Bijna vijf maanden geleden werd ik voor de tweede keer moeder en ging ik voor de tweede keer het borstvoedingsavontuur aan. De grootste essential bij het geven van borstvoeding is wat mij betreft een goede, fijne voedingsbh. Vandaag geef ik je wat tips waar je op moet letten bij het kopen van een voedingsbh en ik laat een aantal mooie exemplaren zien.

Wanneer koop je een voedingsbh?

Al aan het einde van je zwangerschap is het handig om 1 of 2 voedingsbh’s te kopen. Zeker als je voor het eerst borstvoeding gaat geven, wil je geen gehannes met normale bh’s. De eerste keren borstvoeding geven zijn namelijk al lastig genoeg en je moet er echt een handigheid in krijgen. Wat het lastig maakt om de juiste borstvoedingsbh te kopen tijdens je zwangerschap, is het feit dat je borsten tijdens de eerste dagen/ weken nog behoorlijk kunnen groeien door het leed wat stuwing heet. Zo is het geen uitzondering als je borsten nog een flinke cupmaat groter worden. Mijn tip is dan ook om aan het einde van je zwangerschap een voedingsbh te kopen die 1 cupmaat groter is. Zo weet je zeker dat hij niet te klein zal zijn.

Waar moet je op letten?

Als je kindje eenmaal geboren is en je borstvoeding op gang, kun je nog wat voedingsbhs bijkopen. Doordat je borsten de eerste weken verre van zindelijk zijn, zal het wel eens voorkomen dat je bh nat wordt. Dan is het natuurlijk prettig als je een schone bh in de kast hebt liggen. Daarbij kun je op dat moment ook een goede indicatie maken van welke cupmaat je nodig hebt.

Een aantal tips bij het kopen van een goede voedingsbh:

  1. Laat je maten opmeten in een speciaalzaak die voedingsbh’s verkoopt of meet zelf je maten op. Zo weet je gelijk in welke cupmaat en omvang je je bh’s moet kopen.
  2. Kies een bh waarvan de cup niet te hard is zodat je hem goed naar beneden kunt vouwen. Het is niet fijn voor je baby als er zo’n harde flap tegen zijn gezichtje drukt.
  3. Heb je al een grote cupmaat van jezelf? Kies dan voor voedingsbh’s met een beugel. Deze geven de nodige ondersteuning die je zeker tijdens de borstvoedingsperiode nodig hebt.
  4. Let bij het kopen van een bh op de clipjes. Kun je de bh makkelijk met één hand open klikken, maar blijft hij bijvoorbeeld ook goed klemmen?
  5. Let ook op de bandjes. Zitten hier geen scherpe kanten randjes of iets dergelijks aan die kunnen gaan snijden in je huid? Sommige bh’s hebben ook bandjes die breder zijn. Deze dragen naar mijn mening erg prettig!
  6. Koop ook voedingsbh’s die niet voorgevormd zijn of een beugel hebben. Deze zijn erg fijn om ‘s nachts te dragen.
  7. Zie je een beetje op tegen het voeden in het openbaar en ben je niet een type de zomaar haar borst bloot gooit? Sommige bh’s hebben ook onder de cup de je openklapt stof. Zo zie je niets van je borst als je je kindje aangelegd hebt. Dit is te zien op een voedingsbh hieronder.

Mooie en fijne voedingsbh’s

Hopelijk kun je wat met de tips die ik heb gegeven. Tot slot heb ik een aantal voedingbh’s op een rijtje gezet die er niet alleen mooi uit zien, maar die ook prettig zijn om te dragen. Zo heb ik een aantal van deze bh’s zelf in gebruik op dit moment.

1. Esprit €40 // 2. Noppies €50 // 3. Bonprix €14 // 4. Next €19 // 5. // 6. Prenatal €23 // 7. Marks & Spencers €25 // 8. Anita €59 // 9. Mammae €75 (van links naar rechts)

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking.

Odile

Auteur Odile

Odile is 28 jaar, moeder van zoontjes Maxim ('13) en Noël ('17) en gelukkig in de liefde met Willem. Ze is de oprichtster van gomommygo.nl en is werkzaam als Virtual Assistent.

Meer artikelen van Odile

Join the discussion 6 reacties

Plaats een reactie