6x de jaloerse trut

Posted In:Odile | Persoonlijk

Jaloezie, een emotie die waarschijnlijk iedereen kent en waar iedereen wel eens last van heeft, maar die ook als een negatieve emotie wordt gezien. Toch kom ik er voor uit: ik ben jaloers! Ik vind vaak dat het gras elders groener is en ik kan het niet helpen! Vandaag vertel ik waar ik precies jaloers op ben.

[TS_VCSC_Fancy_List list_type=”icon” marker_icon=”ts-awesome-paper-plane-o” marker_position=”middle” marker_color=”#ffb493″ marker_size=”17″ content_color=”#474747″ line_height=”21″ content_margin=”28″ content_intend=”23″ margin_top=”54″]
 • Als ik ergens jaloers op kan zijn is het wel op het gezin van een ander. Ok, misschien idealiseer ik het soms een beetje maar het lijkt me zo fijn om een gezin te hebben waarbij de man wel aanwezig is. ‘s Avonds met zijn allen aan tafel, uitstapjes maken, de liefde van je partner voor je kid(s) zien. Ja dat wil ik maar al te graag!
 • Soms ben ik stiekem super jaloers op vrouwen die binnen een paar jaar weer zwanger mogen zijn van een tweede en dat er dus een broertje of zusje voor de eerstgeborene komt. Don’t get me wrong: ik wil nu ECHT geen kind, maar als alles via de normale weg was verlopen had ik het best leuk gevonden om binnen niet al te lange tijd een tweede te krijgen. Als ik nu vrouwen die ik ken opnieuw zwanger zie zijn steekt dat soms best wel eens!
 • Ik ben jaloers op mensen die een stabiele financiële situatie hebben. Dat ze niet elke uitgegeven cent hoeven te overdenken en lekker op vakantie kunnen als ze dat willen, een keertje uit eten of wat leuks met het gezin doen. Of gewoon even een paar nieuwe schoenen kopen, gewoon omdat het kan!
 • Ik ben jaloers op vrouwen die na een of meerdere zwangerschappen geen striae hebben en een buik alsof er nooit een kind in heeft gezeten.
 • Anderzijds ben ik jaloers op vrouwen, die net zoals ik geen platte, strakke buik meer hebben, toch tevreden kunnen zijn met hun lijf en er zonder haat naar kunnen kijken. Respect!
 • Ik ben jaloers op ouders waarvan hun kind het gros van de tijd netjes slapen ‘s nachts. No need to say more haha!

 

[/TS_VCSC_Fancy_List]

Waar kan jij echt jaloers op zijn?

 

 • Margriet
  11 september 2015

  Ik kan soms vreselijk jaloers en verdrietig worden als ik mensen hoor die zo snel zwanger zijn geworden. Ik ben nog steeds kinderloos en dat is geen bewuste keuze. Natuurlijk gun ik het ze van harte, maar het doet soms wel pijn. En die financiële stabiele situatie, ja dat herken ik ook dat ik daar wel eens jaloers op ben.

 • angelique
  9 september 2015

  Heel herkenbaar! Ik ben ook snel jaloers. Van die mama’s die nog een heel sociaal leven hebben met vriendinnen enz. mensen die niet elke cent hoeven om te draaien en hun kinderen gewoon alles kunne geven

 • Milou
  9 september 2015

  Ik ben jaloers op de mama’s, alleenstaand of met partner, met familie om zich heen waarmee ze samen kunnen genieten van hun kleine trots die iedere dag iets nieuws ontdekt! De mama’s met een vaste homebase of de mama’s met een perfecte balans in eigen carrière + mama-zijn :)

  Gras lijkt inderdaad altijd groener aan de overkant!

  • Odile
   Milou
   9 september 2015

   Daar kan ik me in jouw geval echt wat bij voorstellen! Ik zou denk ik niet kunnen wat jij doet. Wie weet, misschien kun je over een tijdje wel lekker van Ivy-Mae en de kleine genieten met je familie!

 • Vlijtig Liesje
  8 september 2015

  Ehm, ik ben soms wel eens jaloers op andere hardlopers. Zelf sukkel ik na 14 jaar nog steeds vrij langzaam, en anderen zijn in no time heel snel…

 • iooon
  8 september 2015

  Ik kan jaloers zijn op vrouwen die een baan hebben die ze leuk vinden en dat goed combineren met hun gezin. En op vrouwen die wél in de doorsnee maten passen en daardoor super leuke kleding kunnen kopen omdat alles ze mooi staat.

 • Ester
  8 september 2015

  Herkenbaar en leuk gebracht!

  Ik betrap mezelf ook vaak op jaloezie, en kvind het geen mooie eigenschap … maar ‘t maakt je zeker geen trut ! ;-)

Add Comment

Dress that kid #5: Maroon
Een rol behang, please!