Dating Diary van een alleenstaande moeder

Dating diary van een alleenstaande moeder | Tinder: succes of flop?

Twee weken geleden kon je lezen hoe ik voet zette in de datingwereld die Tinder heet. Ik vertelde over mijn date-ervaring van de afgelopen twee jaar, waar ik dus niets over kon vermelden omdat ik simpelweg (huis)moedertje en studentje heb ‘gespeeld’. Ook liet ik door schemeren dat ik Tinder zou gaan afstruinen onder het mom van een sociaal experiment: maak je als alleenstaande moeder evenveel kans op een match als een niet-moeder?

Ben jij benieuwd geworden? Dan rest je niets anders dan onderstaande video te bekijken! Voordat je de uitkomst van mijn ‘onderzoekje’ krijgt te horen, krijg je eerst nog wel de meest opmerkelijke dingen te zien die ik ben tegengekomen op Tinder…

 

Klik hier om de video te bekijken.

 • Manuel
  28 juni 2015

  Hey Odile,

  Ik kan je als man wel vertellen waarom ik denk dat er weinig verschil was tussen als moeder of geen moeder op Tinder staan. Dat komt omdat als je er goed uitziet, veel mannen waarschijnlijk alleen contact met je op nemen omdat ze op sex hopen. En dan maakt het ze geen flikker uit of je een kind hebt of niet. :-)

  En dit klinkt misschien hard, maar voor een lange, serieuze monogame relatie lig je als vrouw met kinderen wel degelijk veel minder goed in de markt dan als je geen kinderen hebt. De meeste mannen hebben gewoon liever een vrouw zonder kinderen dan met. Het is misschien niet leuk om te horen, maar je zult ermee moeten leren leven.

  Het betekent natuurlijk niet dat er helemaal geen mannen zijn die geinteresseerd in je zijn. Uiteraard zijn die er wel, maar ik denk dat je die op TInder heel moeilijk zult vinden. Maar goed, daar was je zelf volgens mij ook al achter, dus dat scheelt.

  Ik zou in elk geval niet op de supermarkt rekenen. :-) Nederlandse mannen staan nou niet bepaald bekend als geweldige versierders! Ik denk dat je veel meer kans maakt als je mannen ontmoet tijdens bepaalde activiteiten die je onderneemt, niet uitgaan, maar dingen overdag, zoals een cursus die je volgt, of naar een voorstelling van iets gaat, een lezing bijwoont etc. Maar goed, daar heb je waarschijnlijk geen tijd voor momenteel he?

  • Romana
   Manuel
   28 juni 2015

   Wat fijn dat je de moeite hebt genomen om dit fenomeen aan ons vrouwelijke bloggers uit te leggen, Manuel! Het is zo verhelderend, dat hadden we met zijn allen nou echt nodig, deze inzichten!

   Is het sarcasme je al opgevallen?

   Ik weet vrij zeker dat de auteur van dit artikel zich er volledig van bewust is dat Tinder vaak gebruikt wordt voor sekscapades en dat alleenstaande vrouwen (en mannen) met kinderen het moeilijker hebben op de datingmarkt. Daar hoef je geen Sherlock Holmes voor te heten.

   Wel heb ik enige inzichten voor jou. Ben je altijd zo belerend naar vrouwen toe? Nobody likes a smartass, zeker niet als je opmerkingen nergens op slaan. Het toevoegen van enkele emoticons verandert de onderliggende toon van je reactie bovendien niet. Ik denk dat je wellicht het hele idee achter dit artikel té serieus hebt genomen? Het is immers een ‘sociaal experiment’ en ik denk niet dat ze zit te wachten op datingadvies.

   • Manuel
    Romana
    28 juni 2015

    Ben jij altijd zo agressief naar mannen? Ik reageer simpelweg op het filmpje dat ze heeft gemaakt. Ze heeft niet voor niets een optie gemaakt op haar blog om reacties achter te laten. Je hoeft het niet met me eens te zijn, maar dat betekent nog niet dat mijn opmerkingen nergens op slaan.

    Rond 12:40 concludeert zij dat het niet uitmaakt of je op Tinder als moeder staat of als niet-moeder, maar dat je ongeveer evenveel succes zal hebben. Ik betwijfel dat en leg ook uit waarom. Ik vraag me af waarom je daar zo sarcastisch op moet reageren?

    En praat alsjeblieft voor jezelf en niet voor haar, met opmerkingen als “Ik weet zeker dat de auteur van dit artikel…” en “ik denk niet dat ze zit te wachten op…” Dat weet je helemaal niet. Je kan niet voor andere mensen spreken. Als Odile mijn berich ongepast of wat dan ook vind, dan hoor ik het wel van haar!

    Zo goed, zonder emoticons?

    Fijne dag verder Romana

    • Romana
     Manuel
     28 juni 2015

     Agressief nee. Sarcastisch ja, ongeacht je een man of vrouw bent. Ik praat volledig voor mijzelf als ik zeg dat je eerste reactie geen aardige/prettige toon had en dat ik daarom op die manier heb gereageerd. Het is prima om een reactie achter te laten, leuk zelfs voor de discussie, maar het gaat om de manier waar op. Het is niet leuk he, als mensen zo tegen je praten zoals ik zojuist deed?

     • Manuel
      Romana
      29 juni 2015

      Geen commentaar (heb ik wel, maar dat heeft geen zin tegen types zoals jij. Ik heb wel wat beters te doen.)

 • Jennifer
  3 juni 2015

  Super leuk gedaan Odile! Ik vind ‘t ook nog wel humoristisch. ^^

 • Marijke I easydailyfood
  3 juni 2015

  Leuk haha was ook erg benieuwd naar je ervaringen! in mijn omgeving hebben meerdere stellen elkaar leren kennen via Tinder. Het kan dus wel inderdaad :)

 • Tips Voor Papa's
  3 juni 2015

  Je eerste blog had al mijn interesse, dus was benieuwd naar deze!
  Als je van mensen hoort dat ze elkaar via Tinder hebben leren kennen, vraag je je toch af of het idd werkt. Wel een verrassende conclusie dat het niet echt uitmaakt of je als moeder of als “niet-moeder” erop verschijnt. Ik denk dat mannen het aan de andere kant ook wel interessant/knap vinden als je in je eentje een kindje opvoedt; ik heb steeds meer respect voor (alleenstaande) moeders gekregen als ik zie hoe zwaar het al is als we met z’n 2en zijn…
  Je video heeft me ook wel nieuwsgierig gemaakt naar je andere video’s; ik zal die ook eens gaan checken!
  En als ik single was geweest en op tinder had ik je ook wel een “like” gegeven ;-)

 • Tamara
  3 juni 2015

  Leuk filmpje geworden! Het lijkt me ook best wel heel erg moeilijk om iemand echt goed te leren kennen alleen via een online gesprek. Jammer dat je uiteindelijk geen date gehad hebt! Misschien dat er in de toekomst nog wel iemand op je pad komt!

 • lou
  3 juni 2015

  Wat leuk om te zien, hier ook een single mama namelijk!
  Ik vind het alleen niet erg gepast dat je deze mannen/mensen herkenbaar op je site zet!
  Ik zou het ook niet tof vinden mezelf terug te zien op een site, zowel bij het kopje ‘like’ als ‘nope’.
  Misschien kan je deze foto’s een beetje vervagen, zodat deze mensen niet herkenbaar in beeld zijn?
  Het kan natuurlijk ook dat ik de enige ben die hier zo over denkt hoor.

 • Hanneke
  3 juni 2015

  Die vis!! Hahaha. Grappig dat jij het een afknapper vond dat die jongen vertelde wat hij ging doen het weekend, ik vond het juist een persoonlijk tintje geven aan z’n bericht. Beter dan alleen: ‘hoe is het?’

Add Comment

De leukste zomerse playsuits op een rij!
Tiny Cottons zomercollectie ’15