4 onmisbare gratis apps voor ouders

Posted In: Ouderschap | Zwangerschap
Mijn mobiele telefoon… stiekem ben ik er toch wel een beetje verslingerd aan. Als blogger zijnde gebruik ik hem veel en is hij nog net niet met mijn hand versmolten, maar waar ik afgelopen jaren achter ben gekomen is dat hij ook wel erg handig is bij het moederschap!

Bijvoorbeeld tijdens mijn eerste zwangerschap. Toen kwamen de prangende vragen altijd ‘s nachts en hoe fijn vond ik het dan om gewoon te googlen wat een goede temperatuur voor je baby is en dan van het ‘gepieker’ af te zijn! In die 4 jaar moeder zijn heb ik ook heel wat apps op mijn telefoon gehad die me af en toe goed hebben geholpen. Nu ik voor de tweede keer moeder ben geworden heb ik de app store weer afgespeurd voor de meest handige apps voor ouders (to be). Extra belangrijk voor mij: ze draaien goed op mijn Samsung mobiel die ik op dit moment heb, maar ook op de laatste updates van android. Ik moet namelijk binnen nu en een halfjaar een nieuwe telefoon uitzoeken vanwege het op de tegels laten kletteren van mijn telefoon waardoor het beeld nu overal gescheurd is, en waarschijnlijk gaat dit de Samsung Galaxy s8 worden. Als iets goed is moet je niet switchen, dus dat doe ik dan ook maar niet!

Dit zijn in ieder geval naar mijn mening (op willekeurige volgorde) de beste en leukste gratis apps voor ouders!

 

 

[ultimate_carousel slide_to_scroll=”single” slides_on_desk=”1″ slides_on_tabs=”1″ slides_on_mob=”1″ autoplay_speed=”2500″]
[/ultimate_carousel]

Medela app

Vooral in de eerste weken na Noël zijn geboorte heb ik dagelijks gebruik gemaakt van de Medela app. Je kent Medela misschien wel van de kolfapparaten en om de eerste weken met een pasgeboren baby te vergemakkelijken hebben ze een app ontwikkelt. Je kunt er voedingsmomenten, kolfsessies, slaapmomenten en luiers mee registeren.

Vooral met de borstvoeding vond ik dit ideaal! In de eerste weken met een baby word je zo geleefd en krijg je weinig slaap waardoor ik vaak vergat wanneer ik had gevoed, met welke kant, hoeveel poep- en plasluiers Noël had gehad en ga zo maar door. Je kunt deze registraties zelfs verzamelen en een overzichtje naar je mail sturen.

Deze app krijgt in de Google Play Store 3.9 punten van de 5. Je download hem hier

 

 

[ultimate_carousel slide_to_scroll=”single” slides_on_desk=”1″ slides_on_tabs=”1″ slides_on_mob=”1″ autoplay_speed=”2400″]
[/ultimate_carousel]

Lifecake

Het is bij mij een terugkomende item: dat moment dat mijn mobiel aangeeft dat mijn telefoon toch echt te vol zit. Ja kunt waarschijnlijk wel raden met wat: foto’s en video’s van mijn kids en allerlei momenten die ik wil vastleggen voor later om me altijd te kunnen herinneren. Soms staat hij zelfs zó vol, dat ik niet eens meer mijn e-mails kan ontvangen. Oeps!

Nu kan ik natuurlijk de foto’s best een keer op een harde schijf zetten, maar dat is zoiets wat ik iedere keer weer vergeet. De app Lifecake kwam to the rescue! Dit is namelijk een app waarop je alle foto’s en video’s van je kind(eren) kunt bewaren. Het gaat heel snel, je kunt ze sorteren op kind en de app geeft zelfs aan hoe oud je kind was toen de foto werd genomen. Leuk, want zelf vergeet je dat wel eens!

Wat deze app helemaal een uitkomst maakt is dat je mensen kunt uitnodigen in je app zodat ook zij de foto’s en filmpjes van jouw schatjes kunnen bekijken. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn vriend en ouders uitgenodigd ook in de app te komen. Zo hoef ik niet iedere leuke foto tig keer door te sturen en het belangrijkste: alle mooie momenten blijven bewaard!

Deze app krijgt in de Google Play Store 4.6 punten van de 5. Je download hem hier. 

 

[ultimate_carousel slide_to_scroll=”single” slides_on_desk=”1″ slides_on_tabs=”1″ slides_on_mob=”1″ autoplay_speed=”2700″]
[/ultimate_carousel]

Groeigids

 

Bij Maxim had ik een invul van Nijntje om alle belangrijke mijlpalen uit het eerste jaar in op te schrijven. Dat heb ik gedaan, maar als ik heel eerlijk ben, ben ik gewoon niet zo goed met het bijhouden van zulke boeken. Ik vind het echter wel leuk om alle belangrijke momenten en de groei van mijn kinderen bij te houden zodat ik het later nog eens terug te kijken.

Een app die hierbij helpt is Groeigids. Je kunt hem al vanaf je zwangerschap gebruiken om alle belangrijke momenten uit je zwangerschap te registeren en zodra je baby geboren is, gaat de app verder, maar dan met mogelijkheden die passen bij het leven van een baby. Zo kun je met een paar klikjes de groei invoeren en de groeicurves bekijken, je kunt de belangrijkste mijlpalen invullen, je kunt zelf notities maken, foto’s en video’s toevoegen aan de mijlpalen en zelfs bijhouden wanneer je kind welk tandje is verloren.

De app is simpel en qua lay-out moet je niet teveel verwachten (al krijgt hij volgens mij as we speak een update en make-over). Hij doet wat hij moet doen. Wat wel leuk is, is dat als je naar de site van groeigids gaat, je een ‘boekje’ (document) kunt afdrukken met hierin alle gegevens die jij hebt ingevoerd over je zwangerschap en kind. Gratis en voor niets! Heb je toch nog een beetje je invulboek voor in de bewaardoos van je kind!

Deze app krijgt in de Google Play Store 3.5 punten van de 5. Je download hem hier

 

[ultimate_carousel slide_to_scroll=”single” slides_on_desk=”1″ slides_on_tabs=”1″ slides_on_mob=”1″ autoplay_speed=”2900″]
[/ultimate_carousel]

Glow Nurture zwangerschap tracker

Toen ik positief had getest en ik wist dat Noël eraan zat te komen ging ik al snel op zoek naar een goede app waarin ik de belangrijkste details van mijn zwangerschap kon bijhouden. Ik installeerde zo’n beetje elke zwangerschapsapp die er is (en dat zijn er een hoop!) en besloot ze met elkaar te vergelijken om tot een oordeel te kunnen komen welke app het meest volledig was en alles had wat ik wilde.

Al snel bleek dat de ene app fijne functies heeft, die de ander weer mist en vice versa. De Glow Nurture Zwangerschap tracker kwam het meest in de buurt van mijn wensen.

Hij bevat mooie afbeeldingen van hoe de baby in je buik groeit en bijbehorende informatie. Je kunt de belangrijkste gegevens invoeren zoals of je je vitaminen heb ingenomen en hoeveel je bent aangekomen en er staat een hele hoop informatie op waardoor je op bijna elke vraag wel een antwoord kunt vinden. De fijnste functie voor mij was toch wel dat je je partner kunt uitnodigen om mee te kijken met jouw informatie. Mannen voelen zich vaak wat afzijdig in een zwangerschap, maar op deze manier kunnen ze helemaal op de hoogte blijven zonder naar de bibliotheek te gaan om een stapel boeken te halen ;)

Deze app krijgt in de Google Play Store 4.6 punten van de 5. Je download hem hier

 

 

Welke app heb jij veelvuldig gebruikt tijdens de zwangerschap/ het ouderschap?

 

Dit artikel betreft een samenwerking.

 

    Add Comment

    De advent kalender: dag 8 t/m 14
    10 gratis printable posters voor kerst & nieuwjaar!