7 ideeën voor een speelplek in de tuin voor kinderen

Posted In: Baby & Kind
Sun’s out, kids out! Dat is het motto hier als de eerste zonnestralen zich tonen. Buitenspelen is goed voor kinderen én dat is weer goed voor mama. Als je eenmaal kinderen hebt moet je al snel je perfect gestylede interieur opgeven en met de tuin is dat eigenlijk niet anders. Van kids die zich in de tuin kunnen entertainen wordt namelijk iedereen blij! Daarom laat ik vandaag 7 ideeën zien voor een speelplek in de tuin voor kinderen.

1. Stepping Stones

Tja, wat is de Nederlandse benaming eigenlijk voor dit spelletje? Hinkelen? Hoe dan ook, waarschijnlijk ken je deze activiteit nog wel van vroeger op het schoolplein. Het mooie aan dit spelletje is dat je er bijna niks voor nodig hebt. Ja, je kunt tegels in je tuin beschilderen als stepping stones, maar met stoepkrijt ben je eigenlijk ook al klaar!

Lees ook: 6 activiteiten voor een zomer vol speelplezier

2. Tent

In een tent spelen heeft wat magisch, helemaal als je er ook nog eens in kunt slapen! Het voelt voor kinderen vaak echt aan als een eigen veilige plekje waar avonturen beleefd worden, verhaaltjes verteld en streken bekokstoofd. Afgelopen jaren is de tipi enorm in opkomst gekomen waardoor hij nu voor een prikkie te koop is in allerlei winkels. Maar als je hem te duur vindt, zijn er nog zat andere manieren om zelf een tent te maken!

3. Mud kitchen

Er is niets leukers dan lekker met je handjes door zand en water te gaan en te kliederen. En dat kan perfect met een Mud Kitchen! Zo’n keukentje kan je heel makkelijk zelf maken met wat hout en wasbakken. Zet er wat potten en pannetjes bij en de heerlijkste zandtaartjes zullen gereserveerd worden!

4. Krijtbord

Is jouw kind helemaal gek van krijten én tekenen? Dan is een krijtbord in de tuin een leuk idee voor vermaak. Bovendien is het zo gemaakt. Het enige wat je nodig hebt is een hardhout multiplex plaat, krijtbordverf en eventueel latjes om een lijst om het bord heen te maken. Oh en natuurlijk krijtjes!

5. Speelhuisje of hut

Vind je het niet erg om je tuin op te offeren voor iets permanents en heb je de ruimte, dan is een speelhuisje of hut onwijs leuk. Het nichtje van mijn zoon heeft een hut in de tuin en de kinderen kunnen er werkelijk uren in spelen. Je kunt er zelf 1 maken als je handig bent, maar als je twee linkerhanden hebt, heb je ook kant en klare huisjes die je alleen in elkaar hoeft te zetten.

6. Zandbak

Ik weet niet wat het is met zand, maar ik ken eigenlijk geen kind die het niet leuk vindt om met deze substantie te spelen. Zelf vind ik het iets minder – want overal zand, ook binnen waar je net gestofzuigd hebt – maar alles voor het kind! Hier in de tuin staat dan ook een zandbak van hout die met regen overdekt wordt met een zeiltje. Naast de bekende schelp zijn er tig andere leuke zandbakken te koop. Ook staan er mooie projecten op het internet om zelf een zandbak in elkaar te timmeren.

Kijk, dat is nog eens een handige zandbak! Dicht aan de onderkant, met overkapping die je kan kantelen om je kindje tegen de zon te beschermen, de overkapping dient gelijk als deksel en de hoeken zijn beschermd. Wat een top ding!

TecTake zandbak €72,95

Hillhout zandbak met bankjes en deksel

Ook deze zandbak is een topper en ik vind het niet gek dat ik hem al in veel tuinen heb zien staan. Het deksel kan opengeklapt worden en worden gevouwen als bankjes. Dat speelt toch net even wat lekkerder!

Hillhout zandbak €79

Wie is er niet opgegroeid met deze zandbak in de vorm van een schelp? Had je hem zelf niet, dan had een vriendje of vriendinnetje hem wel in de tuin staan. Het is ook een prima budget zandbank. Tip: ik zou wel even wat kleine gaatjes in de bodem boren zodat het water er uit kan lopen!

Schelp zandbak €28

In dezelfde categorie als de schelp heb je ook Freddy de Kikker. Het enige nadeel van deze zandbak is dat je het deksel niet kunt gebruiken. Een voordeel is dat er een zitje in zit.

Kikker zandbak €28

Zandbak speelplek in de tuin voor kinderen

Als ik als kind een zandbak had mogen uitkiezen, dan was het sowieso deze zandboot geworden. Wat een geweldig ding! Avonturen gegarandeerd!

Zandboot €159,95

Misschien heb jij nog een oud sloepje of kun je er één op de kop tikken via marktplaats? Dan heb je helemaal een toffe, budgetproof zandbak!

Bron

7. Watertafel

Ook met water is succes en urenlang speelplezier gegarandeerd. Een zwembad vullen doe je vaak toch pas als het écht warm wordt, maar een watertafel heb je zo uit de schuur tevoorschijn getoverd en gevuld. Kinderen zijn er gek op en het is veilig want in tegenstelling tot een zwembadje, hoef je er met een watertafel niet met je neus bovenop te zitten. Heb jij mooi tijd om van je drankje in het zonnetje te genieten.

Heb jij een kidsproof tuin?

Dit artikel bevat affiliate links.

Add Comment

Mijn kind is niet lid van een club en dit is waarom
“All that you did was love”- Een brief voor mijn moeder