6 creatieve apps voor op je telefoon

Posted In: Lifestyle | Samenwerking

Tegenwoordig heeft de mobiel een behoorlijke vaste plek in ons leven gekregen. Kan jij nog zonder? Ik eerlijk gezegd niet! We gebruiken hem voor social media apps, shopping apps, om boodschappen te bestellen en soms zelfs nog om ouderwets te bellen ;) Want smsen, wat is dat ook alweer?

Mobiel gebruik

Hoewel er steeds meer een tegengeluid komt en mensen opgeroepen worden om hun mobiel ook eens naast zich te leggen (zeker in het verkeer!), zie ik toch maar weinig mensen die gerust een dag niet op hun telefoon zitten. Daar maak ik me ook schuldig aan, al heeft er bij mij wel een shift plaatsgevonden in waarvoor ik mijn mobiel gebruik.

Voorheen gebruikte ik hem vooral om te Whatsappen en mijn socials te checken. Ik zat in appgroepen waar gerust 100 appjes in het uur doorheen gingen en ik keek toch zeker 10 keer per dag op Instagram en Facebook of ik niets gemist had. Een gevalletje FOMO (fear of missing out)? Nee, dat niet echt! Voor mij was het meer tijdverdrijf.

Lees ook: Zo maak je je kind mediawijs

Vandaag de dag gebruik ik mijn mobiel vooral om bij te kletsen met vriendinnen die ik weinig zie door de afstand, om praktische zaken te regelen, voor mijn agenda en voor mijn blog/ werk.

Omdat ik de laatste jaren meer bezig ben met materialisme en hoe ik dat kan verminderen, heb ik na jarenlang een abonnement te hebben gehad, gekozen voor een Sim Only bij KPN. Ik betaal alleen voor mijn bel, sms en internetbundels en niet voor een nieuwe telefoon. Mijn mobiel heb ik los gekocht, met het idee dat ik die langer dan 2 jaar (de lengte van een mobiel abonnement) zal gaan gebruiken.

Dit model heb ik

Ik gebruik momenteel een oude Samsung S8 (nadat mijn Samsung S10 in Parijs gestolen werd) die nog prima werkt en wil al jaren niets anders dan Samsung. Ik vind bijvoorbeeld de iPhone maar een simpel ding en ik krijg het maar niet voor elkaar om er handig mee bezig te zijn. Het fijnste aan mijn telefoon vind ik dat hij op Android draait, omdat er voor Android telefoons waanzinnig veel mooie apps in de appstore staan.

Als blogger en grafisch vormgever ben ik altijd graag (en soms lang) bezig met het ontwerpen van bijvoorbeeld social media plaatjes of het bewerken van foto’s. Het is een uit de hand gelopen hobby, waarmee ik mij als blogger ook hoop te onderscheiden van collega’s. Het oog wil ook wat, toch?!

De leukste creatieve apps voor Android

Ik deel graag een lijstje met de apps die ik het meest gebruik, zodat jij ook leuke & mooie afbeeldingen kan maken of je foto’s naar een hoger niveau kunt tillen. Handig voor een mooie Instagram feed, maar ook als je foto’s wilt bewerken voor een album of een mooie uitnodiging wilt maken voor een feestje!

Adobe Lightroom

Om mijn foto’s te bewerken gebruik ik Adobe Lightroom. Dit is de mobiele versie van het programma Adobe Lightroom, wat ik altijd op mijn laptop gebruik.

Je kunt met deze app je foto’s mooi bewerken en het grootste voordeel vind ik, is dat je presets kunt maken of downloaden (tip!) Presets zijn een soort filter voorinstellingen die je over je foto’s kunt ‘gooien’. Hierdoor krijgen al je foto’s dezelfde sfeer en wordt het een samenhangend geheel. Dit ziet er vooral mooi uit op je Instagram feed of in een foto album.

Adobe Spark

Als grafisch vormgever ben ik nu eenmaal fan van alle programma’s die Adobe heeft. Vandaar dat ik ook de gratis mobiele app Adobe Spark Post graag gebruik. Al kun je Adobe Spark via de website ook op je pc gebruiken!

Met Spark kun je toffe graphics maken, zonder grafisch vormgever te zijn. De app zit vol met mooie templates die je naar smaak kunt aanpassen. Je kunt natuurlijk ook met een blank canvas beginnen. Extra tof vind ik dat je ook animatie aan je designs kunt toevoegen.

Je kunt Adobe Spark gebruiken voor Social Media afbeeldingen, maar ook voor het maken van flyers, posters of uitnodigingen.

Samsung creative apps Unfold

Unfold

Unfold is een app waarmee je Instagram Stories kunt maken. Hoewel tegenwoordig bijna iedere influencer de app kent, vind ik het toch de moeite om hem te noemen.

Ik hou van stories die clean en goed te lezen zijn. Als ik dus een foto in mijn stories wil zetten met wat begeleidende tekst, vind ik het al snel te druk of slecht te lezen. Door de minimalistische templates van Unfold te gebruiken, is dat probleem meteen opgelost!

Picsart

Picsart is een ontzettend veelzijdige app. Je kunt er foto’s mee bewerken, grafische designs mee maken, toffe effecten toepassen en de app staat vol met stickers om je afbeeldingen naar het volgende level mee te tillen. Ik gebruik de app voornamelijk voor design en het maken van collages voor bijvoorbeeld Instagram en Facebook.

Samsung creative apps Canva

Canva

Ben je een leek wat grafische vormgeving betreft en ontbreekt de creative insteek een beetje? Of wil je gewoon snel een flyer of social media afbeelding maken? Dan is Canva echt iets voor jou! De gratis app heeft honderden prachtige gratis templates die er professioneel uit zien en die je binnen een handomdraai kan personaliseren.

Hoewel ik het liefste Adobe gebruik, gebruik ik Canva regelmatig om even snel een header afbeelding te maken voor mijn blog.

Preview

Dan tot slot een app die speciaal op Instagram gericht is. Als je een mooie, samenhangende Instagram feed wilt maken en posts wilt inplannen, dan is Preview de app die je moet hebben. Als je je posts in plant, kun je namelijk gelijk zien hoe het geheel eruit gaat zien. Ook kun je bij je posts gelijk een beschrijving en hashtags zetten en je posts inplannen. Ideaal!

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking.

    Add Comment

    9 te gekke matchende (DIY) Halloween kostuums voor het gezin
    Aziatische plaattaart – het favoriete recept van Laura