7 tips om van pakjesavond een succes te maken

Posted In: Baby & Kind

Pakjesavond: de een kijkt er al maanden van te voren naar uit en de ander ziet er weken tegenop en stelt het maken van een suprise zo lang mogelijk uit. Met kinderen kan het zeker een uitdaging zijn om de avond voor zowel de kinderen, als de ouders/ volwassenen leuk te laten verlopen. Daarom volgen hier 7 tips om van pakjesavond een succes te maken!

[TS_VCSC_Title_Flipboard title=”Nog 3 nachtjes slapen…” mobile=”true” size=”small” delay=”500″ speed=”10″ restart=”true”]

1

Zorg dat je de cadeautjes bijtijds in huis hebt. Dezelfde dag de cadeautjes nog moeten kopen (guilty!) kan een hoop stress opleveren, zeker als iets uitverkocht is. Want laat dat nou net het cadeautje zijn want op nummer 1 stond op het verlanglijstje van je kind… Daarnaast geeft het je nog genoeg tijd om de cadeautjes leuk in te pakken als je het inpakpapier van de winkel niets vindt!.

2

Natuurlijk is het leuk als je een bekende op een zeker moment de kamer laat binnen walsen als Sinterklaas of Zwarte Piet… als je kleintje deze figuren leuk vindt. Is je kind bang voor de goedheiligman of Zwarte Piet? Dan is het het overwegen waard om je broer niet in de schmink te zetten. Scheelt weer een hysterisch avondje!

3

Bij pakjesavond horen cadeaus, maar ook wat lekkers op tafel kan natuurlijk niet ontbreken! Je kunt van te voren een overheerlijke speculaastaart bakken of je storten op het zelf maken van pepernoten. Ben je niet zo’n Martha Stewart en bespaar je jezelf liever de fails, dan is daar de Hema of de bakker!
Wat helemaal leuk is, is een letterbak te pakken (want we hebben er allemaal wel 1 in huis van de Leen Bakker of Action, toch?) en deze te vullen met strooigoed, speculaasjes, chocolademunten, muisjes en ga zo maar door. Ziet er gelijk gezellig uit!

4

Iedereen heeft zo zijn tradities met Sinterklaas wat betreft de cadeautjes. Zo zette mijn vader op pakjesavond altijd een wasmand of jute zak vol cadeautjes voor de deur, belde dan aan en rende vervolgens snel naar de achterdeur om weer naar binnen te gaan. Ach, memories ;)

De ander heeft misschien als traditie dat de cadeautjes ‘plots’bij de open haard lagen. Dat laatste is ook te regelen als je geen haard in huis hebt! Zo kun je bij kruidvat namelijk een kartonnen Sinterklaashaard kopen, hoe leuk?! En anders volstaat de zak van Sinterklaas natuurlijk ook prima.

5

Een korte, maar zeer belangrijke tip: vermeld duidelijk op het cadeau voor wie het is. Echt geloof me, als je meerdere kinderen hebt, is het laatste wat je wilt dat ze ruzie krijgen over van wie welk cadeau is. Als tweeling zijnde weet ik maar al te goed waar ik het over heb! Je kunt het door middel van een cadeaulabel of sticker laten zien, maar het is ook handig als je het op de verpakking of de doos van het cadeau zelf schrijft voor als het inmiddels uitgepakt is.

6

Ik hoef dit jaar geen suprise te maken maar misschien ben jij wel de sjaak. Dan kan het zo zijn dat je op mij lijkt en 2 dagen van te voren nog moet beginnen. No worries! Vandaag de dag kan je praktisch kant en klare suprises kopen die je alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten of te personaliseren. Dank u Sinterklaasje Hema & Pipoos!

7

Dan, last but not least: vergeet niet van te voren je mobiel op te laden of de batterijen voor je camera om pakjesavond vast te leggen voor later!

Heb jij nog een goede tip?

 • Sascha
  14 december 2015

  Leuke blog !! Ook dit jaar vond ik het weer waar genieten. Sinds dat de kleine er zijn staat Sinterklaas hoger in het vaandel dan Kerstmis voor mij. Het moment dat het verwonderlijke op de gezichtjes komen als ze de cadeautjes uit het niets zien is onbetaalbaar!

 • Margriet met de Paplepel
  7 december 2015

  Leuke tips. Hebben jullie zelf een fijne Sinterklaasavond gehad?

 • Vlijtig Liesje
  4 december 2015

  Handig tiplijstje. Ik zal het onthouden als wij morgenavond pakjesavond vieren.

 • Vandaagismooi.nl
  3 december 2015

  Goede tips zeg!! Wij hebben het zo simpel mogelijk gehouden want mijn dochter is behoorlijk gevoelig. Het feit dat er ineens een stapel cadeaus klaar lag zorgde er al voor dat ze even aan de situatie moest wennen. Daarna draaide ze wel bij en vond ze het geweldig.
  Voor ons des te meer reden om het rustig en minimaal te houden, past ook beter bij onze principes. :)
  Maar die snack bakjes vind ik echt awesome. Volgend jaar even onthouden haha!

 • angelique
  3 december 2015

  Goede tips! Wij vieren het twee keer en we moeten rekening houden met een getraumatiseerd jongetje. Mijn zoontje is doodsbang als er op de deur geklopt wordt of als er mensen binnen komen die hij niet kent. Geen succes dus. We hebben voor 5 dec een speurtocht door het huis opgezet en 6dec heeft mijn schoonmoeder een video laten maken met Sinterklaas waar hij verklapt waar de cadeaus liggen. Uiteindelijk zit er aan die zak ook een kaartje waar de opdracht op staat dat er nog gezocht moet worden.

PLAATS EEN REACTIE

Advent kalender: 25 dagen lang kans op 25 geweldige prijzen!
Noppies Baby Home Collection