DE BADMODE STIJLGIDS: WELKE BIKINI OF WELK BADPAK PAST BIJ JOUW FIGUUR?

De badmode stijlgids: welke bikini of welk badpak past bij jouw figuur?

Het is zomer en hoe! De ene hittegolf volgt de andere op en heel Nederland is aan het strand of in het zwembad te vinden. Met temperaturen van 37 graden doe je het liefste niet teveel kleding aan en nog liever alleen zwemkleding. Dan is het extra fijn als je je prettig voelt in je bikini of badpak en deze goed zit. Maar welk soort zwemkleding is het best geschikt voor welk figuur? Daar is deze zwemkleding handleiding voor!

Maar voordat ik van start ga met tips, wil ik wel even wat kwijt. Deze handleiding is een leidraad. Sommige vrouwen vinden het erg lastig (zwem)kleding te vinden waar hun figuur het mooiste in uit komt en dan is het fijn om tips te hebben, voordat je een ontzettend dure bikini koopt waarin je eigenlijk alleen maar onzeker in voelt. Het belangrijkste is dat jij je prettig voelt in je badmode en dat je iets aantrekt wat je bij jezelf mooi vindt staan! Als dat betekent dat je in die toffe halter bikini wil lopen die volgens de ‘voorschriften’ niet bij jouw figuur past, screw it! #bodypositivepower

1. Grote borsten

Voor meiden met grote meiden zijn bikini’s met dunne bandjes niet handig. Je wilt immers een badpak of bikini die je borsten goed ondersteunen en niet badmode waarbij een borst een ontsnappingspoging doet bij een duik in het zwembad. Hoe groter de borsten, hoe zwaarder ze wegen. Een bandeau bikini werkt daarom vaak ook niet goed en zakt snel af. Je kunt dus het beste een bikini of badpak kopen met brede, goed gestikte bandjes en zwemkleding waarin een beugel en voorgevormde cup is verwerkt. Wil je liever geen beugel? Dan kun je het beste voor een bikinitop of badpak gaan waarbij er genoeg stof over de borsten valt. Op die manier ogen je borsten ook wat kleiner.

2. Kleine borsten

Als je kleine borsten hebt, heb je eigenlijk erg veel keus wat badmode betreft. De meeste vrouwen met een kleine buste willen graag dat hun borsten wel zichtbaar zijn. Als je een kleine cupmaat heb kun je daarom voor een push-up bikini gaan of een exemplaar met een beugel. Hierdoor worden de borsten wat meer naar binnen geduwd, waardoor ze optisch groter lijken. Ook met een bandeau bikini die de borsten volledig bedekt, lijken je borsten groter en bikinitops zonder bandjes staan vaak erg mooi als je een kleine tot gemiddelde cupmaat hebt. Wil je de blik van mensen juist van je borsten afwenden en hoef je boezem van jou niet groter te lijken dan hij is, dan is een badpak met leuk printje en monokini of badpak met roesjes een goede optie!

3. Volle billen

If you’ve got it, flaunt it! Steeds meer vrouwen omarmen hun vormen en durven die volle billen te tonen. In dat geval kun je zelf een broekje of badpak kiezen waarbij je een mooi gedeelte van de billen ziet. Door een broekje of badpak te kopen waarbij je met koordjes het broekje kunt verstellen, bepaal je zelf hoeveel er van je billen te zien is. Wil je juist dat er wat minder bil te zien is? Kies dan een badpak waarbij de stof aan de achterkant mooi over de billen valt of een badpak of bikini waar een rokje aan vast zit. Een andere tip is zwemkleding te kopen waarbij de bovenkant een print of afbeelding heeft. Dit werkt als afleiding van de billen.

4. Kleine billen

Ook voor een klein kontje kun je mooie badmode vinden. Wil je je billen groter laten lijken, dan is het verstandig om in ieder geval niet een broekje te kiezen wat erg veel van je billen bedekt. Door een bikinibroekje met koordjes aan de zijkant aan te trekken, lijken je billen groter. Wil je graag een badpak aan, kies dan een exemplaar wat hoog uitgesneden is.

5. Buikje

Sommige vrouwen passen nu eenmaal niet in maatje 36 en hebben een buikje, bijvoorbeeld overgehouden na een zwangerschap of omdat ze wat steviger gebouwd zijn. Dan is het te begrijpen dat je je misschien prettiger voelt in badmode die je buikje een beetje bedekt of de boel wat corrigeert. Gelukkig heb je ook dan tegenwoordig veel keus! Er zijn nu ontzettend veel bikini’s met broekjes te vinden die ‘high waist’ zijn en je buik bedekken. Ook is de tijd van saaie corrigerende badpakken gelukkig voorbij. Door een badpak te kiezen met laagjes op de buik, verhul je net dat ene vetrolletje. Een badpak met drukke print leidt ook de aandacht van je buik af. Nog een optie is om een tankini te kopen. Dit is een bikini wat net als een shirt je buik bedekt. Je hebt tankini’s die strak zitten, maar ook die los vallen.

6. Weinig rondingen

Misschien ben jij iemand die een erg slank figuur heeft, maar daardoor ook wat minder rondingen. Door de juiste zwemkleding te dragen, kan je het echter wel laten lijken of jij ook die curves hebt. Zo ogen je borsten groter als je een hartvormige bikinitop draagt en krijg je een zandloperfiguur door bepaald smokwerk in een badpak. Ook met een badpak of tankini met horizontale strepen creëer je de illusie dat je rondingen hebt. Wat je moet vermijden zijn rechte bandeau bikini’s en bikini’s en badpakken die één kleur zijn.

7. Zwanger

Als je in verwachting bent is het wel zo fijn om bij je bikini een broekje aan te hebben wat genoeg bedekt of een badpak waarbij er genoeg ruimte is voor je groeiende buik. Voor de zwangere dames is er gelukkig een aparte categorie met goed passende zwemkleding. En wat je aan doet? Dat maakt eigenlijk niet uit, zolang jij je maar mooi voelt!

Deze afbeelding heeft als betekenis dat het om een sponsored post gaat.

Shop The Post

    Add Comment

    Ook zwanger doe ik wat ik het liefste doe – Zwangerschapsupdate #3 Jacqueline
    Weer in het schoolritme met behulp van een taken schema + gratis printable