Cinnamon roll haasjes voor Pasen

Posted In: Pasen | Recept

Eerste en tweede paasdag zijn afgelopen jaren steeds populairder geworden als feestdag. De paastakken worden in huis gehaald, het huis wordt versierd, er wordt met Pasen uitgebreid gebruncht met de familie en misschien wel gegourmet.

Ik vind het altijd erg leuk om een brunch te verzorgen of uitgebreid te koken. Ook dit jaar komt er gezellig familie brunchen en de voorbereidingen zijn in volle gang.

Iets wat sowieso op tafel komt zijn cinnamon rolls, oftewel kaneelrolletjes. Ik ben er gek op! Via Pinterest kwam ik cinnamon roll haasjes tegen en ik besloot deze schattige variant te maken. Mijn oudste zoon heeft een paasbrunch op school, dus ik kon ze gelijk uit proberen!

Benodigdheden
 • 10 blaadjes bladerdeeg
 • 3 eetlepels suiker
 • 1 eetlepel kaneel
 • 2 eetlepels boter
 • deegroller
 • frosting
Cinnamon roll haasjes voor Pasen van bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 225 of 200 graden als je een heteluchtoven hebt.

Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar om ze te laten ontdooien. Zodra ze ontdooit zijn, kneed je 5 plakjes tot een bal. Maak van de andere 5 plakken bladerdeeg ook een bal.

Cinnamon roll haasjes voor Pasen van bladerdeeg

Rol beide bladerdeeg ballen goed uit tot een dun deeg. Snijd de randen weg, zodat je twee vierkante plakken over houdt. Smeer beide plakken in met (gesmolten) boter. Laat aan de linker en rechterkant een strook van 1 cm vrij.

Meng de suiker met de kaneel en strooi dit over 1 plak bladerdeeg. Smeer de randjes die niet met boter ingesmeerd zijn in met wat water.

Leg de tweede lap bladerdeeg eroverheen. Druk de randjes aan met een vork. Snijd met een pizza-mes lange reepjes uit het bladerdeeg. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Maak met een strip bladerdeeg de vorm van het haasje. Dit doe je door met de strips twee keer een twist te maken. Onderaan hou je een circel vrij en de uiteindes laat je omhoog steken. Zorg dat de bladerdeeg-strips op de zijkant liggen, zodat je de kaneelsuiker ziet.

Cinnamon roll haasjes van bladerdeeg

Bak de haasjes 18 tot 20 minuten totdat ze goudbruin zijn. Wil je dat de haasjes een mooie glans krijgen? Smeer dan de kaneelrolletjes in met een losgeklopt ei, voordat je ze in de oven zet.

Laat de haasjes afkoelen en spuit dan een staartje in de circel, zodat de haasjes een staartje krijgen. Je Cinnamon roll haasjes zijn klaar!

Vrolijk Pasen!

Bron: It’s Always Autumn

  Add Comment

  Op vakantie in de Eifel: Landal Eifeler Tor
  36x een toffe zomerjas