Ouders van nu / juli '15

Artikel in Ouders van Nu: “Dat ene onbewaakte moment”

Posted In: Maxim | Odile | Persoonlijk

Een aantal maanden geleden werd ik door iemand van het blad ‘Ouders van Nu’ benaderd. Ze had het artikel op mijn blog over het ongeluk van Maxim gelezen en vroeg me of ik geïnterviewd wilde worden of zelf een stukje wilde schrijven.

Ik hoefde er niet lang over na te denken en dus was mijn antwoord snel ‘ja’! Het voorstel was om het in dagboekvorm te schrijven en wie kon deze persoonlijke, nare ervaring nou beter op papier zetten dan ik zelf? Uiteindelijk is het artikel 4 pagina’s lang geworden en de editie lag 7 juli in de winkels.

Ik ben erg blij met hoe het is geworden. Hoewel het een halfjaar geleden is en ik het een plekje heb kunnen geven, was het toch moeilijk om het weer op het papier te krijgen. Er zijn twee foto’s bij geplaatst die ik zelf mooi vond. Niet van zijn gewonde gezichtje omdat we dat toch wat te heftig vonden, maar een foto van vlak na het ongeluk en een foto van ongeveer een halfjaar later.

De reden mee te werken aan het artikel was omdat ik hoop dat ouders via deze weg weer even wat meer alert worden en om hen te laten realiseren dat een ongeluk in een klein hoekje zit maar wel ernstige gevolgen kan hebben. Ouders die in de toekomst (helaas) hetzelfde moeten meemaken hoop ik met dit stuk ook geruststelling te geven: bij jonge kindjes trekken bijna alle verwondingen vrij snel weg. Ik weet nog dat ik dacht: het komt nooit meer goed met zijn gezichtje! De foto’s op instagram bewijzen gelukkig anders!

Hieronder kun je het artikel in Ouders van Nu lezen.

 

1 2 3 4

 

Signed black

 • Lara
  6 augustus 2015

  Heb het met tranen in mijn ogen gelezen. Wat heb je het mooi verwoord Odile! Heel goed dat dit stukje in dit blad is gekomen!

 • Daniëlle
  31 juli 2015

  Goed van je Odile! Stukje verwerking en tegelijkertijd andere ouders alert maken!

 • Tamara
  31 juli 2015

  Wat een heftig verhaal blijft het toch! Ik denk dat het heel goed is dat je dit hebt geschreven!

Add Comment

Persoonlijke update: vakantie!
Zwangerschap van week tot week: afspraken en controles