar dan vooral als sociaal experiment: krijg ik meer matches als ik mezelf presenteer als vrijgezelle dame dan wanneer ik gelijk vermeld dat ik een kind heb?

Zodoende heb ik de app geïnstalleerd en hij staat nu iets meer dan een week op mijn mobiel. Voor wie Tinder niet kent: het is eigenlijk één grote vleeskeuring. Je stelt in waar je op valt, binnen welke afstand je mensen wilt vinden, je zet wat foto’s op je profiel en vervolgens krijg je afbeeldingen van personen te zien. Een kruisje (of naar links swipen) betekent dat je iemand niet ziet zitten en het vinkje (naar rechts swipen) betekent dat je iemand wel ziet zitten. Als de persoon die jij hebt goedgekeurd jou ook een vinkje geeft is er een match! Je hebt dan de mogelijkheid om een gesprek te starten en de rest is aan jou (of hem).

Ik vond het de eerste dagen heel erg raar om mensen alleen op hun uiterlijk te beoordelen. Daarom bekeek ik bij ieder persoon of ze iets in de bio van hun profiel hadden gezet om ook daar mijn oordeel van af te laten hangen. Ik moet bekennen dat dat keuren wel snel went trouwens!

Ik zou niet Odile niet heten als ik de app Tinder niet volgens eigen geschreven regels zou gebruiken. Zo zijn er een aantal punten waar ik mannen sowieso op afkeur op Tinder.

– Mannen met ontbloot lichaam die geposeerd hun lijf showen. Hoeft gewoon niet.
– Mannen die foto’s met schattige kindjes plaatsen en er bij zetten: meisje op de foto is mijn nichtje!
Sorry, maar ik geloof niet dat foto’s met baby’s je een hogere kans tot goedkeuring geven hoor…
– Mannen die hun hond zoenen op de foto. BAH!
– Waanzinnig gespierde (à la hulk) of knappe mannen. Dan voel ik me moddervet en bovendien hou je super knappe mannen niet voor jezelf, mocht het tot meer uitlopen.
– Drankfoto’s en foto’s waarop mannen dronken staan.
– Foto’s van mannen met enorme vissen. Moet dat je mannelijkheid bewijzen ofzo?
– Mannen die al in hun bio hebben staan dat ze alleen op zoek zijn naar losse contacten.

Afgelopen week ben ik als gewone vrijgezelle dame Tinder op gegaan en de komende week ga ik als alleenstaande moeder op Tinder. Of ik matches heb gekregen en hoeveel, dat kun je later lezen. Heb ik je nieuwsgierigheid gewekt? Hou dan vooral gomommygo in de gaten! ;)

[tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.1″ border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”top” content_alignment=”center” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Heb jij ervaring met de app Tinder?” description=”Zijn er (alleenstaande) moeders onder mij die ervaring hebben met online daten of via een app? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]

 

 • Gauke
  17 september 2016

  Hallo ik ben Gauke bouma geboren in 1973
  Ik ben wel bij tinder
  Maar ja lijkt meer op keuring
  Ja
  Maar is zeker ook de tijd van tegenwoordig
  Vroeger ging je naar café of de discotheek
  Om de ware liefde vaak tegen te komen
  Maar gaat nu heel anders
  Das wel eens jammer
  Zitten dan ook vaak verkerende mensen tussen met verkeerde bedoelingen enz
  Ik kan me daar ook nog niet echt in vinden om te daten op internet enz

 • iooon
  20 mei 2015

  Geen ervaringen met Tinder. Soms wil ik uit nieuwsgierigheid gaan kijken, zodat ik mee kan praten. Maar het lijkt me niet zo goed voor de relatie. ;)

 • Monique
  19 mei 2015

  Wat goed van je! Ben heeeel benieuwd naar je ervaringen :) En hahaha die mannen met vissen! Wat is dat toch? Ik heb vriendinnen met Tinder en vind sommige foto’s echt hilarisch om te bekijken. Maar er kunnen zeker serieuze relaties uit komen. Onder mijn vriendinnen twee geslaagde ‘experimenten’!

 • Marijke
  19 mei 2015

  Fantastisch! Ik ben nu al benieuwd naar je ervaringen…..

 • Jennifer
  19 mei 2015

  Leuk sociaal experiment hoor!

 • Tamara
  19 mei 2015

  Muhahahaha ik moest wel lachen om je lijstje! Vooral om de mannen met de grote vissen! Ik hoop dat je er een leuke date aan overhoud!

 • Sylvie
  19 mei 2015

  Heel spannend lijkt me! Een paar vriendinnen en mijn broertje hebben er een langdurige relatie aan overgehouden, dus kans op succes is er zeker! Veel geluk gewenst!

  • Odile
   Sylvie
   19 mei 2015

   Leuk om te horen! Dat geeft weer hoop voor de toekomst ;)

 • Daniëlle
  19 mei 2015

  Spannend Odile! Leuk om te lezen dat je er nu toch weer voorzichtig voor gaat. Ik ben heel benieuwd of er matches zijn. Wie weet ontstaat er wel iets heel moois uit. Gun het je in ieder geval enorm! Succes ?

  • Odile
   Daniëlle
   19 mei 2015

   Ja wie weet! Dankjewel :)

 • Whitney ♡ Whtnysworld
  19 mei 2015

  Ik ben zeker nieuwsgierig. Lijkt mij ook heel raar om weer te gaan daten. Zou dat nu ook een gek idee vinden. Is tinder nou wat?

 • Lisa
  19 mei 2015

  Wat een tof artikel! Ik heb nooit gebruik gemaakt van Tinder maar ik kan me voorstellen dat de willekeurige gebruiker niet de moeite neemt profielen te bekijken.. Haha, ben benieuwd naar je bevindingen!

Add Comment

DIY verjaardag decoratie: slingers
Anekdotes van moeders: de bevalling editie #1