5 verrassende redenen waarom je Frozen 2 moet kijken!

Posted In: Baby & Kind | Lifestyle

Zeg je Frozen, dan zing je waarschijnlijk gelijk “Let it gooooo“. En jawel, ook Frozen 2 heeft een knaller van een hit! Naast de fantastische liedjes (zingt ondertussen Into The Unknown) zijn er nog een aantal redenen waarom je ook de sequel moet zien. En sommige redenen zijn verrassend leuk!

Ik ging een paar weken geleden met mijn oudste zoon en zus naar een heus Frozen Kids Weekend, georganiseerd door Kinepolis. Het was de tweede keer dat ik bij zo’n Kids Weekend aanwezig was en ook deze keer was het weer top geregeld! Zo kon Maxim uiteraard op de foto met Elsa, mocht hij van marshmellow’s een Olaf maken (en opeten), kon hij een Frozen glitter tattoo laten zetten en er kon binnen zelfs geschaatst worden! Ja écht!

Kinepolis organiseert regelmatig toffe weekenden rondom populaire bioscoopfilms voor kinderen. Ben je nog nooit geweest, dan is het echt een aanrader voor een leuk uitje met je kind(eren). Je betaalt slechts een paar euro toeslag bovenop het normale bioscoopkaartje en je krijgt er een onvergetelijke middag voor terug! Op de site of Facebookpagina van Kinepolis word je regelmatig op de hoogte gehouden van nieuwe Kids Weekenden en bij welke Kinepolis bioscopen deze worden georganiseerd.

Frozen 2 Kinepolis Kids Weekend
Bron

1. De animaties

Het is bijna eng, zo mooi een realistisch zijn de animaties in films tegenwoordig. Bij Frozen 2 is dat niet anders. In vergelijk met het eerste deel, wat zes jaar geleden uit kwam, zijn de animaties een stuk gedetailleerder. Dat is iets wat ik erg kan waarderen! Zo zie je als je goed naar de kleding van de karakters kijkt, zelfs de naadjes lopen en de juwelen zijn driedimensionaal.

Daarnaast was het een leuke verrassing dat de film zich nu in de herfst afspeelt. Arendelle ziet er ineens een stuk anders uit!

2. De liedjes

Hoe vaak heb jij met dat ene nummer uit het eerste deel van Frozen in je hoofd gezeten? Ik ontelbaar vaak, tot mijn eigen irritatie! Hoewel de nummers uit de sequel waarschijnlijk niet net zo populair worden, zitten er een aantal mooie liedjes tussen. Toegegeven: aan sommige liedjes moest ik echt even wennen (de lat lag natuurlijk ook erg hoog voor de componisten), maar ik ben ze echt gaan waarderen! Heel misschien draai ik ze soms zelfs op Spotify… voor mijn zoontjes… kuch…

3. Spanning

De makers van Frozen 2 hebben ook nu weer een spannende verhaallijn bedacht die de kijkers zeker zal boeien. Ook dit keer zitten er een aantal mooie levenslessen in. Hoewel we dit inmiddels gewend zijn van Disneyfilms, blijf ik het van toegevoegde waarde vinden.

Sommige mensen hebben me na geruchten en de kijkwijze classificatie (6 jaar) gevraagd: zijn sommige stukken uit de film té spannend? Mijn mening: nee. Een kind van 5 jaar zal deze film echt niet te spannend vinden. Is je kind altijd gevoelig voor spannende scenes, dan zou je kunnen overwegen de film lekker thuis in eigen omgeving te kijken zodat je een spannend stukje eventueel kunt doorspoelen.

4. 18+ grappen?!

Het viel me laatst ook al op bij de Lion King film en in Frozen 2 weer: er zitten wat (pikante) grapjes tussen. Grapjes die kinderen niet snappen, maar jij als ouder zijnde wel. Dat maakt het juist zo leuk!

Een paar voorbeelden:

 • Op een gegeven moment zegt Anna met een knipoog tegen Kristoff: “Ik zie jou veel liever in leer”. Duss….
 • Kristoff zingt in de film het nummer Lost in The Woods. Hierin zit een beeld waarin Kristoff is omringd door rendieren. De clip lijkt ontzettend op de muziekvideo van Bohemian Rapsody van Queen. Mijn zus en ik zeiden het in de bioscoop gelijk (iets te hard) enthousiast tegen elkaar.
 • Dit gesprekje tussen Anna en Kristoff is ook behoorlijk dubbelzinnig:
  – Kristoff: What’s your best friends name?
  – Anna: Probably John..
  – Kristoff: Eye color?
  – Anna: Dreamy..
  – Kristoff: Foot size?

5. Een nieuw schattig karakter

In Frozen 2 werden we allemaal verliefd op Olaf en zijn – soms wat misplaatste – schattige opmerkingen. In Frozen 2 zit een nieuw karaktertje wat kinderhartjes zal doen smelten. Ik zal verder niet teveel verklappen!

  Add Comment

  9 ideeën voor een alternatieve kerstboom
  Dé vakantietip van 2020: Bungalowpark de Leistert