Holland Warmte Cv Ketel

Brrr, koud hè!?

Posted In: Lifestyle

Brrr, wat is het ineens koud! December heeft zijn intrede gedaan en daarmee lijkt de winter nu officieel losgebarsten. Waarschijnlijk staat bij jou ook de verwarming lekker aan en begin of eindig je de dag met een fijne warme douche. Het laatste waar je op dit moment op zit te wachten is dat de CV-ketel plots niet meer goed of helemaal niet zou functioneren, toch? Maar wanneer heeft die van jou voor het laatst een goede beurt gehad?

Een CV-ketel moet zo’n 15 jaar mee kunnen gaan. Mits je hem goed onderhoudt natuurlijk. Je CV heeft sowieso elke 2 tot 3 jaar een onderhoudsbeurt nodig. Doe je dit niet, dan kan je warmtebron in het ergste geval stuk gaan of gevaarlijke situaties veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan koolmonoxidevergiftiging. Met een goed onderhouden CV-ketel heb je minder kans op storingen (wil je nu ook echt niet, weet ik uit eigen ervaring!!), je bespaart energie, het verlengt de levensduur en je CV is bovendien veiliger.
 
Nu kan het zo zijn dat je CV/ combiketel onverhoopt toch kapot gaat en/of aan vervanging toe is (shit, gebeurde dat maar in de zomer…). Er zijn dan een aantal zaken waarmee je rekening kunt houden als je een nieuwe CV ketel gaat kopen. Hierbij een aantal tips:
 
CV Ketel Remeha
 
1. Kijk naar de warmtecapaciteit
Heb je een groot huis? Dan heb je ook een grote warmtecapaciteit nodig om je huis goed te kunnen verwarmen. Tegelijkertijd kun je ook rekening houden met hoe je huis is geïsoleerd. Verblijf jij in een milieubewuste woning welke goed geïsoleerd is, dan heb je een ketel nodig die een kleinere capaciteit heeft.
 
2. Betrouwbaarheid
Alle CV-ketels moeten natuurlijk voldoen aan eisen van veiligheid en betrouwbaarheid. De betrouwbaarheid verhoog je bijvoorbeeld door de ketel regelmatig te onderhouden. Een betrouwbare ketel is bijvoorbeeld de Remeha CV ketel. Op kieskeurig.nl scoren Remeha ketels erg hoog. Zo krijgen de laatste modellen over het algemeen altijd een 9 of hoger.
 
3. Energieverbruik
Een HR ketel verbruikt een stuk minder gas dan een oude cv-ketel. Hierdoor ben je op jaarbasis een stuk voordeliger uit. Als je een nieuwe verwarmingsketel gaat aanschaffen is het verstandig om naar het energieverbruik te kijken. Zo kun je bijvoorbeeld ook kijken naar het energieverbruik van de ketel in de standby-stand.
 
Bron: hoe-koop-ik.nl
 

– Dit artikel is een advertorial –

 

Wordt jouw CV-ketel regelmatig onderhouden?

    Add Comment

    Een plek waar je als ouders met een ziek kind even ‘thuis’ kunt zijn
    Overheerlijke appel kruimeltaart met speculaas en pepernoten