Recept: Thaise salade met mango en biefstuk

Thaise salade met biefstuk en mango

Posted In: Koken | Recept
Het is lente! Eindelijk! Weg griepgolf, zware stamppotgerechten en regen, welkom zon, vogels die fluiten en zomerse gerechten. Om de lente te vieren trap ik vandaag af met een heerlijk gerecht.

Thaise salade

Willem en ik zijn beide gek op salades en daarom eten we in de winter sowieso wel 1 keer per week een salade bij de hoofdmaaltijd en in de lente en zomer soms vaker. Omdat er warmere dagen aankomen en je dan vaak wat minder honger hebt dan in de winter, wilde ik een salade maken die gelijk als hoofdmaaltijd dient en licht verteerbaar is.

Ik maak vaak salades met een Italiaanse, Griekse of Franse touch en wilde dit keer echt even wat anders. Daarom besloot ik ik eens ‘gek te doen’ en een Thaise salade te maken. Niet zo Thais dat je mond bij elke hap in de fik staat door de pepers, maar een variant die ook door mensen die niet van pittig eten houden gewaardeerd zal worden.

Bekijk ook eens dit recept: Thaise curry met vis

Mango en biefstuk

De ingrediënten zijn sla (goh), biefstuk en mango. De marinade geeft echt die Thaise touch en brengt de biefstuk heerlijk op smaak. De Mango geeft een exotische smaak en past daarom perfect bij de zomer. Het fijne aan deze salade is dat hij super makkelijk te maken is. Er zijn geen ingewikkelde handelingen nodig en dat doet zeker niet af aan de smaak. Ook heb je hem in een handomdraai gemaakt. Alle ingrediënten, op de biefstuk na, voeg je rauw aan de sla toe. Yes, ook nog eens weinig afwas dus! Tot slot bevat deze maaltijd slechts 360 kcal per portie. Daarmee is hij zeker afval-proof als je wat kilootjes kwijt wilt. Extra fijn als je van de zomer strak in bikini of zwembroek wil verschijnen.

Recept: Recept: Thaise salade met mango en biefstuk

Kidsproof?

Nu is jouw vraag misschien: is dit gerecht kids-proof? Jazeker! Dat is tenminste als je kroost sla eet. Zo moest ik dat ‘konijnenvoer’ als kind echt niet hebben, maar mijn zoon van 4 vind sla – en deze salade – wel lekker. Als je kind meer gewend is aan de Hollandse pot, zou het wel zo kunnen zijn dat hij of zij echt even moet wennen aan de toevoeging van vissaus en sesamolie. Ook zou je kunnen overwegen niet helemaal los te gaan met het toevoegen van rode peper. Het is maar een tip ;)

Een nieuwe receptmodule!

Zoals je straks zult zien, heb ik sinds kort een hele fijne plugin die mijn recept zo heerlijk overzichtelijk toont. Je kunt zelfs de ingrediënten weg vinken als ze in je boodschappenkarretje liggen. Ik ben er blij mee! Door deze plugin kun je het recept heel makkelijk uitprinten en zelfs bij het uitprinten aanvinken of je bijvoorbeeld de afbeeldingen en voedingswaarden wel of niet getoond wilt hebben. Zo zijn er nog wat opties. Ook kun je het recept uitvergroten. Super handig als je aan het koken bent en het recept op je mobiel of tablet wilt tonen en wilt meelezen. Je ziet alleen de informatie die je nodig hebt en geen randzaken.

Veel kookplezier!

Deze salade is heerlijk als uitgebreide lunch of als licht hoofdgerecht. Door de mango is het een gerecht wat goed bij de zomermaanden past. Bovendien is het ook nog eens afval-proof!

 


KeukenDifficultyEenvoudig
Hoeveelheid1 portie
Bereidingstijd23 minsKooktijd2 minsTotale bereidingstijd25 mins
Marinade
 6 el soja saus
 1 tl vissaus
 1 el sesamolie
 1 el olijfolie
 6 blaadjes koriander
 1 knoflookteentje (geperst)
 2 el honing
 ½ rode peper
 1 ½ el limoensap
 1 snufje zout
 1 snufje peper
Salade
 150 g gemengde sla
 12 cherry tomaatjes
 ½ rode ui
 1 mango
 200 g biefstuk
 30 g sesamzaadjes
 50 g cashewnoten
Marinade
1

Meng alle ingrediënten voor de marinade.

2

Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is. Neem een diep bord en leg daarin de biefstuk. Giet hierover de marinade.

3

Dek het bord af met folie en laat de biefstuk minimaal 3 uur marineren in de koelkast. Draai het zo nu en dan om.


Salade
4

Verdeel de salade over de borden.

5

Snipper de ui, halveer de cherry tomaatjes en snijd de mango in blokjes. Verdeel deze over de salade.

6

Haal de biefstuk uit de marinade en laat deze goed uitlekken

7

Zorg dat je pan goed heet is. Bak de biefstuk kort door hem 10 keer om te draaien. Op deze manier is je biefstuk medium rare tot rare. (Let op dat je geen boter of olie in je pan gebruikt!)

8

Wikkel het vlees in aluminium folie en laat het afkoelen en rusten. Op deze manier blijven de sappen en dus smaken in de biefstuk.

9

Snijd de biefstuk in dunne plakjes en schik het op de salade.

10

Bestrooi de salade vervolgens met sesamzaadjes, gehakte cashewnoten en wat fijngehakte koriander.

11

Schenk tot slot wat van de marinade over de salade.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden

porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 360
% Dagelijkse hoeveelheid *
Vet 20g31%
Koolhydraten 28g10%
Eiwitten 18g36%

Het percentage dagelijkse hoeveelheden zijn gebaseerd op een dieet van 2.000 calorieën. Jouw dagelijkse inname kan hoger of lager zijn afhankelijk van jouw behoeften.

 

Ingrediënten

Marinade
 6 el soja saus
 1 tl vissaus
 1 el sesamolie
 1 el olijfolie
 6 blaadjes koriander
 1 knoflookteentje (geperst)
 2 el honing
 ½ rode peper
 1 ½ el limoensap
 1 snufje zout
 1 snufje peper
Salade
 150 g gemengde sla
 12 cherry tomaatjes
 ½ rode ui
 1 mango
 200 g biefstuk
 30 g sesamzaadjes
 50 g cashewnoten

Bereidingswijze

Marinade
1

Meng alle ingrediënten voor de marinade.

2

Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is. Neem een diep bord en leg daarin de biefstuk. Giet hierover de marinade.

3

Dek het bord af met folie en laat de biefstuk minimaal 3 uur marineren in de koelkast. Draai het zo nu en dan om.


Salade
4

Verdeel de salade over de borden.

5

Snipper de ui, halveer de cherry tomaatjes en snijd de mango in blokjes. Verdeel deze over de salade.

6

Haal de biefstuk uit de marinade en laat deze goed uitlekken

7

Zorg dat je pan goed heet is. Bak de biefstuk kort door hem 10 keer om te draaien. Op deze manier is je biefstuk medium rare tot rare. (Let op dat je geen boter of olie in je pan gebruikt!)

8

Wikkel het vlees in aluminium folie en laat het afkoelen en rusten. Op deze manier blijven de sappen en dus smaken in de biefstuk.

9

Snijd de biefstuk in dunne plakjes en schik het op de salade.

10

Bestrooi de salade vervolgens met sesamzaadjes, gehakte cashewnoten en wat fijngehakte koriander.

11

Schenk tot slot wat van de marinade over de salade.

Thaise salade met biefstuk en mango

Eet smakelijk!

    PLAATS EEN REACTIE

    Alles wat je moet weten over zelf babyvoeding maken en bewaren + bespaartips!
    Hema komt met versiering voor een gender reveal party, babyshower of kraamfeest!