Moederdag cadeautips

7 last-minute cadeautips voor Moederdag

Papa’s opgelet, want aankomende zondag is het Moederdag! Dé dag om je partner, de moeder van je kinderen, in het zonnetje te zetten met (zelfgemaakte) cadeautjes. Oké het heet officieel Moederdag en je vriendin of vrouw is natuurlijk niet jouw moeder, maar wel de moeder van jouw kinderen.

Ze doet dag in dag uit haar best om je kinderen zoveel liefde te geven als ze in zich heeft, verzorgt ze, doet het huishouden, cijfert zichzelf weg voor hen en misschien werkt ze er ook nog naast. Dat lijkt me reden genoeg om haar deze dag centraal te zetten en verwennen!

Ik vroeg via Instagram wat moeders het leukste cadeautje vinden om te krijgen met Moederdag. Met stipt op #1 stonden natuurlijk de zelfgemaakte cadeautjes van de kinderen. Het is misschien niet altijd een Picasso voor aan de muur, maar het is het gebaar en de liefde die erin is gestopt wat telt!

| Lees ook: Moederdag DIY’s: easy as 1, 2, 3!

Veel moeders denken eerst aan hun kinderen en misschien ook wel hun partner, voordat ze aan zichzelf denken. Het is bij veel vrouwen dus ook niet zo waarschijnlijk dat ze snel iets voor zichzelf kopen of doen. En daar kom jij als partner zijnde in beeld! Ik vroeg namelijk ook aan mede-moeders, wat voor cadeau ze graag zouden willen krijgen als ze mochten kiezen. Daar is een mooi lijstje met cadeautips uit ontstaan, wat ik graag met jullie deel. Zo kun je last-minute nog een cadeautje aanschaffen!

Ontbijt op bed

Doordeweeks moeten de kinderen naar school en in het weekend staan ze waarschijnlijk ook vroeg naast je bed. Uitslapen is er vaak niet bij en dus is het logisch dat je dan maar naar beneden gaat om te ontbijten met de kinderen. Hoe fijn is het als mama een keer mag uitslapen en wordt verwend met een heerlijk ontbijt op bed? Daar geen ander cadeau tegenop hoor!

Uit eten

Om in de foodsferen te blijven; veel moeders gaven aan dat ze het heerlijk vinden om weer eens uit eten te gaan. Lekker zonder kinderen, quality time met hun partner. En als de kinderen dan toch mee gaan, dan is het ook super fijn als zij zich voor deze keer netjes gedragen of dat papa op ze let. Je maaltijd een keer warm eten is wel zo lekker!

Tip!
Heb je even niet de financiële ruimte om je vrouw mee uit eten te nemen, dan kun je natuurlijk ook (samen met de kinderen) voor haar koken en thuis romantisch dineren.

Moederdag cadeau
Een kaartje

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk of duur te zijn. Met een kaartje waarin lieve woorden zijn geschreven en waaruit waardering blijkt, zijn wij moeders al super blij! Een keer uit eten is leuk, maar een kaartje bewaar je voor altijd!

Moederdag cadeautje massage
Een massage

Een gezin runnen kan met tijden behoorlijk stressvol zijn. Die stress gaat zich wel eens ophopen in je nek en schouders en dan is het heerlijk als je een fijne massage cadeau krijgt. Dat kan door een ervaren masseur, maar als je zelf een beetje kan masseren, kan je als partner zijnde ook een lekkere massageolie aanschaffen en er een intiem moment samen van maken. Of je leert de kinderen gelijk de fijne kneepjes zodat zij hun moeder’s schouders elke dag kunnen masseren ;)

Een foto

Je grootste trots als ouders zijnde, zijn je kinderen. Niet gek dat binnen no time na de geboorte je mobiel vol staat met kiekjes van de kids. Laat ze niet op schermpjes staan, maar druk eens een mooie foto af. Tegenwoordig is de keuze reuze. Je kan er een canvas van maken, een IXXI, de foto’s in lijstjes doen en er een mooie collage van fotolijstjes voor aan de muur van maken, en ga zo maar door! Het is nog zo’n voorbeeld van een mooi, blijvend cadeau.

Ben je net te laat om nog een foto te laten afdrukken of een fotoproduct te bestellen? Koop of maak een lief kaartje waarin je een waardebon voor een fotoproduct stopt of zet erin dat ze haar cadeautje binnenkort ontvangt.

Een bruisbal of ander verzorgingsproduct

Wij moeders snakken naar tijd voor onszelf. Een moment om eens rustig te douchen zonder gestoord te worden. Of om eens lekker een tijd in bad te liggen met een goed boek. Een heerlijke bruisbal van bijvoorbeeld Lush of verzorgingsproduct voor onder de douche van bijvoorbeeld Rituals, kunnen we enorm waarderen! En vergeet dan ook niet de kinderen bezig te houden als wij dat momentje voor onszelf nemen, hé!

Parfum

Echt een cadeautje waar een win-win situatie uit ontstaat. Wij moeders vinden het fijn om goed voor de dag te komen (ja ook als we kinderen hebben en ons shirt onder de snot en spuug zit) en lekker te ruiken. Neem stiekem een kijkje tussen de verzorgingsproducten van je partner en koop met de kinderen haar lievelingsluchtje. Voor haarzelf erg fijn en voor jou en de kinderen ook!

Tip!
Geurtjes die momenteel erg populair zijn en super lekker ruiken zijn:
Aliën van Thierry Mugler, Femme van Hugo Boss, Lady Million van Paco Rabanne, van Giorgio Armani, La Vie Est Belle van Lancôme en BonBon van Viktor & Rolf.

Nou papa’s/ kinderen. Hopelijk heb je met dit lijstje inspiratie opgedaan om last-minute nog een mooi cadeau voor mama te kopen. En voor de moeders: alvast een hele fijne Moederdag!

Bron header

    Add Comment

    Moederdag coupons – gratis printable!
    Griekse Orzo met kip, tzatziki en feta