8x kerstcadeautjes mooi inpakken

Posted In: DIY | Kerst

Cadeautjes krijgen is leuk, maar mooi ingepakte cadeaus krijgen is nog leuker! Voor mij is de verpakking bijna net zo leuk, al dan niet leuker, als de inhoud. Kerst is de ultieme gelegenheid om je knutsellade open te trekken en helemaal los te gaan. En als je nog wat inspiratie nodig hebt, ben je hier aan het juiste adres!

Dit jaar doen we bij zowel mijn familie als de schoonfamilie niet aan cadeautjes geven en oh wat vind ik dat stiekem jammer! Ik ben namelijk iemand die met zorg een cadeau uitkiest wat echt bij de persoon past waarvoor het bedoeld is. Het dan ook nog eens uniek een mooi inpakken vind ik helemaal leuk om te doen en het geeft weer een gelegenheid om mijn creativiteit los te laten. Dit jaar mag mijn kist met inpakpapier, lintjes en andere frutseltjes dicht blijven, maar dat heeft me er niet van weerhouden om in de winkels en op het internet inspiratie op te doen. De meest mooie, unieke en leuke ideeën om je cadeautje in te pakken laat ik daarom hieronder zien!

Christmas gift wrapping with glitter letters
Bron
Less is more, zeggen ze wel eens en daar ben ik het in dit geval absoluut mee eens! Om de kerstcadeautjes op deze manier in te pakken heb je niet eens zo gek veel nodig. Het simpele bruine inpakpapier is te koop bij Hema, het zwarte bij bijvoorbeeld Pipoos. Voor de letters kun je glitter inpakpapier gebruiken, maar je kunt de letter ook op karton uitknippen, een laagje lijm aanbrengen en bestrooien met glitter in een kleur naar keuze.

Christmas gift wrapping paper uncoated DIYBron

Nog zo’n inpakidee wat je heel makkelijk zelf kunt maken. Gebruik wederom het bruine inpakpapier en bespat dit met witte verf. Bind touw om het cadeau en hang hier een giftlabel aan, voordat je het vast knoopt of strikt. Steek tot slot een takje van de kerstboom of rozemarijn tussen het touw en klaar is kees!

kerstcadeaus inpakkenBron

Je cadeau met inpakpapier een luxe uitstraling geven lijkt misschien moeilijk, maar dat is het totaal niet! Een mooi papiertje is een goed begin en om het helemaal af te maken kun je lint in verschillende breedtes kopen en deze over elkaar heen leggen en strikken. Combineer bijvoorbeeld dit champagne-kleurige brede lint van satijn (klik!) met een dunner glitterlint (klik!). Het ziet er super chique uit en zelfs een persoon met twee linkerhanden kan dit nog klaarstomen!

Christmas wrapping gifts simple styleBron

Als er iets bij kerst hoort is het wat mij betreft de kleur rood, dus waarom niet deze kleur terug laten komen in je ingepakte cadeau? Onder het mom van less is more is deze style van inpakken wederom super simpel. Je pakt het cadeau in met wit inpakpapier en wikkelt om het cadeau rood/wit katoendraad. Dit draad is wederom te koop bij mijn geliefde winkel Hema. Vervolgens bevestig je het draad aan het pakje door een waxstempel te zetten. Dat laatste kun je kopen bij hobbywinkels, Hema en Xenos.

Pottery Barn gift wrapping ChristmasBron

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de monochrome-trend zich ook voortzet in cadeauverpakkingen. Het ideale van de kleuren zwart, wit en karton is dat het voor zowel man als vrouw geschikt is. Wit cadeaupapier vind je voor minder dan 2 euro bij Ikea (of je gebruikt gewoon printpapier), kraftpapier bij Hema en zwart inpakpapier bij Pipoos. Wikkel, als het cadeau ingepakt is, contrasterend draad om het pakje. Vervolgens gebruik je een pons om de sterretjes te maken (of een ander leuk kerstachtig figuurtje). Plak de sterretje op het draad en voeg tot slot een leuk labeltje toe met de naam van degene voor wie het cadeau bedoeld is.

Matte Black wraping paper Christmas gift

Het is misschien even wennen, maar ik ben in ieder geval fan van dit matte zwarte inpakpapier! Door het in zwart satijnlint te wikkelen, wordt het helemaal een chique geheel. Je kunt het zwarte inpakpapier bij Pipoos kopen, maar om het matte effect te bereiken zou je ook goed zwart papier kunnen kopen bij bijvoorbeeld Bruna. Het geheel style je helemaal af door een dennentakje toe te voegen.

Leon's furniture Christmas gift wrappingBron

Om de trend van zwart inpakpapier maar even voort te zetten… tegenwoordig verkopen ze bij oa. Xenos dit zwarte cadeaupapier waar je met een krijtmarker op kunt tekenen en/of schrijven. Te leuk! Zo kun je er kerstbomen en rendieren op tekenen, maar ook de naam van degene voor wie het cadeau bestemd is, in mooie handlettering schrijven. De krijtmarkers zijn hier te koop en het leuke is dat ze multifunctioneel zijn: je kunt er namelijk ook mee op ramen tekenen!

Bron
Dan is het alweer tijd voor het laatste inpakidee! Op het moment is rosegoud en koper ont-zet-tend in, dus waarom die trend niet doorvoeren met kerst? Bij Xenos hebben ze een ontzettend mooie collectie metallickleurige inpakpapiertjes. Het is dus een erg leuk idee om verschillende printjes en kleuren door elkaar te mixen bij het inpakken van een cadeau. Ook gaaf is het toevoegen van kleine belletjes (die bijvoorbeeld te koop zijn bij Pipoos) of pom pom’s. De mogelijkheden zijn eindeloos dus happy mix and matching!

Dan tot slot een tip: neem eens een kijkje bij Hema, Ikea en Xenos. Daar hebben ze ontzettende gave spulletjes om het inpakken to the next leven te brengen!

Steek jij veel moeite in het inpakken van de kerstcadeaus?

    Add Comment

    Kerst VOOR en kerst MET kids
    De eettafel decoreren met kerst: de mooiste ‘tablescapes’