3x eieren net even anders bereiden met Pasen

Posted In: Koken | Pasen

Pasen is eigenlijk wel het feest van de eitjes. Een ei staat voor nieuw begin, en ik moet zeggen: als de zon weer begint te schijnen, voelt dat ook echt wel zo. In dit artikel leer je eieren bereiden op 3 manieren. Niet teveel poespas, gewoon lekkere eitjes!

[TS-VCSC-Spacer height=”40″]

Een goed ei

De chocolade eitjes zijn hier thuis al ingeslagen (wat is jouw favoriet?). Maar als het gaat om echte eieren dan moet je zeker de meest verse eieren hebben die je maar kan vinden. Als je eieren in de supermarkt koopt, neem dan de eieren mee met de langste houdbaarheidsdatum. Wij kopen altijd biologische eieren om 3 redenen:

1.De smaak is beter.
2. De dieren krijgen beter voedsel en geen antibiotica dus het ei is ook beter voor jezelf;
3. De dieren hebben een véél beter leven dan bijvoorbeeld scharreleieren.

In een tijd waarin extra veel eieren worden gegeten is het misschien de overweging waard om een paar euro meer uit te geven aan goede eieren. Je proeft echt het verschil en je kan dan ook met een goed gevoel van je eitje genieten.

[TS-VCSC-Spacer height=”50″]

1

[TS-VCSC-Spacer height=”30″]

Naast een gekookt ei, is een roerei toch wel echt een ei in zijn simpelste vorm. Maar oh, wat kan een goed roerei lekker zijn. Heerlijk smeuïg en zacht. Op en top ei. Lekker op toast met gebakken spek of gerookte zalm. Meer heb je eigenlijk niet nodig voor je paasontbijtje. (Nou goed misschien een stukje paasstol met een flinke smeer roomboter..)

[TS-VCSC-Spacer height=”30″]

roereiDit heb je nodig
– 3 eieren
– Scheutje room (optioneel)
– Peper & zout
– 2 klontjes boter (roomboter)
– Pan met goede anti-aanbaklaag

Bereiden
1. Kluts de eieren in een kommetje en voeg peper en zout toe. Je kunt eventueel een scheutje room toevoegen. Dit maakt het ei lekker zacht en luchtig.
2. Verwarm een klontje boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Als de boter eenmaal gesmolten is en deze een beetje bruin begint te worden voeg je de eieren toe en zet je het vuur uit.
3. Roer het ei in de pan zodat het langzaam begint te stollen. Blijf roeren en het ei in stukjes ‘breken’.
4. Als je denkt dat het ei bijna helemaal gestold is, roer je er nog een klontje boter doorheen. Haal het direct uit de pan want roerei is het lekkerst wanneer het net gaar is.
5. Serveer op geroosterd brood met wat bieslook of bijvoorbeeld met champignons of tomaten.

[TS-VCSC-Spacer height=”50″]

2

[TS-VCSC-Spacer height=”30″]

Een gepocheerd ei klinkt misschien een beetje intimiderend. Ik moet eerlijk zeggen.. ik heb er ook even over gedaan voordat ik de techniek onder de knie had. Het aller aller aller belangrijkste bij het pocheren van eieren is dat je verse eieren hebt. Geen verse eieren? Maak dan liever iets anders. Als je het ei breekt moet het eiwit dat direct om het eigeel heen zit zichtbaar dikker zijn. Zo weet je of het ei vers is.

Het mooie van een gepocheerd ei is natuurlijk dat je een hele mooie vloeibare dooier kan hebben, met een compleet gestold maar zacht eiwit. Echt een lekkere manier van eieren bereiden!

[TS-VCSC-Spacer height=”30″]

eieren-pocherenDit heb je nodig
– Steelpan
– Kom
– Zout (1/2 theelepel)
– Azijn (1 eetlepel)
– Ei(eren)

Bereiden
1. 
Vul een steelpan voor 1/3 met water en breng deze aan de kook.
2. 
Voeg 1/2 theelepel zout en een eetlepel azijn toe.
3. Breek je verse ei in een kommetje.
4. Roer in het water met een lepel totdat er een draaikolk ontstaat.
5. 
Kiep het ei in een keer in de draaikolk en laat je ei rustig pocheren (ongeveer 3 minuten voor een zachte dooier)
6. Serveer met een dikke plak ham en Hollandaise saus (EggsBenedict), zalm of gewoon met wat peper en zout.

Op mijn website lees je alle tips voor een gepocheerd ei en laat ik je zien hoe je de eieren van tevoren kan klaarmaken voor een grote groep.

[TS-VCSC-Spacer height=”50″]

3

[TS-VCSC-Spacer height=”30″ el_file=””]

Eieren bereiden op heel hele toffe manier. Je hebt namelijk 2 in 1: toast én ei! Of ei in toast eigenlijk. Simpel om te maken en het geeft een leuk resultaat!

[TS-VCSC-Spacer height=”30″ el_file=””]

ei-in-broodje-collageDit heb je nodig
– Boterham
– Olijfolie of boter
– Uitsteekvormpje of glas
– Koekenpan
– Ei

Bereiden
1. Neem een lekkere boterham en besmeer deze aan beide kanten met roomboter of olijfolie.
2. Neem een uitsteker of een glas en maak hiermee een gat in het brood
3. Bak het brood en het stukje wat je hebt uitgestoken in een koekenpan aan één kant goudbruin.
4. Draai het brood om en breek een ei in het gat.
5. Zet het vuur laag en zet een deksel op je pan. (bestrooi het broodje eventueel nog met kaas, mm..)
6. Laat het ei bakken totdat de garing naar wens is, maar pas op dat de onderkant van het brood niet verbrand.
7 Serveer het ei direct, eet smakelijk!

[TS-VCSC-Spacer height=”50″]

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb kunnen geven voor het eieren bereiden tijden Pasen. Geniet ervan met elkaar! Heb je vragen? Stel ze gerust in de reacties.

PLAATS EEN REACTIE

Als je me echt zou kennen, dan zou je weten dat ik kamp met depressies
Ik kamp met depressies (deel 2)