activiteiten voor een zomer vol speelplezier

6 activiteiten voor een zomer vol speelplezier

Posted In: Baby & Kind | Zomer

Hè hè, het schooljaar is voor bijna iedereen weer voorbij en de vakantie begonnen. Tijd om weer even te ontstressen en veel quality time met je kinderen te hebben. Misschien ga jij met je gezin naar een warm oord, ga je kamperen in eigen land of ga je voor een ‘staycation’ en blijf je dus lekker thuis. Jij als ouder verdient natuurlijk ook vakantie en dus kan het wel eens lekker zijn als je wat tijd voor jezelf hebt en je kindjes zichzelf bezig houden. Met deze ideeën gaan je kinderen een zomer vol speelplezier tegemoet en jij hopelijk een zomer met wat me-time.

Sand-FoamZandschuim

Met slechts 2 ingrediënten maak je dit zandschuim, namelijk: zand (goh…) en scheerschuim. Dat maakt het lekker goedkoop om te maken, het geeft uren speelplezier en is ideaal voor een regenachtige dag. Het handigste is om een plastic bak te pakken van een redelijk formaat. Giet hier ongeveer 3 tot 4 kopjes zand in en spuit een bus scheerschuim leeg. Nu komt het leukste gedeelte: het door elkaar kneden van het schuim en zand. Je kind zal vast en zeker mee willen helpen! Als je tevreden bent over het resultaat kun je wat plastic diertjes de bak doen, schelpjes autootjes of bijvoorbeeld vormpjes.

Bron: Paging Fun Mums

 

painting-feet-collage

Verven met de voetjes

Wie zegt er dat je alleen met een kwast of met je handen kunt verven? Met je voeten gaat dit ook heel erg goed en het voelt zo lekker! Dit heb je nodig: een grote rol papier en verf. Ikea verkoopt grote papierrollen die je kunt afscheuren of misschien heb je nog een rol behang liggen die je niet meer gebruikt. Eenmaal opgedroogd kun je de grote rol verknippen en inlijsten tot verschillende ‘posters’ of hem in zijn geheel ophangen.

Bron: Homegrown Friends

 

Sponge-Bullseye

 

Spons gooien

Nog zo’n simpel spel wat uitermate geschikt is voor wat oudere kinderen, maar wat de kleintjes met wat hulp ook goed mee kunnen spelen. Wederom heb je maar weinig dingen nodig: een emmer met water, sponzen en stoepkrijt. Teken een bullseye met verschillende punten en een startpunt vanwaar de kinderen sponzen mogen gooien. Deze moeder deed dat door middel van drie vormen te tekenen. Slim, want zo leren je kinderen er ook echt wat van!

Bron: Mama’s like me

 

Summer fun chalk

Vloeibaar stoepkrijt

Gewone stoepkrijtjes zijn leuk, maar vloeibaar stoepkrijt nog leuker! Zo maak je het: koop een aantal spuitflessen (deze zijn vaak te koop bij Action en Xenos voor een zacht prijsje). Vul deze voor 2/3 met baksoda en maizena. Van beide ingrediënten gebruik je evenveel waardoor de verhouding 50/50 wordt. Vervolgens vul je het flesje tot de top met water plus foodcolor en is het een kwestie van goed doorroeren met een mes en schudden. Het mengsel zal in het begin vrij dik zijn maar uiteindelijk dunner worden. Veel kleurplezier kleine Picasso!

Bron: Growing a Jeweled Rose

 

Homemade-Sprinkler-3

Sproeier van een fles

Bijna alle kinderen houden van water en zeker in de zomer als afkoeling. Met dit idee maak je van je tuinslang een sproeier die je kinderen vast geweldig vinden. Het enige wat je nodig hebt is een tuinslang, flesje en tape. Je kunt je kinderen laten bepalen waar de gaatjes moeten komen en deze in het flesje maken door er een spijker doorheen te slaan of met een boortje gaatjes te boren. Willen ze een ander sproeipatroon? Dan pak je gewoon weer een nieuw flesje! Bevestig de tuinslang in het flesje met tape en het waterfestijn kan beginnen!

Bron: Housing a Forest

 

Waterbaan-van-flessen-4

Waterbaan

Hoe leuk is deze waterbaan?! Zoals je al op de foto ziet is deze activiteit geschikt van kleins af aan (met wat hulp). De grote kinderen kunnen het water er zelf in gieten. Uren plezier gegarandeerd. Rosanne maakte de baan voor een online zomerspecial en beschreef op haar site hoe je deze baan in no time hebt gemaakt. Dat lukt zelfs de moeder met twee linker handen nog wel!

Bron: Life by Rosie
Pinterest- zomer activiteiten

Welke activiteit ga jij zeker maken deze zomer?

 • Rivier Oceaan
  Rivier Oceaan
  13 juli 2016

  leuk! is er een linkje naar de waterbaan?

  • Odile
   Rivier Oceaan
   13 juli 2016

   Als je op de bron klikt, ga je vanzelf naar de website!

 • Dees
  13 juli 2016

  Leuke ideeën ga ik zeker onthouden voor mijn werk ook kleine is nog net te klein voor t meeste

Add Comment

Taalspelletjes om met je kind te spelen
Sem & Julia populairste kindernamen eerste helft 2016