Captains of the Golden Age

Voor even Captains of the Golden Age zijn

Posted In: Lifestyle | Review
Vanavond is het kerstavond en die avond draait hier in huize Go Mommy Go niet om cadeautjes uitpakken rond de kerstboom, maar een gezellig avondje met vrienden. Lekker eten, een drankje erbij, gezellig kletsen en… spelletjes spelen!

Captains of the Golden Age

Golden Age Games is in 2016 opgericht door Niek en Dick en is van Amsterdamse bodem. Ruim acht jaar geleden, toen ze nog volop in hun universitaire studie zaten, besloten ze een bordspel te ontwikkelen wat af moest spelen in de Gouden Eeuw waarin ruilhandel en piraterij centraal stond. Vorig jaar werd het spel Captains of the Golden Age door middel van Kickstarter (hier kunnen project een kickstart krijgen door crowdfunding) kon het spel dit jaar werden uitgegeven.

Het speelt zich af in het fictionele Oost-Indië waar peper meer waard is dan goud. Vier competitieve kapiteinen proberen de controle in handen te krijgen in de Machtige Handelscompagnie. Ze varen over de hele wereld om ladingen te vinden waarmee ze hun kostbare schip kunnen upgraden. Door grondstoffen te handelen kunnen ze ze zeilen toevoegen om ver weg te varen, hun laadruimte vergroten om nog meer lading te verdienen en vervoeren, kanonnen afvuren om andere schepen te beschadigen of schepen kapen om hun lading te stelen. De bedoeling is dat ze peper van de Orient naar de Republiek brengen om als eerste de aandelen in de Machtige Handelscompagnie te bemachtigen.

Captains of the Golden Age bordspelReview

Captains of the Golden Age is een bordspel zonder kans en daar hou ik van! Het hoofddoel van de makers was dan ook dat het een spel moest worden zonder geluk, toeval en willekeur. Deze aspecten werden vervangen door spelersinteractie en de ruimte om het opnieuw en opnieuw te spelen zonder dat het gaat vervelen. Toen ik het spel zag dacht ik dat het een soort combinatie zou zijn tussen kolonisten van Catan en Risk, maar het is echt een nieuw spel gebleken wat bovendien ontzettend mooi is ontworpen!

Het kan aan mij / ons de spelers liggen en het feit dat we al een paar wijntjes op hadden toen we het spel voor het eerst gingen spelen, maar wij moesten de handleiding wel even twee keer lezen voordat we het spel konden spelen. Het is toch wel essentieel dat je de spelregels en opbouw van het spel goed begrijpt. Als je het eenmaal hebt gespeeld wijst het zich wel vanzelf en zijn de regels eigenlijk heel duidelijk en niet lastig.

Wij speelden het spel met 4 spelers, maar je kunt het al vanaf 2 spelers spelen. Daarnaast is het geschikt vanaf 11 jaar, waardoor je al snel een gezellige spelletjesavond kunt creëren voor het gezin. Met wat hulp van een volwassene zou bijvoorbeeld een 9-jarige het spel denk ik ook wel kunnen spelen.

Van begin tot eind duurt het bordspel 1 tot 3 uur. Geen ellenlange taferelen zoals bij Monopoly dus waarbij je eigenlijk al moet incalculeren hoe laat je begint met spelen omdat je anders tot 3 uur ‘s nachts bezig bent. Ook blijft het spel van de eerste tot de laatste minuut leuk om te spelen en gaat het niet vervelen.

Captains of the Golden Age koop je voor €39,95.

Nieuwsgierig geworden? Zie in de video het spel in actie!

    Add Comment

    10 gratis printable posters voor kerst & nieuwjaar!
    Wat maakt bloggen voor mij nou zo leuk?