Afscheidscadeautjes voor de juf of meester

21 kleine afscheidscadeautjes voor de juf of meester

Posted In: Baby & Kind | DIY | School

Het einde van het schooljaar nadert en de zomervakantie is eindelijk in zicht. De scholen uit het zuiden zijn eerst aan de beurt en mijn zoontje mag vrijdag al gaan relaxen. Midden-Nederland moet helaas nog twee weken wachten, maar dat geeft jou als ouder zijnde nog wel tijd om een leuk afscheidscadeautje te kopen of te knutselen!

Toen mijn zoontje op de basisschool begon, was het voor mij een nieuw fenomeen dat juffen en meesters massaal afscheidscadeautjes kregen aan het einde van het schooljaar. Ik kende het niet uit mijn eigen basisschoolperiode. Je bent natuurlijk niet verplicht om iets te geven, maar het is wel een mooie manier om de juf of meester te bedanken voor zijn of haar inzet. Dat kan door een kleinigheidje te kopen of door iets te knutselen.

Het is natuurlijk het gebaar wat telt, maar net als jij zelf kan de juf of meester met het ene waarschijnlijk net wat meer als het andere. Ik heb een aantal leuke afscheidscadeautjes voor de juf of meester verzameld, waar ze waarschijnlijk erg blij mee zullen zijn!

Lees ook: 13 non-food traktaties die je zelf kunt maken

Een gezamenlijk klassencadeau

Namens de klas van mijn zoontje is er deze week een gezamenlijk cadeau aan de juffen gegeven. In plaats van allemaal een paar euro uit te geven aan een afscheidscadeautje of knutselmateriaal, hebben alle ouders een klein bedrag ingelegd, waar een cadeau van is gekocht. Mijn zoontje heeft twee juffen voor de klas staan en op deze manier kon er voor beide iets leuks gekocht worden, wat normaal gesproken aan de dure kant zou zijn als je het zelf zou kopen. Dat is dan ook mijn #1 tip: zamel met de ouders een leuk bedrag in en koop iets waar de juf of meester echt wat mee kan. Anders gaan ze naar huis met allerlei plantjes, kilo’s snoepgoed enzovoort. Hieronder zullen genoeg ideeën volgen!

Kopen

afscheidscadeautje boek
Het boek zonder tekeningen – B.J. Novak
Een boek

De meeste juffen en meesters maak je blij met een nieuw boek. Dat kan een mooi voorleesboek of prentenboek zijn voor in de klas, of een boek voor de juf of meester zelf om in de vakantie te lezen.

Gepersonaliseerd liniaal – FeestjevanHout
Gepersonaliseerd liniaal

Een liniaal komt vaak van pas en met deze gepersonaliseerde variant weet iedereen dat dit exemplaar van de leerkracht is! Naast dit liniaal heeft Feestje van Hout nog andere leuke houten kleinigheidjes.

Armbandje van Zoeteliefje
Letter armbandje

Hoe schattig is dit armbandje met letterkraaltjes?! Je zou hem eventueel ook zelf kunnen maken. Zoeteliefje verkoopt ook gave leren armbandjes en sleutelhangers waar je de naam van de juf op zou kunnen laten drukken.

Broche
Te gekke broche/ pin

Studio Inktvis verkoopt deze te leuke broche voor super juffen en meesters.

Superjuf vriendenboekje
Vriendenboekje

Tegenwoordig heb je ook vriendenboekjes voor leerkrachten. Alle leerlingen kunnen er in schrijven. Een leuk en blijvend cadeau! Kijk hier voor verschillende versies.

Blond Amsterdam
Een mok

Leuke koffiemokken kun je niet genoeg hebben! Blond Amsterdam heeft nu speciale mokken voor de leerkracht. Uiteraard is er ook een versie voor de juf.

Gepersonaliseerde stempel
Gepersonaliseerde stempel

Een krul staat ook maar zo saai op nagekeken werk. Deze stempel van Jufz is veel leuker! De afbeelding en tekst zijn te personaliseren.

Cotton bag
Etui

Als ik zelf nog voor de klas had gestaan, was dit een afscheidscadeautje geweest waar ik erg blij mee zou zijn. Deze etui is leuk én functioneel!

Maken

DIY ijspakket

Van alle cadeautjes die je zelf kunt maken, sprong deze er voor mij er gelijk uit: een DIY ijspakket! Vul een leuk kistje met hoorntjes, ijsschep, toppings en saus. De juf of meester hoeft alleen nog maar ijs toe te voegen!

Via Etsy
Kunst met krijtjes

Met wat krijtjes of potloodjes en een fotolijst, maak je zelf dit attente cadeau. De tekst en het figuur kun je natuurlijk altijd aanpassen.

Sorbet

Na een druk werkjaar, gun je de juf of meester vooral ontspanning. Dat kan met deze leuk sorbet! Vul een sorbetglas met een badspons, doucheschuim, een bruisbal of zeepje en je hebt een origineel afscheidscadeautje!

afscheidscadeautjes juf of meester
Printable via Studiothuismus
Chocola met wikkel

Vergeet wat ik zei over dat juffen en meesters geen kilo’s snoepgoed willen krijgen. Een Tony Chocolonely reep met vrolijke wikkel is altijd goed!

Een sleutelhanger

Een sleutelhanger komt altijd van pas. Je kunt een sleutelhanger van stof maken met deze leuke printable, maar je kunt er bijvoorbeeld ook één maken met kralen.

Een geurkaas

Nog zo’n leuk goedkoop idee! Koop een geurkaars en schrijf er deze toepasselijke tekst op.

Vingerafdruk kunst

Het leukste om als juf of meester te krijgen, is eigenlijk een blijvende herinnering aan het schooljaar. Als je een creatieve ouder bent, kun je bijvoorbeeld deze vingerafdrukken op een bord maken. Maak er bijtjes van, vlinders, visjes, ga zo maar door! Je kunt het natuurlijk ook op papier doen en inlijsten.

Schitteren

Het is niet direct een cadeautje waar je iets mee kan, maar daarom niet minder schattig! De flesjes koop je bij Xenos of So Low, evenals de kraaltjes en de glitters.

Dikke zoen

Wil je echt voor een kleinigheidje gaan, dan is dit de perfecte attentie! Heb je geen plastic doosje, dan zou je het ook in een papieren doosje kunnen doen of in een cakevormpje.

Via Etsy
Haken

Kan je kind of jij haken, dan is dit een onwijs leuk en schattig cadeautje. Haak een fortune cookie en bevestig er een label met lief berichtje aan.

Setje met printable
Een beautysetje

Met een aantal nagellakjes en wat hand- en voetverzorgingsproducten maar je dit ontzettend leuke afscheidscadeautje voor de juf die van tutten houdt.

Paper bag met plantje

Dat een afscheidscadeautje niet duur hoeft te zijn, bewijst dit idee. Via de site van Karin print je de printable voor de paper bag, vouw en plak je hem. Koop een plantje en je hebt een leuk presentje!

Een fles wijn of bier

Een afscheidscadeautje met een knipoog. Want we weten als ouders zijnde allemaal, hoe onze kinderen ons tot wanhoop kunnen drijven ;) Koop een lekkere fles wijn of lekker biertje voor de meester en maak je eigen label.

    Add Comment

    8 tips om je was écht schoon en zacht te houden met behulp van je wasdroger
    To do in Valencia; een reisgids met de leukste high lights!