30 kersthapjes voor kinderen

Posted In: Kerst | Koken | School

December is een drukke maand voor schoolgaande kinderen en hun ouders. Dat weet ik nu mijn oudste zoon inmiddels in groep 2 zit. Van Sinterklaas rol je zo door naar kerst en daar horen ook feestelijke activiteiten bij.

Bij mijn zoon op school organiseren ze een kerstdiner in de klas. Alle kinderen komen op (vaak) de vooravond van de kerstvakantie mooi aangekleed naar school voor een viering en voor een kerstdiner. Ook dit jaar wordt er weer een beroep gedaan op de ouders en kinderen om een kersthapje mee naar school te nemen.

Ik ken genoeg ouders die daar totaal niet op zitten te wachten omdat ze niet zo’n beste kok zijn of door hun werk er simpelweg de tijd niet voor hebben. Ik ben dus NIET zo’n ouder! Ik vind het super leuk om samen met Maxim wat te bedenken en in de keuken te staan en hij denkt er gelukkig hetzelfde over.

Zo hadden we vorig jaar flink uitgepakt en gingerbread kersthuisjes gebakken die op een mok blijven staan. Wij hadden ze op bakjes met zelf gebakken apple crumble gezet. Ik had een paar uurtjes plezier met mijn zoon en de kinderen en juffen vonden het super leuk en lekker.

Dit jaar gaan Maxim en ik voor een Croque en Bouche. Klinkt heel fancy, maar het is eigenlijk gewoon een toren van slagroomsoesjes met gesponnen karamel eroverheen. Om het mezelf iets makkelijker te maken, ga ik de slagroomsoesjes gewoon kopen en op een kegel van piepschuim prikken. Uiteraard gaan we er nog wel wat groene glazuur of witte chocolade overheen sprenkelen en wat eetbare confetti in de vorm van sterretjes. En toen ik op dit idee kwam, kwam ook gelijk het idee naar boven dat je dit ook prima kunt doen met bitterballen. Die lusten ook bijna alle kinderen en uit de oven of Airfryer zijn ze ook nog eens niet zo ongezond! 

Zoals je leest zit ik vol ideeën en die zal ik niet voor mezelf houden. Hieronder heb ik een aantal makkelijke en uitgebreide kersthapjes verzameld om jou wat inspiratie te geven.

Bron: 24kitchen
Bron: Chic Fluff
Bron: Libelle
Bron: Kitchen Fun
Bron: Ciao Newport Beach
Bron: Deliciously Yum
Bron: Glued to my Crafts

Wat ga jij maken voor het kerstdiner op school?

    Add Comment

    40x (leuke) foute kersttruien voor kinderen
    Free printable invulschema Wie is de Mol 2019