9x onmisbaar als je een kind hebt

Posted In: Gastblog | Ouderschap

Onmisbaar. Best een heftig begrip, want onmisbaar zou betekenen dat je echt niet zonder zou kunnen. Materiële dingen zijn dan denk ik vaak niet echt onmisbaar te noemen, maar er zijn dingen die wel echt retehandig zijn met een dreumes in huis en die voor mij toch stiekem wel een beetje onmisbaar zijn.

[themeone_spacer height=”33px”]

[themeone_spacer height=”33px”][themeone_icon_txt title=”De i-pad en YouTube” position=”left” icon=”devices-tablet”]Met stip op nummer 1: de i-pad en YouTube! De beste oppas ooit! Ik weet het, niet pedagogisch verantwoord, maar echt een lifesaver als ik toch echt even op moet ruimen, moet douchen, moet koken of even zelf 10 minuutjes op mijn telefoon wil kijken. Of als Moos gewoon in een rotbui is en ik echt even niet meer weet wat ik met hem aan moet.
Favorieten; Thomas de Trein en Tractor Tom.[/themeone_icon_txt][themeone_icon_txt title=”Moos zijn knuffel” position=”left” icon=”general-paw-print”]Toen hij echt nog mini was, had hij nooit een knuffel. En ik weet niet meer precies hoe en wat, maar we hebben hem dus ooit dat ding gegeven en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Slapen zonder knuffel? Onbegonnen werk. Gelukkig hebben we er twee, ook al is de 1 een beer en de ander een hond, dezelfde textuur en hetzelfde model vindt ons zonneschijntje prima. Heel fijn dat je kan afwisselen, want wat kunnen die dingen meuren na een paar dagen, yuk![/themeone_icon_txt][themeone_icon_txt title=”Rozijntjes” position=”left” icon=”eating-baby-knife-fork-spoon”]De good old rozijntjes. Verantwoord tussendoortje, en vooral; bezigheidstherapie. 1 voor 1 uit het doosje halen, en 1 voor 1 opeten. Helaas heeft die van mij geen geduld, en belanden de rozijntjes meestal op de vloer. Maar goed, ook dat duurt weer even voordat hij ze heeft verzameld. Kan ik even rustig naar de wc![/themeone_icon_txt][themeone_icon_txt title=”Auto’s” position=”left” icon=”general-steering-wheel”]Alles met wielen vindt mijn meneer fantastisch. Groot, klein, met geluid, zonder geluid (die prefereer ik). Tractors zijn favoriet, maar andere auto’s doen het hier ook prima.[/themeone_icon_txt][themeone_spacer height=”33px”]
IMG_7115
[themeone_spacer height=”33px”][themeone_icon_txt title=”Boekjes” position=”left” icon=”icon-et-book-open”]Ook de boekjes worden hier in rap tempo verslonden. Hij “leest” zelf, maar met ons is natuurlijk veel leuker. Hulde aan de Action met de kartonnen boekjes, want de mooie voorleesboeken overleven een leessessie van Moosje nog niet. (Denk aan gescheurde bladzijden, afgeknauwde hoekjes en vlekken waarvan ik liever niet wil weten waar ze vandaan komen)[/themeone_icon_txt][themeone_icon_txt title=”Opa’s & oma’s ” position=”left” icon=”li_heart”]Wat zijn wij blij met de opa’s en oma’s van Moos. Vaste oppasdagen als wij aan het werk zijn en altijd bereid om op te passen als papa en mama weer een keertje dronken willen worden op een feestje. Moos is stapelgek op allemaal. En zij op hem! Ik kan me geen betere opa’s en oma’s voor hem voorstellen en ik vind ze absoluut onmisbaar.[/themeone_icon_txt][themeone_icon_txt title=”Mijn vriendinnen die ook moeder zijn” position=”left” icon=”icon-et-chat”]Ja, natuurlijk, al mijn vriendinnen zijn hartstikke onmisbaar, maar wat ben ik blij met het feit dat ik heel veel meiden om me heen heb die ook allemaal kindjes hebben in de leeftijd van 1 tot en met 3. Hallelujah voor de aparte whatsappgroepen met alleen moeders waarin we kunnen zeuren, advies kunnen vragen en op elkaars begrip kunnen rekenen. Oh en uiteraard apetrots filmpjes delen van het eerste stapje, hapje, woordje en kusje. Al doe ik dat laatste gewoon ook bij mijn kinderloze vriendinnen hoor, dat hebben ze maar gewoon te accepteren.[/themeone_icon_txt][themeone_icon_txt title=”Alcohol” position=”left” icon=”eating-wine-bottle-glass”]Zonder meteen over te komen als een alcoholistische moeder (dat ben ik namelijk niet) is een borrel op zijn tijd een absolute musthave voor mij. Even een momentje van ontspanning, en vaak gecombineerd met een avondje stappen. Niet alleen maar moeder zijn, maar ook gewoon mezelf, die zich belachelijk maakt na een wijntje teveel in de kroeg. Na zo’n avond kan ik er altijd weer even tegen. Los van die dag erna dan…[/themeone_icon_txt][themeone_spacer height=”33px”]
[themeone_spacer height=”33px”][themeone_icon_txt title=”Water” position=”left” icon=”fa fa-tint”]Uiteraard om te drinken, maar nog meer om Moos te entertainen. Echt, zet iets met water voor hem neer en hij heeft de tijd van zijn leven. Koud, warm, het maakt hem niet uit, water is water en dus hilarisch.[/themeone_icon_txt]

Wat is voor jou echt onmisbaar? Laat het in een reactie weten!

 

 • Roxanne
  11 augustus 2015

  Ben benieuwd hoe dat hier straks zal zijn als de kleine man geboren is!

 • Bregje
  11 augustus 2015

  Wat een leuke en herkenbare lijst! Heerlijk hè, die avondjes waarop je weer eventjes geen mama bent! ;) Water is hier ook favoriet, kleine man kan uren(!) in zijn zwembadje zitten spelen en wordt boos als hij eruit moet. ;)

 • Ester
  11 augustus 2015

  Leuk geschreven ! Niet alles is van toepassing op mijn gezin, maar da’s natuurlijk persoonlijk.
  Waar ik wél volledig in akkoord ga is “oma & opa”…
  Man, wat ben ik mijn (schoon)ouders graag gaan zien sinds ik moeder ben. In nood kent men zijn vrienden, en er is niemand die mij en mijn gezin iedere keer opnieuw met open armen ontvangt, eten geeft en entertaint zoals hen.

 • Lifesabout
  11 augustus 2015

  Een speentje is onmisbaar! Vanaf dat ze 2 weken was heeft ze hier veel rust van. Geen knuffel, maar een speen. En plakjes kaas of een banaan. Rozijnen vindt ze heerlijk, maar de dag erna poept ze achter elkaar luiers vol haha.

Add Comment

The three things tag
Z8 newborn winter 2016